Α.Τριανταφυλλίδης: «Δίνουν 360 χιλιάδες ευρώ στον CEO της ΔΕΗ και δεν δίνουν 360 ευρώ για τη στοιχειώδη επιβίωση των Ποντίων ομογενών».

Έχουν συμπληρωθεί 2 ½  χρόνια διακυβέρνησης ΝΔ και η κοροϊδία και ο εμπαιγμός σε βάρος των παλιννοστούντων Ποντίων ομογενών κορυφώνεται  και καθίσταται πλέον αποκρουστικός. Τόση κοροϊδία και τέτοιος εμπαιγμός ποτέ και σε κανέναν. Τόσο εκτιμούν και σέβονται το ποντιακό στοιχείο.

Παρά τις προεκλογικές δεσμεύσεις προσωπικά του Κ.Μητσοτάκη, τις μετεκλογικές επικοινωνιακές φιέστες στο Μαξίμου και την πρόσφατη διαρροή από το Υπουργείο Εργασίας περί δήθεν οριστικής λύσης στο ζήτημα των συντάξεων των ανασφάλιστων υπερηλίκων ομογενών με την  κατάθεση τροπολογίας στο νομοσχέδιο για τον ΕΦΚΑ, η Κυβέρνηση γύρισε για μια ακόμη φορά την πλάτη στους καταταλαιπωρημένους Πόντιους ομογενείς.

Άλλος ένας εμπαιγμός της Κυβέρνησης σε βάρος των Ποντίων ομογενών, άλλη μια κοροϊδία που βιώνουν οι περίπου 8000 υπέργηροι συμπολίτες μας μετά το 2012, όταν η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατήργησε με το Νόμο 4093/2012 την ελάχιστη σύνταξη των 360 ευρώ μαζί με την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη.

Για αυτούς τους συμπολίτες μας, οι οποίοι προσπάθησαν να χτίσουν μια νέα ζωή στην Ελλάδα, η σύνταξη ήταν το αποκλειστικό τους εισόδημα και ήταν η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, που κατάφερε να αποκαταστήσει, έστω και εν μέρει, σε καιρούς μνημονιακούς, αυτή την κατάφωρη αδικία σε βάρος τους, με τη δέσμευση ότι αν εκλεγόταν και πάλι Κυβέρνηση το 2019 θα είχε αποκαταστήσει τις συντάξεις στο σύνολό τους.

Δυστυχώς η Κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τα παχιά λόγια, όχι μόνο αρνήθηκε να αποκαταστήσει πλήρως αυτή την αδικία, αφού το 2020 απέρριψε τροπολογία που καταθέσαμε βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για την πλήρη κατάργηση της ρήτρας παραμονής των 35 ετών στην Ελλάδα, όπως προβλέπει ο Ν.4387/2016, αλλά αρνείται πεισματικά ακόμη και τη μείωση του χρόνου από τα 35 στα 20 έτη, όπως ζητούν και επίσημα τα συλλογικά όργανα των Ποντίων ομογενών.

Ως εδώ κύριοι της Κυβέρνησης της ΝΔ.

Εάν δεν μπορείτε να αποκαταστήσετε πλήρως και άμεσα τις συντάξεις που η Κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατήργησε το 2012, παραιτηθείτε και πάμε σε εκλογές.

Είναι ντροπή να εμπαίζετε παππούδες και γιαγιάδες που τράβηξαν τόσα στη ζωή τους.

*Ακολουθεί το κείμενο της τροπολογίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που απορρίφθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Μοιραστείτε το!