Α.Τριανταφυλλίδης: “Χαιρέκακο Τσιλιαδόρο της Ιστορίας Κατάντησαν τη ΝΔ.”(ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη, στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων,  με θέμα ημερήσιας διάταξης: Συνέχιση της εξέτασης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Οικονομικών “Κύρωση του Κρατικού Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2019” (4η συνεδρίαση).

Ακολουθεί ο σύνδεσμος τη τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε. Είναι πραγματικά κρίμα για την αξιωματική αντιπολίτευση, παρόλο ότι η πραγματικότητα την διαψεύδει συνεχώς, να έχει επιλέξει τον ρόλο του χαιρέκακου τσιλιαδόρου της ιστορίας.

Έλεγαν ότι δε θα βγούμε από το μνημόνιο. 21 Αυγούστου βγήκαμε από το μνημόνιο. Έλεγαν ότι θα έρθει το τέταρτο μνημόνιο, θα κοπούν οι συντάξεις. Δεν κόπηκαν συντάξεις. Εκνευρίσαμε τον κ. Αντιπρόεδρο, που χτυπιόταν μπροστά στον κύριο Μοσκοβισί και του έλεγε «Μα πώς θα γίνει; Δεν θα κόψεις τις συντάξεις; Εμείς, πώς θα φτιάξουμε πρόγραμμα στη Ν.Δ.;».

Προκαλεί θλίψη, η μεγάλη Παράταξη, η κεντροδεξιά Παράταξη, που έχει ανάγκη το πολιτικό σύστημα, παρόλο το ότι είναι αντίπαλοι, για την ευστάθειΆ του και για την ελκτικότητά του- κυρίως στις νέες γενιές- να έχει καταλήξει- καταντήσει- με αυτούς τους ακροδεξιούς του ΛΑΟΣ που έχει μπλέξει, να παίζει τον ρόλο του χαιρέκακου τσιλιαδόρου της Ιστορίας.

Περιμένει στη γωνία να μην γίνει η συμφωνία Εκκλησίας-Πολιτείας, να μην υλοποιηθεί η συμφωνία των Πρεσπών, να μην βγούμε στις αγορές, να μην γίνουν επενδύσεις για να πανηγυρίσει την αποτυχία. Εμείς, μαζί με το λαό, μαζί με τους Έλληνες πολίτες, θα τους διαψεύσουμε για άλλη μια φορά.

Τόσο ο Πρωθυπουργός στην ομιλία του, αλλά και στην εισήγησή του ο Υπουργός Οικονομικών και Αναπληρωτής Υπουργός, ο κ.Χουλιαράκης που παρίσταται, δώσαν αυτό το στίγμα χρειάζεται, σε αυτή τη χρονική φάση, η Οικονομία, η Κοινωνία και οι Θεσμοί.

Ποιο; Σιγουριά, σταθερότητα, προοπτική και ελπίδα. Με δύο λέξεις: ήρεμη δύναμη, με δημοκρατία, ευαισθησία για τους αδύναμους και αλληλεγγύη, σε πολιτικές επί του πρακτέου που διεκδικούν να έχουν ταξικό πρόσημο για τους ανέργους, άστεγους, για όλους αυτούς οι οποίοι καταδυναστεύτηκαν αυτά τα οχτώ χρόνια.

Δεν ξέρω πόσο αναγκαίο είναι να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία, να αντιμετωπίσουμε με επιχειρήματα, γιατί οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι. Δηλαδή, μόνο τον στόχο που βάλατε, το 2% πλεόνασμα το 2014 και ήρθε ο κ.Λιαργκόβας, το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, και είπε: «αντί για 2% που προγραμματίζατε, που είχατε στόχο, πιάσατε 0,2%». Αφού «ξεσκίσατε» τον κόσμο με τη φορολογία, αφού «ποδοπατήσατε» κάθε αναπτυξιακή διαδικασία, εσείς, που κατά τον Χαρδούβελη που έλεγε και τότε: «Δεν ένιωθα ασφάλεια» και γι’ αυτό έβγαζε δέκα-δέκα στο εξωτερικό τις καταθέσεις, «αισθανόμουν την ανασφάλεια που ένιωθαν οι πολίτες» είπε, εσείς που τολμήσατε να μιλήσετε για «δυνητικό πλούτο», άκουσον-άκουσον, Νόμπελ Οικονομίας, δηλαδή τι; Αέρας κοπανιστός.

