Τριανταφυλλίδης κατά ΝΔ: «Στα εμβόλια κάνουν οικονομίες, στις απευθείας αναθέσεις είναι χουβαρντάδες».

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τον τρόπο διαχείρισης του προγράμματος των εμβολιασμών άσκησε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σε συνέντευξή του στο Kontra Channel με τον δημοσιογράφο Αιμίλιο Λιάτσο.

«Στα εμβόλια αποδείχθηκαν τσιγκούνηδες οι κύριοι της Κυβέρνησης, αλλά στις απευθείας αναθέσεις είναι χουβαρντάδες» τόνισε με σκωπτικό ύφος ο κ. Τριανταφυλλίδης, αναφερόμενος στην απόφαση της Κυβέρνησης να λάβει δύο εκατομμύρια εμβόλια της «Moderna» λιγότερα από το σύνολο των 3,8 εκατομμυρίων που είχε προϋπολογίσει για τη χώρα μας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. «Η Κυβέρνηση επέλεξε τα φθηνότερα εμβόλια της ASTRA ZENECΑ, ενώ τα δύο εκατομμύρια εμβόλια της Moderna, που δεν λάβαμε, κατέληξαν στη Δανία, η οποία την επόμενη εβδομάδα τελειώνει με τους εμβολιασμούς στους άνω των 65 και την πρώτη δόση όλων των ευπαθών ομάδων όλων των ηλικιών».  

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στους «ρυθμούς χελώνας με τους οποίους κινούνται οι εμβολιασμοί στη χώρα καθώς μόλις 407.237 πολίτες  έχουν λάβει μέχρι και σήμερα τη δεύτερη δόση, ενώ η παραβίαση της σειράς έχει γίνει κανόνας από τους γαλάζιους συγγενείς, φίλους και κολλητούς».

«-Για τα εμβόλια ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

-Για τα 2500 τουριστικά λεωφορεία που ακινητοποιήθηκαν λόγω μέτρων και οι οδηγοί τους δεν έχουν δουλειά και θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν για να πολλαπλασιαστούν τα δρομολόγια, και να μην είναι ο ένας πάνω στον άλλο στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ.

-Για να ανοίξουν το “Λοιμωδών” στη Θεσσαλονίκη  και το παλιό “424”, ΧΡΗΜΑΤΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ,

ΑΛΛΑ 3 εκατ. ευρώ Απευθείας Ανάθεση στην εταιρεία που οργάνωσε το 2019 την προεκλογική εκστρατεία της ΝΔ και 86 εκατ. από τις Λίστες Πέτσα και Κικίλια για τα κανάλια, ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. Αυτή είναι η προτεραιοποίηση των αναγκών από την Κυβέρνηση της ΝΔ. Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στ’ αλεύρι», κατέληξε ο κ. Τριανταφυλλίδης.  

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!