Για την Ελληνική Γλώσσα συζήτησαν Α.Τριανταφυλλίδης και Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος.(ΦΩΤΟ)

Τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο επισκέφθηκε ο Πρόεδρος της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στην έδρα της Αρχιεπισκοπής,  ολοκληρώνοντας το πρόγραμμα των συναντήσεών του στη Νέα Υόρκη.

Ο κ.Τριανταφυλλίδης κάλεσε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Δημήτριο, όταν το πρόγραμμά του επιτρέψει την παρουσία του στην Αθήνα, να επισκεφθεί τη Βουλή και την Επιτροπή για τον Ελληνισμό της Διασποράς και να ενημερώσει τα μέλη της για το πολυσχιδές έργο της Αρχιεπισκοπής, σε σχέση κυρίως με θέματα Παιδείας και Εκπαίδευσης στον Ελληνισμό της Αμερικής. Επίσης ο κ.Τριανταφυλλίδης ενημέρωσε τον Αρχιεπίσκοπο για τις πρωτοβουλίες της Επιτροπής σχετικά με την καθιέρωση της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας.

Νωρίτερα, ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, επισκέφθηκε το ομογενειακό σχολείο του Αγίου Δημητρίου στην Αστόρια, όπου και παρακολούθησε,  μαζί με ομογενείς μαθητές, ένα πρότυπο παραδειγματικό μάθημα από την εκπαιδευτικό Σταυρούλα Τσούτσα, με τη χρήση πολυμέσων. Το μάθημα αφορούσε την Έξοδο του Μεσολογγίου σε 10 μαθητές της 9ης τάξης. Κάποιοι από τους μαθητές έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα, οι περισσότεροι όμως είναι ελληνοαμερικανοί δεύτερης ή τρίτης γενιάς, που μαθαίνουν τα ελληνικά ως δεύτερη ξένη γλώσσα.

 

   

Μοιραστείτε το!