Α.Τριανταφυλλίδης: “Απόλυτη προτεραιότητα στον Αδύναμο Δανειολήπτη”.(ΦΩΤΟ)

Παρέμβαση-ομιλία στην εκδήλωση για

«τα κόκκινα δάνεια και τον εξωδικαστικό μηχανισμό»,που οργάνωσε η «Δημοτική Ενότητα»

στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων –Μενεμένης.

Σημεία:

  1. Η λειτουργία των τριών Κ.Ε.Υ.Δ.( κέντρα ενημέρωσης-υποστήριξης δανειοληπτών) στα δημαρχεία Θεσσαλονίκης, Παύλου Μελά, Ευόσμου-Κορδελιού παρέχει πληροφοριακό υλικό χρήσιμο και κρίσιμο για να μην είναι μόνος του ο άπορος, αδύναμος, άνεργος δανειολήπτης.
  2. Η επιτυχής ολοκλήρωση 17 επιχειρήσεων σε σύνολο 4152 αιτουμένων επιχειρήσεων στη διάρκεια του επταμήνου λειτουργίας της πλατφόρμας και οι 64 ολοκληρωμένες αιτήσεις ελεύθερων επαγγελματιών στη διάρκεια τριών εβδομάδων λειτουργίας της αντίστοιχης πλατφόρμας καταδεικνύει ότι πρέπει να κόψουμε δρόμο , να κερδίζουμε χρόνο , παρακάμπτοντας τη γραφειοκρατία.
  3. Με την επίκαιρη ερώτηση για το προτιμησιακό καθεστώς του δανειολήπτη-15 ΣΕΠ. 2017, μπορεί ο πρώην υπουργός Παπαδημητρίου να το αρνήθηκε, ωστόσο οι Τράπεζες το κάνουν πράξη κυρίως με τις κάρτες και τα καταναλωτικά.
  4. Η Προστασία του Αδύναμου Πολίτη και της Πρώτης Κατοικίας του αποτελεί πρώτη προτεραιότητα, ταυτόχρονα με την αντιμετώπιση των στρατηγικών κακοπληρωτών και την ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος.       

 

 

Μοιραστείτε το!