Α.Τριανταφυλλίδης για Αστυνομικούς(Βουλή): «Ούτε επίδομα κορωνοϊού, ούτε νυχτερινά, ούτε δωρεάν τεστ PCR για κορωνοϊό. Η Κυβέρνηση εμπαίζει τους Αστυνομικούς».(Video)

Δριμεία κριτική στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση των ανδρών και γυναικών της Ελληνικής Αστυνομίας ως εργαζομένων δεύτερης κατηγορίας άσκησε ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη σχετικά με τη θωράκιση των αστυνομικών έναντι του κορωνοϊού.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την Κυβέρνηση και προσωπικά τον Κ.Μητσοτάκη για τον αποκλεισμό του αστυνομικού προσωπικού από τη χορήγηση του έκτακτου επιδόματος στους εργαζόμενους της «πρώτης γραμμής» στη μάχη κατά της πανδημίας του covid19, παρά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός είχε δεσμευθεί προσωπικά για τη χορήγησή του.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Οι  γυναίκες και οι  άνδρες  του Σώματος της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκονται από την πρώτη στιγμή εκδήλωσης της πανδημίας  στην πρώτη γραμμή, επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και  προσήλωση στο υπηρεσιακό τους έργο. Δυστυχώς το σημαντικό έργο των Ελλήνων Αστυνομικών αναγνωρίστηκε λόγω και όχι έργω από την Κυβέρνησή σας και προσωπικά από τον κ.Μητσοτάκη, ο οποίος παρά την προσωπική του  δέσμευση, στο διάγγελμα της 17ης Μαρτίου 2020, απέκλεισε το αστυνομικό προσωπικό από τη  χορήγηση του έκτακτου επιδόματος ενίσχυσης, το οποίο δόθηκε -και καλώς δόθηκε- στους εργαζόμενους σε Νοσοκομεία, ΕΟΔΥ, ΕΚΑΒ και Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας».

Ο κ.Τριανταφυλλίδης κάλεσε το Υπουργείο να κάνει δεκτό το αίτημα για δωρεάν μοριακό έλεγχο (PCR) και να θωρακίσει τους αστυνομικούς, χορηγώντας τους όλα τα απαραίτητα μέσα στη μάχη κατά της πανδημίας καθώς οι συνέπειες από τα αλλεπάλληλα κρούσματα σε αστυνομικούς μπορεί να αποβούν μοιραίες για τη λειτουργία του Σώματος.

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη όχι μόνο δεν έδωσε σαφή απάντηση για τις προθέσεις του Υπουργείου σχετικά με το αίτημα για δωρεάν μοριακό έλεγχο (PCR) στο σύνολο των αστυνομικών που επιστρέφουν από τις άδειές τους, αλλά ταυτόχρονα απέφυγε να αναφερθεί σε δύο καίρια ζητήματα, που έθιξε κατά την πρωτολογία του ο κ.Τριανταφυλλίδης, της  χορήγησης του έκτακτου επιδόματος και στους αστυνομικούς και της απλήρωτης δεδουλευμένης νυχτερινής εργασίας.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της επίκαιρης ερώτησης:

Μοιραστείτε το!