Αλλά, σας πήρε «πρέφα» ο κόσμος και οι πολίτες, ότι όλα αυτά «περί διαγραμμάτου» αντιμετωπίζονται στην πράξη και επειδή δεν υπάρχει, κανένας λόγος να απευθυνόμαστε στη Ν.Δ., απολύτως κανένας, εμάς μας κρίνει και μας αξιολογεί το βλέμμα του κόσμου, το βλέμμα των πολιτών, το βλέμμα των άνεργων που περιμένουν δουλειά και αυτό κάνουμε και «τούτο μεν ποιείν, κακείνο μη αφιέναι» και βοηθήματα, επιδόματα, ενισχύσεις για τη μεταβατική περίοδο, αλλά ξέρουμε πολύ καλά, ότι η λύση είναι νέες δουλειές, νέες επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας.

Εσείς οι θιασώτες της ελεύθερης οικονομίας, σε σχέση με μας τους «αναρχοκομουνιστές», αλλά εμείς λύσαμε το πρόβλημα της ελεύθερης οικονομίας όταν ο Μαρινόπουλος είπε «γεια χαρά», πήρε τις offshore και «την έκανε με ελαφρά πηδηματάκια».

«Έλα Τσίπρα, έλα ΣΥ.ΡΙΖ.Α., έλα Τσακαλώτο, έλα Δραγασάκη, έλα Χουλιαράκη να δώσεις λύση». Δώδεκα χιλιάδες εργαζόμενοι. Εμείς δώσαμε λύση στον ιδιωτικό τομέα.

Λέτε συνεχώς στις τηλεοράσεις- εκεί που σας πάνε «πρίμα»- «Πέστε μας μια επένδυση που κάνατε» και είχε την καλοσύνη ο καλός Γενικός Γραμματέας Στρατηγικών Επενδύσεων, ο κ.Λόης Λαμπριανίδης, να μου δώσει και τις 15 μεγάλες στρατηγικές επενδύσεις. Αρχίζω και διαβάζω, δεν θα τελειώσουμε, θα τελειώσουμε μεθαύριο, ύψους 5,301.380 δις ευρώ και άλλες 467 επενδύσεις, που ξεκινάνε από 20 εκατ. ευρώ- «Βαντάρης» Ανώνυμη Τουριστική Ξενοδοχειακή Εταιρία, «Κολοσσός» Ανώνυμος Εταιρεία Ξενοδοχειακών, «Δασιά Κέρκυρα» κ.λπ. κ.λπ..

