Α.Τριανταφυλλίδης: «Άμεσα έργα υποδομής για την ασφαλή, απρόσκοπτη και γρήγορη πρόσβαση στο υπό ανέγερση Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης». (φωτο)

Την αναγκαιότητα άμεσης υλοποίησης έργων υποδομής και τον ανασχεδιασμό των οδικών αξόνων που οδηγούν στο υπό κατασκευή Παιδιατρικό Νοσοκομείο στο Φίλυρο Θεσσαλονίκης  επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την περιοδεία-αυτοψία που πραγματοποίησε σήμερα στην ευρύτερη περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης, παρουσία των Δημάρχων Νεάπολης-Συκεών, Σίμου Δανιηλίδη και Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Ο κ. Τριανταφυλλίδης, αφού ευχαρίστησε τους Δημάρχους για την πρόσκληση, τόνισε ότι «η επιτόπια αποτύπωση των ζητημάτων κατέδειξε πως το υφιστάμενο οδικό δίκτυο είναι και ανεπαρκές και επικίνδυνο. Θα είναι κρίμα», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, «να κατασκευαστεί ένα υπερσύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο, ένα πραγματικό στολίδι, προς το οποίο όμως δεν θα υπάρχει ασφαλής πρόσβαση μέσα από ένα σύγχρονο οδικό δίκτυο σύνδεσης. Το ζητούμενο είναι η όποια λύση να μην είναι εμβαλωματική. Θα πρέπει να διασφαλίζει τρία σαφή κατά σειρά κριτήρια: ασφαλέστερα, γρηγορότερα, οικονομικότερα , με τη σύμφωνη γνώμη των Δημάρχων που γνωρίζουν καλύτερα. Θα δοθεί έτσι η δυνατότητα ασφαλούς, γρήγορης  και επαρκούς πρόσβασης στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο».

Η περιοδεία-αυτοψία πραγματοποιήθηκε σε τέσσερα σημεία: τόσο στον κύριο οδικό άξονα προς το Φίλυρο (Λεωφόρος Γ.Παπανικολάου στα Πεύκα-διασταύρωση προς Φίλυρο) όσο και στους εναλλακτικούς οδικούς άξονες που προτείνονται από τους Δημάρχους (Βυζαντινοί Νερόμυλοι-«Ιρλανδική Διάβαση» και Ν.Ευκαρπία προς Φίλυρο), με ενδιάμεσο σταθμό της περιοδείας το χώρο κατασκευής του Νοσοκομείου στη Δημοτική Κοινότητα Φιλύρου.

Όπως υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. «Ενώνω τη φωνή μου με τη φωνή των Δημάρχων Νεάπολης-Συκεών, Παύλου Μελά και Πυλαίας Χορτιάτη καθώς και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κου. Βαρνάβα, προκειμένου να υπάρξει άμεσα ένα ολοκληρωμένο σχέδιο έργων και παρεμβάσεων που θα καταστήσουν την πρόσβαση στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο ασφαλή».

Παράλληλα, με αφορμή και τη συζήτηση της Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υπ.Υγείας σχετικά με τη χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, που θα διεξαχθεί την προσεχή Δευτέρα στη Βουλή, ο κ.Τριανταφυλλίδης κατέστησε σαφές ότι θα στηρίξει το πάγιο αίτημα των κατοίκων και των φορέων της πόλης για τη δημιουργία ενός Πάρκου Υγείας, κατά τα ευρωπαϊκά πρότυπα, εντός του χώρου του πρώην στρατοπέδου Καρατάσου, αίτημα που έχουν καταθέσει οι Δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης εδώ και σχεδόν 20 χρόνια.

Μοιραστείτε το!