Α.Τριανταφυλλίδης στο Open για την καταδίκη Λιγνάδη: «Θα παραιτηθεί η κ.Μενδώνη μετά την καταδίκη του; Θα τοποθετηθεί επίσημα η ΝΔ για την αποφυλάκισή του;» (Video)

«Καλώς έπραξε το Δικαστήριο και έδωσε ανασταλτικό χαρακτήρα στη φυλάκιση των 12 ετών;» αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης απευθυνόμενος στον εκπρόσωπο της ΝΔ κατά τη συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Open σχετικά με την αποφυλάκιση Λιγνάδη παρά την καταδικαστική απόφαση του Δικαστηρίου.

Απευθυνόμενος στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων ο κ.Τριανταφυλλίδης ρώτησε ευθέως: «Ο Λιγνάδης παρέμεινε προφυλακισμένος 17 μήνες και στο σκεπτικό της προφυλάκισης προφανώς υπήρχε ο κίνδυνος τέλεσης νέων παράνομων πράξεων. Τώρα που μάλιστα καταδικάστηκε σε 12 έτη κάθειρξη για δύο βιασμούς ανηλίκων και αφέθηκε ελεύθερος δεν υφίσταται ο ίδιος κίνδυνος τέλεσης νέων παράνομων πράξεων;» 

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση της ΝΔ καθώς όπως τόνισε «Δεν έχετε βγάλει άχνα, ούτε μια δήλωση απέχθειας. Εσείς τον τοποθετήσατε στην υψηλότατη θέση του Κρατικού Λειτουργού του Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, τον διορίσατε δίχως διαγωνισμό, αμφισβητήσατε τα θύματα και τώρα κάνετε τους ανήξερους. Τι θα πείτε στον κόσμο σας της ΝΔ; Είστε το κόμμα του «Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια», πώς θα δικαιολογήσετε αυτή τη σιωπή για τον καταδικασμένο πλέον βιαστή ανηλίκων Λιγνάδη;»

Ο κ.Τριανταφυλλίδης υπενθύμισε με δηκτικό ύφος τη δήλωση του Κ.Μητσοτάκη πως «δεν υπάρχει ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραίτηση», ζητώντας την παραίτηση της κας Μενδώνη. «Μετά την καταδίκη Λιγνάδη δεν υπάρχει ούτε μία παραίτηση για την ανάληψη των πολιτικών ευθυνών», υπογράμμισε, εξαπολύοντας δριμεία επίθεση στην Υπουργό Πολιτισμού, Λ.Μενδώνη, η οποία όπως ανέφερε κ.Τριανταφυλλίδης «κρύβεται γιατί νιώθει ένοχη. Κρύβεται αυτός που νιώθει ένοχος να αντιμετωπίσει τους πολίτες. Κυρία Μενδώνη παραιτηθείτε τώρα», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!