Α. Τριανταφυλλίδης: “Το κοινωνικό μέρισμα δεν λύνει προβλήματα, δίνει μια ανάσα”. (Ηχητικό)

Ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη μίλησε Στο Κόκκινο και τον Γιώργο Τραπεζιώτη για τη ψήφιση του κοινωνικού μερίσματος, τη στάση της αντιπολίτευσης, τα στοιχεία από τις λίστες με τους φοροφυγάδες τα «Paradise Papers» το νόμιμο και το ηθικό.

Ο βουλευτής αναφέρθηκε στη χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού στη Βουλή ο οποίος ανταπάντησε τα επιχειρήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη περί υπερφορολόγησης. Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι οι προηγούμενες κυβερνήσεις από το 2010 – 2015 είχαν βεβαιώσει φόρους ύψους 30 δισ. αλλά δεν είχαν εξασφαλίσει κοινωνικό μέρισμα.

Οι έχοντες και οι κατέχοντες σε αυτή τη χώρα, όπως είπε ο βουλευτής, επί 50 χρόνια πλήρωναν φόρους εθελοντικά και αυτός είναι ένας από τους λόγους που βρεθήκαμε σε αυτήν την κατάσταση αλλά τώρα αυτό αλλάζει. Ο κ. Τριανταφυλλίδης εξήγησε ότι το κοινωνικό μέρισμα πέρυσι και φέτος δεν λύνει κάποιο πρόβλημα, δίνει όμως μια ανάσα στον κόσμο που παλεύει να επιβιώσει.

Αναφορικά με τα «Paradise Papers» επισήμανε ότι οι μηχανισμοί του Υπουργείου Οικονομικών πρέπει να σπεύσουν να κάνουν τους απαραίτητους ελέγχους για να διαπιστωθούν οι παραβάσεις των φοροφυγάδων, όλων αυτών που εμφανίζονται ως λάτρεις της πατρίδας και με την πρώτη ευκαιρία βγάζουν τα λεφτά τους στο εξωτερικό και σε οφ σορ για να γλυτώσουν τη φορολόγηση.

Ακολουθεί η ολόκληρη η συνέντευξη:

 

πηγή: stokokkino.gr

 

Μοιραστείτε το!