Απέναντι στο πλιάτσικο Μητσοτάκη-ολιγαρχών, Πολιτική Αλλαγή και Δικαιοσύνη Παντού | Άρθρο του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στo theopinion.gr.

Αρθρογραφεί στο TheOpinion o Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. 

Οι κυβερνώντες ζουν σε άλλο κόσμο, «ζουν στην κοσμάρα τους», όπως λέει ο λαός μας. Επιδοτούν την αισχροκέρδεια των κολλητών, την ίδια ώρα που επιφυλάσσουν για τους πολίτες την κοροϊδία και τον εμπαιγμό χωρίς  έλεος.

Επιδοτήσεις και επιδόματα δίνουν με το σταγονόμετρο αυτοί που τα ξόρκιζαν, όταν προεκλογικά έταζαν καλά αμειβόμενες νέες θέσεις εργασίας. Χαρίζουν πλουσιοπάροχα «πλατφόρμες, κουπόνια, ψηφιακά πορτοφόλια» και αέρα κοπανιστό, σταγόνα στον ωκεανό της ακρίβειας. Όλα επικοινωνία, fake. «Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο».

Επιδοτούν τα υπερκέρδη των ιδιωτών παρόχων ενέργειας, αντί να βάλουν φρένο με πλαφόν και μείωση φόρου σε ενέργεια και καύσιμα. Πριμοδοτούν τα υπερκέρδη των κολλητών τους, που έφθασαν από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι τον Ιούνιο του 2022 κοντά στα 2,2 δις. Για χάρη των κολλητών-ολιγαρχών έκλεισαν και τα λιγνιτωρυχεία, για να καταστούν ολιγοπώλιο, με πρόσχημα τη δήθεν ευαισθησία τους για το περιβάλλον, χωρίς να υπολογίζουν ότι η τρομακτική έκρηξη του ενεργειακού κόστους θα έχει αλυσιδωτές εκρήξεις τιμών, όχι μονάχα στο ηλεκτρικό ρεύμα, αλλά και στα είδη μαζικής κατανάλωσης, όπως το ψωμί  και το νερό.

Οι Ολιγάρχες του Μητσοτάκη βουλιάζουν στα Υπερκέρδη, την ίδια ώρα που οι πολίτες αγκομαχούν, δεν μπορούν να βγάλουν το 15νθήμερο, οι ίδιοι και οι οικογένειές τους.

Η παράταξη με ειδικότητα τη χρεοκοπία της χώρας, η παράταξη των νοικοκυραίων που χρωστάει 400 εκατ., χρωστάει και της Μιχαλούς, έχει λεφτόδεντρα για τα γαλάζια golden boys, αλλά δεν έχει και ανακαλύπτει τη δημοσιονομική πειθαρχία όταν προτείνουμε πολιτικές στήριξης των αδύναμων και της μεσαίας τάξης.

Ζούμε το ανώτατο στάδιο του “Ανέμελου Επικοινωνιακού Μητσοτακισμού”, τον Βοναπαρτισμό του Πορφυρογέννητου. Μητσοτάκης ο εγγυητής της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας, τοποτηρητής-τροχονόμος των αδίστακτων κερδοσκόπων, που απομυζούν τον ελληνικό λαό.

Εύγε κύριε Μητσοτάκη, μετατρέψατε  τη Μεσαία Τάξη σε ευάλωτη κοινωνική ομάδα. Έμποροι, Βιοτέχνες, Ελεύθεροι Επαγγελματίες δεν τα βγάζουν πέρα και βρίσκονται στα όρια της παύσης πληρωμών.

Λεφτόδεντρα έχουν για τα γαλάζια golden boys, όπως ενίσχυση 60.000 ευρώ για τα γαλάζια στελέχη του ΔΕΔΔΗΕ. ΕΥΡΩ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ για πολιτικές υπέρ των ευάλωτων και της μεσαία τάξης.

O Μητσοτάκης βλάπτει σοβαρά τις τσέπες των Ελλήνων, για να ωφελήσει τα συμφέροντα των Κολλητών. Τη Μεσαία Τάξη την έχει ισοπεδώσει, με τους καυτούς λογαριασμούς ηλεκτρικού, αερίου, καυσίμων. Με πληθωρισμό στο 12,1% το Σεπτέμβριο, ενώ για είδη πρώτης ανάγκης, όπως το ψωμί που εκφράζονται φόβοι ότι θα φθάσει στο 1,5 ευρώ, το κρέας που ξεπέρασε σε αύξηση το 30%, είναι σαφές ότι η μικρή αύξηση στον κατώτατο μισθό, που αναμένεται να εφαρμοστεί από την Πρωτομαγιά του 2023, είναι το απόλυτο ανέκδοτο. Φέρτε ΤΩΡΑ μία ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού που να καλύπτει τουλάχιστον τον πληθωρισμό 12%, εκτός και αν δεν αφήνουν τα αφεντικά του ΣΕΒ.

