Σφοδρή επίθεση Τριανταφυλλίδη κατά Πλεύρη – Άγνωστο πότε θα λειτουργήσουν οι 18 κλίνες ΜΕΘ του “Παπανικολάου” με δικό τους μόνιμο προσωπικό.

Αποκαλυπτικό έγγραφο με ημερομηνία 17 Μαρτίου του 2021, το οποίο απέστειλε η 3η ΥΠΕ και ζητούσε την προκήρυξη και τις προδιαγραφές για τις 18 κλίνες ΜΕΘ του Παπανικολάου έφερε στο Κοινοβούλιο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στη διάρκεια επίκαιρης ερώτησής του προς τον Υπουργό Υγείας, Θανάση Πλεύρη.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κατέστησε, λοιπόν, σαφές, με βάση και την ημερομηνία των εγκαινίων στις 24 Απριλίου από τον Πρωθυπουργό, ότι ήδη κλείνουμε όχι 4,5 αλλά 5,5 μήνες των εν λόγω ΜΕΘ χωρίς προσωπικό, προκαλώντας έτσι τη δίκαιη οργή των Θεσσαλονικέων.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Δεν είναι πρόκληση για τη Θεσσαλονίκη, που τον Νοέμβριο του 2020 χάθηκαν εκατοντάδες, χιλιάδες ψυχές, που ο Πρωθυπουργός σ’ αυτήν την Αίθουσα παραδέχτηκε «Στη Θεσσαλονίκη κάναμε λάθος» και χθες στη συνέντευξη τύπου το επανέλαβε; Ρωτώ: Πώς τολμήσατε ως πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, και οι προκάτοχοί σας και εσείς, δεκαοκτώ κλίνες ΜΕΘ, που δεν τις πλήρωσε το ελληνικό δημόσιο, αλλά το «Ελλάδα 2021 – 200 χρόνια», να είναι έτοιμες από τις 17 Μαρτίου και να μην λειτουργούν; Πώς τολμήσατε;»

«Κύριε Πλεύρη θέλουμε να ακούσουμε συγκεκριμένη ημερομηνία» τόνισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλώντας παράλληλα τον Υπουργό να απαντήσει στο ερώτημα «πότε οι 18 κλίνες ΜΕΘ θα αποκτήσουν  μόνιμο προσωπικό και όχι μεταφερόμενο από άλλες κλινικές».

Απαντώντας ο κ. Πλεύρης δεν δεσμεύτηκε για συγκεκριμένη ημερομηνία ολοκλήρωσης της προκήρυξης και της κάλυψης των θέσεων του μόνιμου προσωπικού για τις εν λόγω ΜΕΘ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης:

Μοιραστείτε το!