Πρόταση Τριανταφυλλίδη για προτιμησιακό καθεστώς: «Προτεραιότητα στο Δανειολήπτη-Όχι στα Funds».(video 1.55)

Την πρότασή του για την υιοθέτηση του προτιμησιακού καθεστώτος υπέρ των οικονομικά αδύνατων δανειοληπτών (Άνεργων, ΑμΕΑ, Άπορων) , που έχασαν τη δουλειά τους, έχασαν το μαγαζί τους και δεν πρέπει να χάσουν και το σπίτι τους επανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξανδρος , με αφορμή τη συζήτηση στη Βουλή του Σχεδίου «Ηρακλής» για τα κόκκινα δάνεια, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και στην «Πρωινή Ενημέρωση».

«Όταν η τράπεζα θέλει να πουλήσει ένα πακέτο δανείων και ειδικότερα κόκκινων δανείων σε funds είχα θέσει στο δικό μου Υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ, τον κ. Παπαδημητρίου,  στις 15 Σεπτεμβρίου του 2017, το θέμα της υιοθέτησης του «μοντέλου της Κύπρου». Αν για παράδειγμα έχει ένα δάνειο ο κ. Παγώνης 100.000 ευρώ και σκέπτεται το δάνειο αυτό  η τράπεζα του να το πουλήσει σε ένα fund στις 5.000 ευρώ, να δώσει τη δυνατότητα στον κ. Παγώνη αν έχει 6.000 ευρώ, να το ξεπληρώσει αυτός και να μην χάσει το σπίτι του. Έχασε τη δουλειά του, έχασε το μαγαζί του, να μην χάσει και το σπίτι του.

Όταν το έθεσα αυτό στον κ. Παπαδημητρίου στη δική μου Κυβέρνηση, ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπα στον υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν υιοθετούμε το μοντέλο της Κύπρου, μου είπε το γνωστό ότι έτσι θα δημιουργήσουμε  όρους και προϋποθέσεις για να δημιουργήσουμε  «στρατηγικούς  κακοπληρωτές», να αρχίσουν δηλαδή να μην πληρώνουν και οι συνεπείς δανειολήπτες, του είπα ότι αυτό δεν θα ισχύσει για το μέλλον αλλά για το παρελθόν, σε αποδεδειγμένες περιπτώσεις. Θα τεθεί μία χρονική μπάρα μέχρι το τέλος του 17, μέχρι το τέλος του 18.»

«Περιμένω λοιπόν τώρα», τόνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης, «από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που τότε έβγαιναν  στα ραδιόφωνα και ζητούσαν από το ΣΥΡΙΖΑ να υιοθετήσει αυτή την τραπεζική πρακτική της Κύπρου να το κάνουν τώρα ως Κυβέρνηση», και κατέληξε: «οι Τράπεζες κέρδισαν, η Κοινωνία δεν κέρδισε».

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Μοιραστείτε το!