Α.Τριανταφυλλίδης για Μητσοτάκη: «Υποτελής συμπεριφορά απέναντι στα μεγάλα συμφέροντα».(ΒΙΝΤΕΟ)

Για το σκάνδαλο Novartis

«Αυτό που θέλω να σημειώσω είναι η στάση του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, του αρχηγού Κυριάκου, στο ζήτημα του Αντιπροέδρου της ΝΔ. Τι θέλει να πει στον ελληνικό λαό ο κ.Μητσοτάκης, ότι αν και εφόσον γίνει, που δεν θα γίνει, Πρωθυπουργός, αυτή θα είναι η σχέση του με τους επιχειρηματίες; Δηλαδή θα είναι ο κ.Μητσοτάκης το παιδί για τα θελήματα; Θα του λένε οι επιχειρηματίες «δες», «σταμάτα», «δείξε», «πλήρωσε»; Γιατί από τη στιγμή που δεν αποδέχεται την παραίτηση του Αντιπροέδρου Γεωργιάδη, αναδέχεται τον τρόπο συμπεριφοράς των επιχειρηματιών απέναντι στην εκλεγμένη εξουσία. Υπουργός Υγείας ήταν ο κ.Γεωργιάδης».

Για τον Ιβάν Σαββίδη

«Είναι σαφές, με το πέρασμα των ημερών ότι και η απόπειρα δολοφονίας χαρακτήρων και η απόπειρα κανιβαλισμού ανθρωποφαγίας και ρατσισμού, που καταγράφηκε μετά τη δική του δημόσια ομολογία και τη διπλή συγγνώμη που ζήτησε, έπεσαν στο κενό. Μιλώ για τον Πρόεδρο των Ελληνικών Κοινοτήτων Ρωσίας, τον κ.Ιβάν Σαββίδη, που μετά από αυτό ήρθαν τα πράγματα σε μία ορθολογική βάση, όπου μπορούμε και βλέπουμε ότι ο ίδιος ο κ.Σαββίδης αναλαμβάνει και πρωτοβουλίες σε σχέση με την απελευθέρωση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών».

Για το Σκοπιανό

«Έρχομαι στο Σκοπιανό, που είναι πολύ σοβαρό θέμα για να το εξαντλούμε σε εξώδικα. Δεν δέχομαι από κανένα να αξιολογεί την αγάπη μου για την Πατρίδα και μάλιστα τέτοιου είδους πρακτικές λειτουργούν, αν πάρω υπόψη και τις αναφορές συναδέλφων μου, ακριβώς προς την αντίθετη κατεύθυνση. Για εμάς που θέτουμε προβληματισμό, που σκεφτόμαστε τι θα είναι αυτό που θα έρθει ως συμφωνία. Αύριο ο Ν.Κοτζιάς, στον οποίο έχουμε εμπιστοσύνη, πηγαίνει στα Σκόπια να παραδώσει το σύμφωνο και να ξεκινήσουν και πάλι οι συνομιλίες. Δεν χρειάζεται να κάνουμε προσομοίωση διαπραγμάτευσης στο εσωτερικό της χώρας μεταξύ μας. Το ζητούμενο είναι τι λένε τα Σκόπια και τα Σκόπια εδώ και 28 χρόνια είναι μπετόν αρμέ αδιαλλαξίας.

Για το ρόλο της Εκκλησίας

“Θεωρώ απαράδεκτη την απόφαση του δικαστηρίου για τον κ.Αμβρόσιο. Ο συγκεκριμένος ιεράρχης μαζί με δυο-τρεις άλλους ανήκουν σε μια λογική ακροδεξιάς, φανατισμού και μισαλλοδοξίας, που δεν έχει καμία σχέση, επειδή ανήκω στη θρησκευτική μειονότητα του ΣΥΡΙΖΑ των ένθεων, αυτό το μοντέλο με τις κατάρες και τις αποδοκιμασίες δεν ανήκει στη λογική της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι ανοιχτή αγκαλιά και έχει σχέση με την αγαπητική αυτοπροσφορά. Σε αντιπαράθεση με αυτό το ακραίο και αρνητικό μοντέλο, εγώ υιοθετώ το ανθρωπιστικό μοντέλο του Μητροπολίτη Βαρνάβα, της Δυτικής Θεσσαλονίκης, που κάθε μέρα παρέχει 8250 συσσίτια, σε άνεργους, άπορους, άστεγους, μαζί με τους εθελοντές, που έχει κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό φροντιστήριο, κοινωνικό φαρμακείο. Αυτή είναι η λειτουργία της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είναι ανοιχτή αγκαλιά Αγάπης”.

Μοιραστείτε το!