Α.Τριανταφυλλίδης στο Open: «Αέρας κοπανιστός και φούμαρα οι εξαγγελίες Μητσοτάκη στη ΔΕΘ». (Video)

Για «φούμαρα και αέρα κοπανιστό» έκανε λόγο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας τις εξαγγελίες του κ.Μητσοτάκη στη ΔΕΘ στη διάρκεια συνέντευξής του στο OPEN.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Με gigαbyte, data και ρεπό δεν πληρώνονται τα ενοίκια, οι λογαριασμοί της ΔΕΗ, τα φροντιστήρια των παιδιών και τα καύσιμα».

«Δύο εβδομάδες πριν τις εκλογές του 2019 ο κ.Μητσοτάκης δεσμεύτηκε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται σε διπλάσιο ποσοστό από την αύξηση του ΑΕΠ. Στην ομιλία του στη ΔΕΘ ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι το ΑΕΠ  το 2021 αυξάνεται με ρυθμό 5.9%. Άρα με βάση τη δέσμευσή του ο κατώτατος μισθός πρέπει να αυξηθεί 11.8%. Πόσο τον αύξησε ο κ.Μητσοτάκης; Μόλις 2%, 13 ευρώ, από 650 στα 663 ευρώ, δηλαδή ούτε μισό κουλούρι Θεσσαλονίκης. Γι΄αυτό μιλώ για αέρα κοπανιστό και φούμαρα. Βρέχει δις στα μυαλά τους», τόνισε με σκωπτικό ύφος ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφερόμενος στην ολιγωρία και την αδράνεια της Κυβέρνησης που οδήγησε στον Μαύρο Νοέμβρη του 2020 για τη Θεσσαλονίκη ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε: «Σε αυτή την πόλη, που δεν είπε ούτε ένα «συγγνώμη» ο κ.Μητσοτάκης, στις 13 Σεπτεμβρίου του 2020, την ώρα που τον ρωτούσαν οι δημοσιογράφοι αν είμαστε έτοιμοι για το δεύτερο κύμα της πανδημίας, εκείνος απαντούσε «είμαστε πανέτοιμοι». Δύο μήνες μετά, τον Νοέμβριο στη Βουλή είπε «Στη Θεσσαλονίκη κάναμε λάθος». Αυτό το λάθος όμως κόστισε σε εκατοντάδες και ενδεχομένως σε χιλιάδες νεκρούς. Συνέχιζε, ωστόσο, να λέει ψέματα στη Βουλή όταν δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι κανείς δεν μας ζήτησε να πάρουμε μέτρα τότε στη Θεσσαλονίκη. Τα ψέματά του τα αποκάλυψε ο μαρτυριάρης o Υπουργός του, o κλειδαράς της εστίασης, ο Υπουργός Υπανάπτυξης, ο κ.Γεωργιάδης, ο οποίος ομολόγησε κυνικά στις 5.1.2021: «Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μας έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στην Θεσσαλονίκη πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην ορθοδοξία και στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα, πριν την γιορτή του Αγίου Δημητρίου». Ο κ.Μητσοτάκης λέει καθ’έξιν ψέματα», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!