Α.Τριανταφυλλίδης: «Γιατί έμεινε αβοήθητος ο Ελληνισμός της Μαριούπολης;» (video)

«Γιατί έμεινε αβοήθητος ο Ελληνισμός της Μαριούπολης; Γιατί έπρεπε το ελληνικό Προξενείο στην Μαριούπολη να μείνει «ακέφαλο για 15 μήνες;» Πειστικές απαντήσεις από την Κυβέρνηση αναμένει ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στα αμείλικτα ερωτήματα που έθεσε  με επίκαιρη ερώτησή του προς το Υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδη, μιλώντας στο Κανάλι της Βουλής και στην εκπομπή «Πρωινή Επισκόπηση» με τους δημοσιογράφους Λ.Πέγκο και Λ.Γκάτσου: «Κατέθεσα επίκαιρη ερώτηση στον αρμόδιο Υπουργό και θέτω συγκεκριμένα ερωτήματα, στα οποία ευελπιστώ ότι θα λάβω μια πειστική απάντηση από τον Υπουργό Εξωτερικών κατά τη συζήτηση της ερώτησης στην Ολομέλεια της Βουλής την προσεχή Παρασκευή».

«Ο γενναίος, με ευψυχία και φρόνιμα, Έλληνας διπλωμάτης, ο κ.Ανδρουλάκης, χαίρει πανεθνικής εκτίμησης. Ωστόσο με τους 150.000 Έλληνες της Ουκρανίας τι συνέβη; Πως η Τουρκία κατάφερε να βγάλει 14800 ομογενείς της από τη Μαριούπολη, την ίδια στιγμή που εμείς, λειτουργώντας επικοινωνιακά, με το «Νόστος 1», «Νόστος 5» κλπ, βγάλαμε όλο κι όλο 150 ανθρώπους; Η σημερινή Κυβέρνηση έχει έναν πήχη και ο πήχης αυτός λέγεται Βιργινία Τσουδερού. Η αείμνηστη Βιργινία Τσουδερού, η ευπατρίδης, η οποία τον Δεκαπενταύγουστο του 1993 έβγαλε 1013 ψυχές από το Σοχούμι, όταν μαίνονταν οι μάχες ανάμεσα στην Γεωργία και την Αμπχαζία. Κατάφερε, με τη συνδρομή των ενόπλων δυνάμεων, να στείλει πλοίο και να σωθούν 1000, για άλλους 1500 ψυχές. Αυτό η σημερινή Κυβέρνηση δεν το έκανε.

Πέντε μήνες ακούμε από τα ξένα ειδησεογραφικά δίκτυα «έρχεται εισβολή». Γιατί έπρεπε το ελληνικό Προξενείο στην Μαριούπολη να μείνει «ακέφαλο για 15 μήνες; Γιατί;», διερωτήθηκε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Παράλληλα, ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για το κύμα ακρίβειας που απειλεί τη βιωσιμότητα των νοικοκυριών. Όπως επεσήμανε «Γυρίζουμε στην εποχή του 2012, στην εποχή των μνημονίων και της λιτότητας, στην εποχή της Ψωροκώσταινας Ελλάδας. Το καταλαβαίνετε ότι υπάρχει πολύ μεγάλο ζήτημα επιβίωσης; Η Κυβέρνηση οφείλει να κρατήσει όρθια την κοινωνία, να κρατήσει όρθιους τους Έλληνες. Εγώ θα πειστώ από τον κ. Μητσοτάκη όταν έρθει ο λογαριασμός της ΔΕΗ και θα αναγράφει: «επιστροφή ποσού λόγω αισχροκέρδειας».

«Η Κυβέρνηση να γυρίσει πίσω στον Έλληνα πολίτη το 1,4 δις που πήραν οι πέντε ηλεκτροπαραγωγές εταιρείες. Ο κ. Μητσοτάκης έκανε επτά μήνες να καταλάβει ότι υπάρχουν υπερκέρδη. Ελπίζουμε ότι δεν θα κάνει άλλους επτά μήνες για να νομοθετήσει. Θα μπορούσε τη μέρα που αναφέρθηκε σε 90% φορολόγηση, να περάσει τροπολογία, τριών σειρών, τα συγκεκριμένα υπερκέρδη, που καταγράφονται με την σύγκριση 8μήνου 2020 – οκταμήνου 2021-2022, αυτά τα 49 ευρώ, από δύο που ήταν και γίναν 49, επιστρέφονται στους οικογενειακούς προϋπολογισμούς. Τι δεν καταλαβαίνετε;», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα για τον ελληνισμό της Μαριούπολης:

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα για την ακρίβεια:

Μοιραστείτε το!