Δεν θα σας πω όλα αυτά, τις 437 που εγκρίθηκαν και μπήκαν στον ν.4399, στον νέο αναπτυξιακό νόμο, που δίνει με το άρθρο 16 την 12ετή σταθερή φορολογική περίοδο, για να μην νοιώθει ανασφάλεια ο επενδυτής. Θα σας πω τις δύο μεγάλες, από τις μεγαλύτερες επενδύσεις, του «δικού» σας, του κ. Ανδρεάδη, του πρώην προέδρου του ΣΕΤΕ, του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, που έβαλε και στοίχημα με τον Πρωθυπουργό, αν θα ανέβει ή θα κατεβεί το τουριστικό συνάλλαγμα και το τουριστικό ρεύμα. Δύο ξενοδοχεία- Οίκος Δασιάς στην Κέρκυρα- στην Κω άλλα δύο ξενοδοχεία. Σύνολο θέσεων εργασίας, γιατί εμείς αυτό βλέπουμε, να φάει ψωμί ο κόσμος, να φάει ένα κομμάτι γλυκό ψωμί ο άνεργος, ο άστεγος, ο άπορος, ο αδύναμος, εκεί είναι το μυαλό και η κρίση μας, ούτε στη Ν.Δ. είναι, ούτε στην Αντιπολίτευση, όποιος θέλει συνεισφέρει, όποιος δεν θέλει κάθεται εκεί, γιατί ξέρει, έχει ακούσει τον έτερο Αντιπρόεδρο που τον ρώτησαν στον SKAI: «Ποια είναι η στρατηγική σας για τον μεσαίο χώρο;» Και ποια ήταν η απάντηση; «Ποια στρατηγική μεσαίου χώρου; Όποια στρατηγική ρίχνει τον Τσίπρα». Ήταν αποκαλυπτικότατος. «Βρε ποια στρατηγική και ιστορίες, εμείς θέλουμε ένα απλό πράγμα, να φύγει ο Τσίπρας να ξαναγυρίσουμε στην καρέκλα, ποιες στρατηγικές και ποιος μεσαίος χώρος και ποιες ιστορίες» είπε ο Αντιπρόεδρος και εκεί είναι που πασχίζουμε, μέσα από αυτές τις διαδικασίες, να δώσουμε λύση σε συγκεκριμένα ζητήματα. Όσο ήταν να κοπούν οι συντάξεις- τα είπε ο Τσακαλώτος στα πρωτοσέλιδα- «ο Λίβας που καίει τα σπαρτά, λοιμοί-σεισμοί-καταποντισμοί, βγήκαν κροκόδειλοι στον Λευκό Πύργο», μόλις τους είπαν ότι δεν πρόκειται να κοπούν οι συντάξεις βγάλαν το άλλο «παραμύθι», η υπερφορολόγηση.

Όσο αξιόπιστο και ακριβοδίκαιο ήταν το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους στη Βουλή επί του κ.Λιαργκόβα, ο οποίος σας είπε 0,2% με στόχο το 2%, άλλο τόσο είναι και ο κ.Κουτεντάκης. Έδωσε τους πίνακες του ΟΟΣΑ και τους καταθέτω στα πρακτικά και είπε για τον καθένα πίνακα, για τον φόρο ακινήτων, για το φόρο φυσικών προσώπων. Η Ελλάδα στις ασφαλιστικές εισφορές είναι 5η από το τέλος- μιλάω για τις 16 χώρες της Ευρωζώνης- στο φόρο περιουσίας 5η – περίπου στη μέση του πίνακα. Αυτοί είναι οι συγκεκριμένοι πίνακες του ΟΟΣΑ που το αποδεικνύουν.

Ερώτηση. Δεν υπάρχει υψηλή φορολογία; Ναι, υπάρχει. Εκεί που είμαστε πρώτοι είναι στο Φ.Π.Α και ο Φ.Π.Α πρέπει να πέσει και πρέπει να πέσει με συγκεκριμένα πράγματα.

Ο ελληνικός λαός έχει να επιλέξει με συγκεκριμένα στοιχεία και με συγκεκριμένη προοπτική ή θα πάμε μπροστά ή θα γυρίσουμε πίσω. Ή θα πάμε μπροστά με τα συγκεκριμένα ζητήματα και με ούριο άνεμο την ελπίδα και την πίστη των πολιτών για την καθαρότητα και την εντιμότητα ή θα γυρίσουμε πίσω στο πλιάτσικο, στην αρπαχτή, στη μίζα και στη μάσα.

Στις 2/2/2016 ο κ. Μητσοτάκης μιλάει στην κυρία Σία Κοσιώνη που λέει: «Λέτε και ναι στην μείωση των επικουρικών, σε μείωση συντάξεων» και λέει- είναι και μαρτυριάρης- «Δεν το έκρυψα, γι’ αυτό σας λέω ότι εγώ μιλάω τη γλώσσα της αλήθειας και θέλω αύριο να πράττω και το έργο της αλήθειας, εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν».

Ρωτώ τους συνταξιούχους που μας παρακολουθούν. Θα διευκολύνετε τον κ.Μητσοτάκη να πράξει το δικό του έργο της αλήθειας, δηλαδή μειώσεις, απολύσεις, κλεισίματα και συγχωνεύσεις; Ο λόγος ανήκει στον κυρίαρχο λαό.

Ευχαριστώ.

 

Μοιραστείτε το!