Α.Τριανταφυλλίδης στο ρ/σ Ελλάδα FM: «Που είναι η Ελλάδα; Που είσαι Ελλάδα; Αναρωτιούνται οι ομογενείς μας στη Μαριούπολη.» (Ηχητικό)

«“Περιμέναμε να παρέμβει η Ελλάδα. Που είναι η Ελλάδα; Που είσαι Ελλάδα;” Κρατώ το παράπονο αυτό της Ίνας, της Ελληνίδας από τη Μαριούπολη, που πήρε τα δύο μωρά παιδιά της και ήρθε στην Ελλάδα ενώ ο άνδρας της έμεινε στη Μαριούπολη με τους γονείς του γιατί δεν ήθελε να τους αφήσει», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξή του στον ρ/σ «Ελλάδα FM» και στο δημοσιογράφο Δημήτρη Χατζηνικόλα, ασκώντας παράλληλα δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το γεγονός ότι δεν διασφάλισε, ως αντάλλαγμα για την αποστολή στρατιωτικού υλικού στην Ουκρανία, την ασφάλεια και την προστασία της ελληνικής κοινότητας της Μαριούπολης.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Έχουμε να κάνουμε με μία Κυβέρνηση, την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, «γιαλαντζί πατριώτες», «πατριώτες του γλυκού νερού», «δια τας εορτάς και τας παρελάσεις». Γιατί το λέω αυτό; Η Κυβέρνηση πήρε μία απόφαση να στείλει πέρα από την ανθρωπιστική βοήθεια και στρατιωτική βοήθεια. Τι λέει η λογική; Κάνεις την αποκοτιά, τη λάθος κίνηση, όπως καταγγέλθηκε από την πλειοψηφία σχεδόν της αντιπολίτευσης και από τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού, που είπε «όχι δεν έπρεπε να στείλουμε στρατιωτική βοήθεια». Δεν έπρεπε να διαπραγματευτεί η Κυβέρνηση και να λάβει ως αντάλλαγμα την προστασία των Ελλήνων ομογενών μας; Τί είδους εξωτερική πολιτική είναι αυτή του προβλέψιμου, πειθήνιου, υπάκουου  εταίρου;»

Αναφερόμενος στις απαντήσεις που έδωσε ο Υφυπουργός Εξωτερικών στη Βουλή σε σχετική Επίκαιρη Ερώτησή του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για επικοινωνιακή διαχείριση της κατάστασης από την Κυβέρνηση. Όπως υπογράμμισε «Από τις 15 Μαρτίου είχα καταθέσει Επίκαιρη Ερώτηση για τον ελληνισμό της Μαριούπολης και η ερώτηση συζητήθηκε την Παρασκευή 1 Απριλίου και ομολογώ ότι για κάποια στοιχεία που παρέθεσε ο Υπουργός έμεινα έκπληκτος. Εδώ και 40 μέρες, από τις 24 Φεβρουαρίου που έχουμε την ρωσική εισβολή ακούμε παχιά λόγια από την Κυβέρνηση, που δεν έχουν κανένα περιεχόμενο. Από την έναρξη του πολέμου με δημόσια δήλωσή μου ζήτησα να ληφθεί μέριμνα για τον ελληνισμό της Αζοφικής, με ενέργειες της ελληνικής Κυβέρνησης τόσο προς την Ουκρανική πλευρά όσο και στη ρωσική πλευρά προκειμένου να διασφαλιστεί η προστασία των 120-130 χιλιάδων Ελλήνων ομογενών που ζουν στη Μαριούπολη και στις γύρω περιοχές. Η Κυβέρνηση δεν είχε σχέδιο για την εκκένωση των Ελλήνων ομογενών από τη Μαριούπολη. Επί πέντε μήνες τα διεθνή μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για επαπειλούμενη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Παρόλα αυτά η Κυβέρνηση επέλεξε να κρατήσει «ακέφαλο» το Γενικό Προξενείο στη Μαριούπολη για 15 ολόκληρους μήνες και τοποθέτησε τον γενναίο Έλληνα διπλωμάτη, τον κ.Ανδρουλάκη μόλις 23 μέρες πριν από τον πόλεμο. Για τον κ.Κατσανιώτη ωστόσο το γεγονός αυτό δεν αποτελούσε πρόβλημα καθώς το Γενικό Προξενείο λειτουργούσε με πέντε υπαλλήλους!

Στο ίδιο μήκος κύματος και η απάντησή του στο ερώτημα γιατί η Κυβέρνηση της ΝΔ αγνόησε πλήρως την έκκληση που απηύθυνε σε ολόκληρο τον ελληνισμό η Πρόεδρος των Ελληνικών Κοινοτήτων Ουκρανίας στις 13 Μαρτίου για την εκκένωση των Ελλήνων από τη Μαριούπολη. Σύμφωνα με τον κ.Κατσανιώτη οι ομογενείς μας δεν ήθελαν να φύγουν από τη Μαριούπολη! Δυστυχώς οι κύριοι της Κυβέρνησης δεν ξέρουν τι τέξεται η επιούσα. Λειτουργούν μόνο για το θεαθήναι», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος ολόκληρης της συνέντευξης:

Μοιραστείτε το!