Στη Βουλή οι εικόνες ντροπής στη φοιτητική λέσχη του Α.Π.Θ. | Ερώτηση 31 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ.

Την ανάληψη άμεσων και συγκεκριμένων μέτρων προκειμένου να μην επαναληφθούν οι τριτοκοσμικές εικόνες με τις ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. ζητούν με ερώτησή τους προς την Υπουργό Παιδείας 31 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, έπειτα από πρωτοβουλία του βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Όπως επισημαίνουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «Εικόνες ντροπής, που δεν τιμούν ούτε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά ούτε και τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της 7ης  Οκτωβρίου στη φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. καθώς φοιτητές του Ιδρύματος σχημάτισαν ουρά δεκάδων μέτρων που έφθανε μέχρι και τη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου, περιμένοντας υπομονετικά στη σειρά τους για να παραλάβουν σε πακέτο (take away) μια μερίδα φαγητό!

«Αυτός είναι ο προγραμματισμός και η υποδοχή που επιφυλάσσει για τους φοιτητές η ηγεσία του Υπουργείου και η διοίκηση του Α.Π.Θ. για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με τη δια ζώσης διδασκαλία;», αναρωτιούνται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και καλούν το Υπουργείο Παιδείας να απαντήσει ποιος ευθύνεται για τις τριτοκοσμικές αυτές εικόνες.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς την κα Υπουργό Παιδείας

Θέμα: «Εικόνες ντροπής στη Λέσχη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης».

Εικόνες ντροπής, που δεν τιμούν ούτε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά ούτε και τη διοίκηση του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης,  εκτυλίχθηκαν το μεσημέρι της 7ης  Οκτωβρίου στη φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας voria.gr, που συνοδεύεται μάλιστα και από φωτογραφικό και οπτικοακουστικό υλικό, φοιτητές του Ιδρύματος σχημάτισαν ουρά δεκάδων μέτρων που έφθανε μέχρι και τη συμβολή των οδών Εγνατίας και 3ης Σεπτεμβρίου, περιμένοντας υπομονετικά στη σειρά τους για να παραλάβουν σε πακέτο (take away) μια μερίδα φαγητό!

Όπως ανέφερε μάλιστα ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του Α.Π.Θ. οι τεράστιες ουρές που δημιουργήθηκαν από τους φοιτητές οφείλονται στις εργασίες συντήρησης στο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης, στον έλεγχο των εγγράφων των πρωτοετών φοιτητών αλλά και στο καλό φαγητό που σερβίρεται τις Τρίτες και τις Πέμπτες!

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κα Υπουργός:

1. Ποιος ευθύνεται για τις τριτοκοσμικές εικόνες με τις ουρές δεκάδων μέτρων έξω από τη Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ.; Αυτός είναι ο προγραμματισμός και η υποδοχή που επιφυλάσσει για τους φοιτητές η ηγεσία του Υπουργείου και η διοίκηση του Α.Π.Θ. για την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς με τη δια ζώσης διδασκαλία;

2. Για ποιο λόγο οι εργασίες συντήρησης στο χώρο της Φοιτητικής Λέσχης δεν πραγματοποιήθηκαν έγκαιρα πριν από την έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς;

3. Υιοθετεί το Υπουργείο Παιδείας τις «φθηνές» δικαιολογίες του Αντιπρύτανη του Α.Π.Θ., που μόνο θυμηδία προκαλούν, περί «καλού» φαγητού που σερβίρεται τις Τρίτες και τις Πέμπτες;

4. Ποια συγκεκριμένα μέτρα προτίθεται να λάβει το Υπουργείο προκειμένου να μην επαναληφθούν αυτές οι εικόνες ντροπής;  

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αναγνωστοπούλου Αθανασία (Σία)

Αυγέρη Θεοδώρα(Δώρα)

Αυλωνίτης Αλέξανδρος-Χρήστος

Βέττα Καλλιόπη

Γιαννούλης Χρήστος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Ζουράρις Κωνσταντίνος

Κασιμάτη Ειρήνη (Νίνα)

Κάτσης Μάριος

Καφαντάρη Χαρούλα (Χαρά)

Κόκκαλης Βασίλειος

Μάλαμα Κυριακή

Μάρκου Κωνσταντίνος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Νοτοπούλου Αικατερίνη (Κατερίνα)

Παπαδόπουλος Αθανάσιος (Σάκης)

Παππάς Νικόλαος

Πολάκης Παύλος

Πούλου Παναγιού (Γιώτα)

Ραγκούσης Ιωάννης

Σαρακιώτης Ιωάννης

Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

Σκούφα Ελισσάβετ (Μπέττυ)

Τελιγιορίδου Ολυμπία

Τζάκρη Θεοδώρα

Φάμελλος Σωκράτης

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

Μοιραστείτε το!