«Κανένας φοιτητής, που πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα» – Ερώτηση 49 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ.

Το δίκαιο αίτημα φοιτητών για την επαναλειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος θέτουν 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας, έπειτα από πρωτοβουλία του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους εκφράζουν φοιτητές και γονείς για το ορατό ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τη χορήγηση του  Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.  Πρόκειται για φοιτητές εν δυνάμει δικαιούχους του Επιδόματος, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας stegastiko.minedu.gov.gr».

Παράλληλα, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τονίζουν ότι «η χορήγηση του επιδόματος στο σύνολο των δικαιούχων, σε μία περίοδο μάλιστα που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας, θα επιτρέψει στους φοιτητές και στις οικογένειές τους να καλύψουν ένα μέρος των βασικών τους αναγκών».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Θεσσαλονίκη, 4.11.2022

Προς την κα Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Δίκαιο αίτημα φοιτητών για την επαναλειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος – Κανένας φοιτητής, που πληροί τις προϋποθέσεις, χωρίς Επίδομα».

Την έντονη ανησυχία και την αγωνία τους εκφράζουν φοιτητές και γονείς για το ορατό ενδεχόμενο να αποκλειστούν από τη χορήγηση του  Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος για το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022.

Πρόκειται για φοιτητές εν δυνάμει δικαιούχους του Επιδόματος, οι οποίοι δεν κατέστη δυνατόν να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας stegastiko.minedu.gov.gr, μέσα σε μια ασφυκτική προθεσμία μόλις τριών ημερών, από τις 6 έως τις 8 Σεπτεμβρίου, διάστημα κατά το οποίο δόθηκε η δυνατότητα της εκ νέου υποβολής αιτήματος για τη χορήγηση του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος.

Σε μία περίοδο μάλιστα που η ελληνική κοινωνία έρχεται αντιμέτωπη με ένα σαρωτικό κύμα ακρίβειας η χορήγηση του επιδόματος στο σύνολο των δικαιούχων θα επιτρέψει στους φοιτητές και στις οικογένειές τους να καλύψουν ένα μέρος των βασικών τους αναγκών.

Για τους παραπάνω λόγους ομάδα γονέων και φοιτητών δικαιούχων του Φοιτητικού Στεγαστικού Επιδόματος ζητά από το Υπουργείο να ανοίξει εκ νέου η ψηφιακή πλατφόρμα προκειμένου να λάβει το επίδομα το σύνολο των δικαιούχων.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάσθε κα Υπουργέ:

Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να επιτρέψει την εκ νέου υποβολή αιτημάτων για όσους φοιτητές δικαιούχους του επιδόματος δεν κατάφεραν λόγω τεχνικών προβλημάτων της ψηφιακής πλατφόρμας να προβούν σε οριστική υποβολή των αιτήσεων τους;

Οι ερωτώντες βουλευτές

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φίλης Νικόλαος

Τζούφη Μερόπη

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα (Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Γκιόλας Ιωάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ελευθεριάδου Σουλτάνα

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Θραψανιώτης Εμμανουήλ

Καλαματιανός Διονύσιος-Χαράλαμπος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κουρουμπλής Παναγιώτης

Λάππας Σπυρίδωνας

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος (Χάρης)

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μπαλάφας Ιωάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μωραΐτης Αθανάσιος (Θάνος)

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παπαηλιού Γεώργιος

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πέρκα Θεοπίστη (Πέτη)

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρλέτης Παναγιώτης (Πάνος)

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Συρμαλιένος Νικόλαος

Τζάκρη Θεοδώρα

Τόλκας Άγγελος

Τσίπρας Γεώργιος

Φάμελλος Σωκράτης

Χαρίτου Δημήτριος

Χατζηγιαννάκης Μιλτιάδης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γιώργος

Μοιραστείτε το!