Α.Τριανταφυλλίδης στο ρ/σ “Στο Κόκκινο”: «Πρόκριμα και πρόσχημα τα εθνικά για πολιτικές εξελίξεις». (Ηχητικό)

«Πέρα από την υγειονομική και την οικονομική κρίση, είναι σαφές ότι και τα ελληνοτουρκικά, καθώς και το σενάριο της συνεκμετάλλευσης στο Αιγαίο, που διακινούν κύκλοι εντός της ΝΔ, θα αποτελέσουν τη λυδία λίθο που μπορεί να προκαλέσει, εντός του 2021, πολιτικές εξελίξεις και εκλογές. Αυτό έχει συμφωνήσει να περάσει ο κ.Μητσοτάκης και ο κ.Σαμαράς του απαντά «ελέγχω την κοινοβουλευτική ομάδα και μπορώ να σε ρίξω ανά πάσα ώρα και στιγμή», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά.

Αναφερόμενος στη χθεσινή συνέντευξη του κ.Σαμαρά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε: «Δεν χρειαζόταν ο ΣΥΡΙΖΑ και η συμφωνία των Πρεσπών για να διχάσουν τη Νέα Δημοκρατία, όπως μας έλεγαν. Η Νέα Δημοκρατία δεν χρειαζόταν εμάς για να διχαστεί, είναι βαθιά διχασμένη και ο πρόεδρος της είναι όμηρος του κ. Σαμαρά, ο οποίος με τα γνωστά νταηλίκια, πουλώντας ανέξοδο πατριωτισμό, ταλαιπωρεί τη χώρα τα τελευταία 40 χρόνια. Είναι ο βασικός υπαίτιος της αναπαραγωγής αυτού του ψευδεπίγραφου πατριωτισμού τύπου Σαμαρά-ΝΔ, που το μόνο που κάνει είναι να πουλάει δήθεν «πατριωτισμό», για να επιβιώνει πολιτικά. Από τότε που έριξε την κυβέρνηση Μητσοτάκη μέχρι και σήμερα, παραμονή διερευνητικών εντολών, κάνει διαρκώς και συνεχώς το ίδιο. Είναι θέμα της ΝΔ και εμάς δεν μας αφορά. Αφορά όμως τον τόπο γιατί καταδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία βαδίζει στο άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, χωρίς στρατηγική και χωρίς πυξίδα».

«Από την πλευρά μας, ως ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ.Τριανταφυλλίδης «έχουμε ζητήσει Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, να καθοριστεί μια ενιαία γραμμή, η οποία να αποκρούει προληπτικά και ουσιαστικά την τουρκική επιθετικότητα, να την «ξεδοντιάζει», όπως έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με την παρουσία και του Νίκου Κοτζιά και του Γιώργου Κατρούγκαλου, υπό την κατεύθυνση πάντα και την καθοδήγηση του Αλέξη Τσίπρα. Πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο αξιοποιήσαμε τους ευρωπαϊκούς θεσμούς και καταφέραμε να καταστήσουμε ανενεργή την τουρκική επιθετικότητα».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!