Άμεση ένταξη του κλάδου των μεσιτών και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών στα μέτρα στήριξης, λόγω κορονοϊού, ζητούν 55 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Την επανεξέταση και την άμεση ένταξη του κλάδου των επαγγελματιών μεσιτών αλλά και άλλων ελεύθερων επαγγελματιών(λογιστών, ασφαλιστών κ.ά.) στον κατάλογο των κλάδων, που θα υποστηριχθούν, ζητούν με ερώτησή τους προς τον Υπουργό Οικονομικών πενήντα πέντε (55) βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από σχετική πρωτοβουλία του  βουλευτή Α΄ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη.

Με την ερώτησή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν από την Κυβέρνηση να άρει την αρνητική εξαίρεση του κλάδου των μεσιτών-ελεύθερων επαγγελματιών και άλλων αυτοαπασχολουμένων, από τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας, γεγονός που επιτείνει την οικονομική τους ασφυξία.

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν τη δεινή θέση στην οποία έχουν περιέλθει χιλιάδες μεσίτες και ελεύθεροι επαγγελματίες σε όλη την Ελλάδα και ζητούν από την Κυβέρνηση να κάνει άμεσα πράξη τις υποσχέσεις του Πρωθυπουργού για οριζόντια στήριξη των επαγγελματιών που πλήττονται από την πανδημία του κορονοϊού.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Μοιραστείτε το!