Στη Βουλή φέρνει τη βίαιη και αναίτια επίθεση των ΜΑΤ στους φιλάθλους του Άρη, ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Την άμεση απόδοση ευθυνών για τη βίαιη και αναίτια επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος των φιλάθλων του Άρη ζητά με επίκαιρη ερώτησή του (Α.Π. 154/8.11.2022) προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Όπως επισημαίνει ο κ.Τριανταφυλλίδης «Η προκλητική στάση της αστυνομίας και η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φιλάθλων του Άρη, όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο-ντοκουμέντα και τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελεί επίδειξη του πιο ακραίου αστυνομικού αυταρχισμού και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων φιλάθλων, με σωματικές βλάβες, με κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα, με τραύματα σε κεφάλια, με δεκάδες ράμματα, σε μία δε περίπτωση νεαρής κοπέλας απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει αν προτίθεται να ενημερώσει τον αρμόδιο εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών αλλά και σε ποιο στάδιο βρίσκεται η  Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος των φιλάθλων του Άρη και ποιες θα είναι οι πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στο σύνολο των υπευθύνων.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Αθήνα, 8 Νοεμβρίου 2022

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη

Θέμα: «Άμεση απόδοση ευθυνών για τη βίαιη και αναίτια επίθεση δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος φιλάθλων της ομάδας του Άρη».

Οργή και αποτροπιασμό έχει προκαλέσει η αναίτια και πρωτοφανούς βιαιότητας επίθεση των δυνάμεων των ΜΑΤ σε βάρος φιλάθλων της Ομάδας του Άρη που είχαν ταξιδέψει στην Αθήνα για να παρακολουθήσουν την ποδοσφαιρική αναμέτρηση της ομάδας τους με τον Ατρόμητο, που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Νοεμβρίου, στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου «Άγγελος Ράμφος».

Η προκλητική στάση της αστυνομίας και η απρόκλητη επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φιλάθλων του Άρη, όπως αποκαλύπτεται από τα βίντεο-ντοκουμέντα και τα σοκαριστικά ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας, αποτελεί επίδειξη του πιο ακραίου αστυνομικού αυταρχισμού και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δεκάδων φιλάθλων, με σωματικές βλάβες, με κατάγματα στα άνω και κάτω άκρα, με τραύματα σε κεφάλια, με δεκάδες ράμματα, σε μία δε περίπτωση νεαρής κοπέλας απαιτείται χειρουργική επέμβαση.

Όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αρκεί απλά η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία ενός από τους εμπλεκόμενους στην αποτρόπαια επίθεση των ΜΑΤ σε βάρος των φιλάθλων του Άρη αλλά απαιτείται η άμεση απόδοση ευθυνών, είτε αυτές αφορούν πειθαρχικές είτε ποινικές ευθύνες και η παραδειγματική τιμωρία του συνόλου των υπευθύνων.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η  Ένορκη Διοικητική Εξέταση που διατάχθηκε για το πρωτοφανές περιστατικό ακραίας αστυνομικής βίας σε βάρος των φιλάθλων του Άρη και ποιες θα είναι οι πειθαρχικές ποινές που θα επιβληθούν στο σύνολο των υπευθύνων;

2)Προτίθεται η ηγεσία του Υπουργείου να ενημερώσει τον αρμόδιο Εισαγγελέα για τη διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών; 

     Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Μοιραστείτε το!