Α.Τριανταφυλλίδης: -«Όταν η Πατρίδα κινδυνεύει γινόμαστε ένα». -«Άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών». (Video)

«Όταν η Πατρίδα κινδυνεύει γινόμαστε ένα. Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν οι άνδρες και οι γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων, για αυτή την άρρηκτη σχέση λαού και στρατού. Αυτά που μας ενώνουν είναι η ανάγκη αποτύπωσης της εθνικής αυτοπεποίθησης, η βαθιά αίσθηση πατριωτικής ευθύνης, η παλλαϊκή ενότητα και η αποφασιστικότητα», τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο Kontra Channel για τα ελληνοτουρκικά.

Αναφερόμενος στον προβληματισμό της αντιπολίτευσης για τη στάση της ελληνικής Κυβέρνησης στις συνεχιζόμενες τουρκικές προκλήσεις ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε:  «Σύσσωμη η αντιπολίτευση ζητά την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών για να καθοριστούν οι κόκκινες γραμμές και να αποτυπωθεί το εθνικό πλαίσιο στο οποίο θα κινηθούμε. Η Τουρκία πάντα θερμομετρά τις αντιδράσεις της εκάστοτε ελληνικής Κυβέρνησης και ανάλογα απλώνει την επεκτατική της διάθεση ή μαζεύεται. Ο κατευνασμός και η υποχωρητικότητα είναι ό,τι χειρότερο μπορεί να καταγραφεί στο να αποτρέψεις την εκδήλωση ενός θερμού επεισοδίου. Απτά δείγματα υποχωρητικότητας: 1)οι γεωτρήσεις στην ΑΟΖ της Κύπρου, 2)οι υπερπτήσεις πάνω από ελληνικά νησιά στο Αιγαίο,  3)το κατάπτυστο και απαράδεκτο τουρκολιβυκό σύμφωνο, 4)οι συνεχείς προκλήσεις στον Έβρο καθώς  και 5)η απειλή για γεωτρήσεις στα νότια της Κρήτης, στην ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η αναφορά μας σε κατευνασμό και υποχωρητικότητα πιστοποιείται από το γεγονός ότι ενώ αποτελεί ευρωπαϊκή απόφαση η επιβολή κυρώσεων στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη προκλητικότητα και επιθετικότητά της απέναντι στη Ελλάδα και στην Κύπρο, η Κυβέρνηση δεν ζητά την επιβολή τους, ούτε ακόμη και όταν η Ε.Ε. αποστέλλει 500 εκατ. ευρώ οικονομική ενίσχυση στην Τουρκία.  Ενδεικτικές άλλωστε και οι δηλώσεις του κ.Δένδια που είπε «για μερικές δεκάδες μέτρα δεν θα χαλάσουμε τις σχέσεις με τη γείτονα Τουρκία» και η σύγκριση αυτών των δηλώσεων με τις δηλώσεις του Ναυάρχου, Αρχηγού ΓΕΕΘΑ και ΥΕΘΑ Αποστολάκη, που όρισε την κόκκινη γραμμή στη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «αν Τούρκοι κομάντος επιχειρήσουν να ανέβουν σε ελληνική βραχονησίδα θα την ισοπεδώσουμε», αναδεικνύει τις προφανείς διαφορές στην άσκηση εξωτερικής πολιτικής», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!