Α.Τριανταφυλλίδης: Από το Γενάρη του 2022 στη Βουλή κατέθεσα το Φάκελο-Πρότασης για το Νέο Ογκολογικό στο πρώην στρατ. Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη – Τώρα Προεκλογικό πυροτέχνημα Μητσοτάκη προς άγραν ψήφων.

Σε ερώτηση δημοσιογράφου για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη ο βουλευτής της Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης δήλωσε τα εξής:  

«Η επικείμενη επίσκεψη του κ.Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη θα συνοδευτεί από ανακοινώσεις που θα έπρεπε να είχαν γίνει εδώ και 16 μήνες, όπως η ανακοίνωση για το Νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο στη Δυτική Θεσσαλονίκη.

Μία πρόταση που κατέθεσα επίσημα στη Βουλή στις 31 Ιανουαρίου 2022 με επίκαιρη ερώτησή μου (https://www.triantafilidis.gr/α-τριανταφυλλίδης-στο-πρώην-στρατόπε/), σχετικά με τη χωροθέτησή του στο πρώην Στρατόπεδο Καρατάσου στη Δυτική Θεσσαλονίκη, η οποία και έγινε αποδεκτή τότε  από τον Υπουργό Υγείας. Ζήτησα τότε από τον κ. Πλεύρη να σπεύσει και να μην εμπαίζει ογκολογικούς ασθενείς.  

Δυστυχώς το γαλάζιο χούι δεν αποβάλλεται, με στόχο αποκλειστικά την άγραν ψήφων των Θεσσαλονικέων. Εδώ και 16 μήνες  η Κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενέταξε το έργο σε συγκεκριμένο δεσμευτικό χρηματοδοτικό εργαλείο, ούτε προέβλεψε πίστωση-κωδικό στον προϋπολογισμό με σαφές χρονοδιάγραμμα και εξασφαλισμένη πίστωση  για τη μελέτη χωροθέτησης. Απλώς έρχεται τώρα ο κ.Μητσοτάκης να ανακοινώσει την κατασκευή του, αποδεικνύοντας ότι η δέσμευσή του είναι αποκλειστικά και μόνο μια ακόμη προεκλογική πομφόλυγα.

Η νέα κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εγγυάται τη συγκεκριμένη κορυφαία-κεντρική επιλογή της κατασκευής Νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για την υγειονομική ανάταξη και αναγέννηση της πόλης».

Μοιραστείτε το!