Α.Τριανταφυλλίδης για την πανδημία στη Θεσσαλονίκη:«Ιδού τα στοιχεία κ.Εισαγγελέα». (Video-διάρκεια: 9.30)

Με αφορμή την εισαγγελική έρευνα για το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, υπενθυμίζει με σχετικό βίντεο το σύνολο των παρεμβάσεών του, εντός και εκτός Βουλής, από τον περασμένο Απρίλιο, υπό το φως και σε συνδυασμό με τις εκτιμήσεις των ειδικών που γίνονταν παράλληλα(Σαρηγιάννης, Εξαδάκτυλος, Σαραφιανός). Από τότε έκρουε τον κώδωνα του κίνδυνου και ζητούσε έγκαιρα την υγειονομική θωράκιση της πόλης ενόψει του επερχόμενου τότε δευτέρου κύματος του ιού. Ο ρεαλισμός και η πρακτική εφαρμογή των προτάσεων αυτών επιβεβαιώθηκαν από τις επίσημες δηλώσεις των αρμοδίων(Σαρηγιάννης, Εξαδάκτυλος, Σαραφιανός).

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση, παρά τις προβλέψεις και τις επισημάνσεις των ειδικών, επέδειξε πλήρη αδιαφορία και άφησε τη Θεσσαλονίκη απροστάτευτη και ανοχύρωτη, καθώς δεν υπήρξε καμία προετοιμασία τόσο σε επιπλέον κτιριακές υποδομές όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Προκύπτουν λοιπόν, εύλογα ερωτηματικά για την αβελτηρία των αρμόδιων κυβερνητικών οργάνων, ενώ ο προβληματισμός επιτείνεται από τη συνεχιζόμενη αδιαφορία ενόψει μάλιστα του τρίτου κύματος της πανδημίας.

Η Δικαιοσύνη και ΜΟΝΟ η Δικαιοσύνη θα κρίνει ΑΝ, πέρα από τις κραυγαλέες πολιτικές ευθύνες για την τραγωδία στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν και ποινικές ευθύνες.

Ακολουθεί το σχετικό βίντεο:

Μοιραστείτε το!