Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον ΑΝΤ1: Ψεύδη Μητσοτάκη-Σκέρτσου η δήθεν κοστολόγηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. (video)

«Άνευ ουσιαστικής υπόστασης, δηλαδή ψέματα» χαρακτήρισε όσα ισχυρίστηκαν ο Πρωθυπουργός και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για το κόστος του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. ο Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στην Α΄ Θεσσαλονίκης.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και το Νίκο Χατζηνικολάου λίγες ώρες πριν το debate των πολιτικών αρχηγών, ο κος Τριανταφυλλίδης στηλίτευσε την ευκολία με την οποία η απερχόμενη κυβέρνηση καταφεύγει σε ψεύδη προκειμένου να παραπλανήσει τους πολίτες που είναι έτοιμοι να της γυρίσουν την πλάτη.

Συγκεκριμένα, χαρακτήρισε απολύτως κοστολογημένο και εφικτό το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., ενώ τόνισε ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, το οποίο δεν δίστασαν να εμπλέξουν στην προπαγάνδα τους οι κύριοι Μητσοτάκης και Σκέρτσος, δεν προέβη ποτέ σε κοστολόγηση του εν λόγω προγράμματος.

Γεγονός που αναγκάστηκε να παραδεχθεί, εμμέσως πλην σαφώς, λίγες ώρες αργότερα ο Πρωθυπουργός στην τηλεοπτική τηλεμαχία, προτείνοντας να υποβληθούν σε κάποιον από τους υπάρχοντες θεσμούς τα προγράμματα όλων των κομμάτων. Ο κος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά : «Να κάνω μια πρόταση σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Κατά πάσα πιθανότητα θα οδηγηθούμε σε δεύτερες εκλογές. Όλοι να καταθέσουμε τα προγράμματά μας, είτε στο Γενικό Λογιστήριο είτε στην Τράπεζα της Ελλάδας, τρεις μέρες το πολύ χρειάζεται για να αξιολογηθούν, για να μην υπάρχει αμφιβολία πόσο κοστίζει το κάθε πρόγραμμα».

Κάτι τέτοιο βέβαια επιβεβαιώνει και ότι η αρμόδια Διεύθυνση Προϋπολογισμού Γενικής Κυβέρνησης ΔΕΝ έχει ήδη κοστολογήσει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. αλλά και τον πανικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία επιχειρεί απεγνωσμένα να παραμείνει στην εξουσία με κάθε τρόπο.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης σχολιάζοντας επίσης το αν η Ν.Δ. που χρωστά 400 και πλέον εκατομμύρια ευρώ στο τραπεζικό σύστημα μπορεί να εγγυηθεί μία ορθή δημοσιονομική διαχείριση, σημείωσε μεταξύ άλλων με νόημα:

«Η ευρυθμία και η καλή λειτουργία των οικονομικών στο σπίτι σου προσδιορίζει και την αξιοπιστία των λόγων σου στο να τακτοποιήσεις τα οικονομικά της χώρας».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!