Συναντήσεις Προέδρου της Επιτροπής της Βουλής για τον Ελληνισμό της Διασποράς, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στη Νέα Υόρκη

Ενημερωτικές συναντήσεις με εκπροσώπους των ελληνικών αρχών στη Νέα Υόρκη πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής της Βουλής, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στη Νέα Υόρκη, έπειτα από πρόσκληση της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος Νέας Υόρκης, με αφορμή τις επετειακές εκδηλώσεις για την Εθνική Παλιγγενεσία.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς συναντήθηκε με τη Μόνιμη Αντιπρόσωπο της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη, Πρέσβη Αικατερίνη Μπούρα. Ο κ. Τριανταφυλλίδης ενημέρωσε την κα Μπούρα για τις ενέργειες της Ελληνικής Πολιτείας στο θέμα της προώθησης και της διάδοσης της ελληνικής γλώσσας, μέσα από την  καθιέρωση της Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας και το σημαντικό ρόλο που καλείται να διαδραματίσει η Αντιπροσωπεία στην προώθηση της καθιέρωσης  της Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας με στόχο την καθιέρωσή της από την UNESCO.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης επισκέφθηκε το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, όπου είχε μακρά συνάντηση με τον Γενικό Πρόξενο κ.Κούτρα, με τον οποίο συζήτησε θέματα που αφορούν τους Έλληνες ομογενείς, επισημαίνοντας ότι η Πατρίδα χρειάζεται τη βοήθεια της Ομογένειας, ενώ παράλληλα ενημέρωσε τον Γενικό Πρόξενο για τις δράσεις και τους στόχους της Διακομματικής Επιτροπής για τον Ελληνισμό της Διασποράς. Από την πλευρά του ο κ.Κούτρας αναφέρθηκε στην εφαρμογή της ηλεκτρονικής διασύνδεσης των Προξενείων με τα Δημοτολόγια και τα Ληξιαρχεία της Ελλάδος, ένα μέτρο που επιταχύνει την έκδοση πιστοποιητικών οικογενειακής κατάστασης των Ελλήνων της Διασποράς, θέτοντας εκ ποδών την ταλαιπωρία που υφίσταντο εδώ και χρόνια με  τις χρονοβόρες γραφειοκρατικές διαδικασίες.Ο κ.Τριανταφυλλίδης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με υπαλλήλους του Γενικού Προξενείου αλλά και πολίτες που το επισκέφθηκαν  και να δει στην πράξη την εφαρμογή του μέτρου της ηλεκτρονικής διασύνδεσης.

Ακολούθως, o κ. Τριανταφυλλίδης επισκέφθηκε το Γραφείο Τύπου της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και συναντήθηκε με τη διευθύντριά του, Αθανασία Παπατριανταφύλλου, με την οποία συζήτησαν θέματα δημόσιας διπλωματίας που αφορούν την παρουσία της Ελλάδας στα Ηνωμένα Έθνη και τη Νέα Υόρκη με έμφαση στα θέματα επικοινωνίας της Γενέτειρας με Ομογένεια Νέας Υόρκης.

Τέλος,  ο κ. Τριανταφυλλίδης συναντήθηκε με την προϊσταμένη του γραφείου του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Νέα Υόρκη, κα Γρηγορία Καματερού, με την οποία συζήτησε σχετικά με τις προοπτικές του  ελληνικού τουρισμού και το ρόλο της ομογένειας στην προώθησή του.

 

Μοιραστείτε το!