Καταγγελία Α.Τριανταφυλλίδη στην ΕΡΤ1: «Δύο διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στο “Παπανικολάου”, την ίδια ώρα που οι 18 νέες ΜΕΘ στο ίδιο νοσοκομείο παραμένουν ανενεργές από τον Απρίλιο, χωρίς μόνιμο υγειονομικό προσωπικό». (Video)

Στην καταγγελία – αποκάλυψη πως δύο διασωληνωμένοι ασθενείς με covid βρίσκονταν εκτός ΜΕΘ ελλείψει κενών κλινών ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Παπανικολάου προέβη ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης μιλώντας στην ΕΡΤ1 «Επειδή αυτή τη στιγμή η πόλη μου είναι στο κόκκινο και φοβάται ότι θα ξαναβιώσει στιγμές του Νοεμβρίου του 2020 και επειδή θέλω να χτυπήσω για άλλη μια φορά το καμπανάκι, καταγγέλλω ότι αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διασωληνωμένοι ασθενείς με covid στο Νοσοκομείο Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη εκτός ΜΕΘ. Μιλάμε για το ίδιο νοσοκομείο στο οποίο ο κ.Μητσοτάκης εγκαινίασε 18 κλίνες ΜΕΘ στις 24 Απριλίου. Μετά από 7 μήνες οι 18 νέες κλίνες ΜΕΘ παραμένουν ανενεργές καθώς δεν υπάρχει μόνιμο υγειονομικό προσωπικό για να τις στελεχώσει και για το λόγο αυτό μεταφέρουν προσωπικό από το Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και τον «Άγιο Δημήτριο».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε ταυτόχρονα δριμεία κριτική στον Υπουργό Υγείας, Αθ.Πλεύρη αλλά και γενικότερα στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη. Υπενθύμισε μάλιστα την πρόσφατη δέσμευση του κ.Πλεύρη στη Βουλή, κατά τη συζήτηση επίκαιρης ερώτησης του κ.Τριανταφυλλίδη, για άμεση επίλυση του ζητήματος των 18 ανενεργών κλινών ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπανικολάου. «Αν είχαν προκηρυχθεί οι θέσεις για μόνιμο προσωπικό τον Απρίλιο, τώρα θα είχαμε τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό. Μιλάμε για ζωή και για θάνατο. Άφησαν ανοχύρωτη πόλη τη Θεσσαλονίκη και το 2020 και δυστυχώς και τώρα», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Μοιραστείτε το!