Υποσχέθηκαν καλύτερη ποιότητα ζωής και προκαλούν τους Έλληνες προτείνοντάς τους:

-Να μην Ανάβουν τον Θερμοσίφωνα,

– Να μην χρησιμοποιούν Αυτοκίνητο,

-Να μην κρατούν μεγάλο καλάθι στο Σούπερ Μάρκετ.

Η ανάλγητη κυβέρνηση Μητσοτάκη με την άρνηση της να λάβει ουσιαστικά μέτρα στήριξης, επιλέγει την ακρίβεια ως μέσο γενικής φτωχοποίησης των πολιτών.

Ζητάμε άμεσα:

1-Μείωση ΕΦΚ σε καύσιμα και φυσικό αέριο,

2-Πλαφόν στα τιμολόγια ενέργειας,

3-Μείωση ΦΠΑ στον χαμηλότερο συντελεστή του 6% για τα βασικά είδη διατροφής το Νερό και το Ψωμί.

4-Πλαφόν στα κέρδη των εταιρειών 5% – Φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας (2,2 δις ευρώ),

5-Αύξηση του βασικού μισθού στα 800 ευρώ.

Η αξιοπιστία των δικών μας δεσμεύσεων απέναντι στους πολίτες, για το τι ΘΑ έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ, προσδιορίζεται από όσα έκανε στην κυβερνητική του θητεία, όχι από όσα ΘΑ έκανε. Το «ΘΑ» το σπείρανε και δεν φύτρωσε λέμε στη Θεσσαλονίκη. Ο ΣΥΡΙΖΑ εν μέσω μνημονίων και της απειλής χρεοκοπίας 2015-2019 έδωσε ως Κοινωνικό Μέρισμα 2 δις. 159 εκατ. ευρώ, συν το 1 δις. της 13ης Σύνταξης. Συνολικά πάνω από 3 δις. Έδωσαν μόλις 135 εκατ. επίδομα φτώχειας, όταν η 13η σύνταξη ξεπερνούσε τα 1 δις. Τότε μιλούσαν για «παροχολογία, ψίχουλα και δημοσιονομικό εκτροχιασμό μαζί».

Για τους Έλληνες Πολίτες για όσους έδωσαν στον Ανέμελο Μωυσή 40%, Ευρώ δεν υπάρχουν. Για τους Ευάλωτους και τη Μεσαία Τάξη ευρώ δεν υπάρχουν. Πώς να υπάρξουν; Πώς να Μειώσουν τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης; Πώς θα Πληρωθούν:

– η Στρατιά των Τριπλάσιων Γαλάζιων Μετακλητών;

-Τα  Γαλάζια GOLDEN BOYS της ΔΕΗ, ΕΦΚΑ με μισθούς των 6 και 8.000 ευρώ;

-Οι αναθέσεις των 7δισ.;

Από τη ΔΕΘ ακόμη το Σεπτέμβριο του 2021 ξόρκιζαν την ακρίβεια. Ο υπουργός υπανάπτυξης δήλωνε ότι η ακρίβεια τελειώνει «max το Δεκέμβριο του 2021».

Τα 150 εκατ. ευρώ που θα κόστιζε η μείωση του ΦΠΑ στο Ψωμί, ο κ. Σταϊκούρας δεν τα βρίσκει, ωστόσο εμείς του τα αφήσαμε. Το 1,5 δις. που κοστίζει η μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα για ένα χρόνο εμείς τα εξοικονομήσαμε. Είναι τα υπερκέρδη, όχι τα κέρδη, τα υπερκέρδη των ολιγαρχών του Μητσοτάκη από το καλοκαίρι του 2021 μέχρι σήμερα.

Μην μας ρωτούν λοιπόν πού θα βρίσκαμε τα χρήματα.

Εμείς αφήσαμε στον κρατικό ταμείο τον Ιούλιο του 2019  37 ολόκληρα δισ. και όχι καμένη γη, για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία.

Είμαστε πιο έτοιμοι από ποτέ. Με γνώση και εμπειρία, δύναμη και αποφασιστικότητα, με σαφή φιλολαϊκή πυξίδα στον κοινωνικό μας παλμογράφο, με ένα ξεκάθαρο πρόγραμμα, συγκεκριμένο, συγκρατημένο, συγκροτημένο ανά τομέα και προτεραιότητα, που έχει ήδη ανακοινωθεί, ξεδιπλωθεί από τον πρόεδρο και τα στελέχη μας, τον τελευταίο χρόνο. Δικαιοσύνη Παντού.

Κυρίαρχα είμαστε έτοιμοι με επίγνωση ότι μοναδικός μας σύμμαχος είναι ο λαός και οι πολίτες.  Συμφέροντα, Ολιγάρχες και οι πολιτικοί τους εκπρόσωποι βρίσκονται απέναντι μας.

H Πολιτική Αλλαγή είναι το ζητούμενο για να ξεπεράσουμε το καθεστώς που παράγει ακρίβεια, φτώχεια και παρακμή, το καθεστώς Μητσοτάκη. Πολιτική αλλαγή και Δικαιοσύνη Παντού.

Μοιραστείτε το!