Α.Τριανταφυλλίδης: «Επιβεβλημένος ο ακατάσχετος επιχειρησιακός λογαριασμός».(ΒΙΝΤΕΟ)

«Σε σχέση με το τραπεζικό σύστημα, θα ήθελα να πω ότι τα «ζόμπι» της αγοράς είναι γνωστά. Είναι πέντε χιλιάδες εξακόσια ΑΦΜ που χρωστούν 29 δισεκατομμύρια ευρώ. Ξεκαθαρίστε τα μέσα από το γεγονός ότι στις τράπεζες υπάρχει πλέον και η παρουσία του Επιτρόπου του Δημοσίου. Στις τράπεζες έχουν γίνει τρεις ανακεφαλαιοποιήσεις και επομένως το κράτος συμμετέχει ουσιαστικά στη διαμόρφωση των πολιτικών τους. Κάντε το αυτό για να μπορέσουμε πραγματικά να «τρέξει» αυτή η διαδικασία, όπως, επίσης, κύριε Παπαδημητρίου, και με τη δημιουργία του ακατάσχετου επιχειρησιακού λογαριασμού, στα αγγλικά «business running account». Ο τροφοδότης λογαριασμός για κάθε επιχείρηση είναι η ελάχιστη ανάσα που πρέπει να πάρει και που είναι αίτημα το οποίο και καταθέτω και το οποίο ζητά και το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Βόρειας Ελλάδας και της Θεσσαλονίκης. Επειγόντως ακατάσχετος επιχειρησιακός λογαριασμός», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στην Ολομέλεια της Βουλής επί του σχεδίου νόμου «Εξωδικαστικός μηχανισμός στήριξης οφειλών επιχειρήσεων».

Αναφερόμενος στις καινοτομίες του σχεδίου νόμου ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε τη δυνατότητα που δίνεται στις υπερχρεωμένες, αλλά βιώσιμες, επιχειρήσεις να ρυθμίσουν τα χρέη προς όλους τους πιστωτές τους, βάσει ενός συνολικού ορθολογιστικού σχεδίου αναδιάρθρωσης των χρεών τους.

Όπως σημείωσε μάλιστα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «ο νόμος γίνεται αφορμή και κίνητρο για να επανεκκινήσει μια κλειστή επιχείρηση», καθώς η συνολική ρύθμιση των χρεών θα αφορά και επιχειρήσεις που έχουν κλείσει.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

 

Μοιραστείτε το!