Α.Τριανταφυλλίδης: “Ισχυρό το αίτημα της ελληνικής ομογένειας για δικαίωμα ψήφου”.(ΒΙΝΤΕΟ)

Parliament-Photographer: Aliki Eleftheriou Athens-Greece

Οι άρρηκτοι δεσμοί που συνδέουν τους Έλληνες της διασποράς με την Ελλάδα επιβεβαιώθηκαν για άλλη μια φορά, κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αρμόδιας ειδικής επιτροπής της Βουλής, στην οποία συμμετείχαν ο πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ με αντιπροσωπεία της οργάνωσης, ενώ η συζήτηση μεταδιδόταν μέσω δύο ραδιοφώνων που συνδέθηκαν με τη Βουλή, και στους Έλληνες της Νέας Υόρκης.

Παράλληλα επιβεβαιώθηκε η θέληση όλων των Ελλήνων, να διασφαλιστεί αλλά και να συνεχιστεί με πιο ισχυρή προσπάθεια η ελληνική κληρονομιά και να προωθηθούν και ενισχυθούν τα συμφέροντα της Ελλάδας.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελληνισμού Διασποράς Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μετέφερε «το ισχυρό αίτημα αναγνώρισης και άσκησης του εκλογικού δικαιώματος της ελληνικής ομογένειας», όπως το χαρακτήρισε, τονίζοντας ότι η Πολιτεία θα πρέπει να προχωρήσει στην υλοποίηση του.


Ο ύπατος πρόεδρος των ΑΧΕΠΑΝΣ, Άντριου Ζαχαριάδης, μιλώντας στους βουλευτές-μέλη της επιτροπής, διαβεβαίωσε για την αμέριστη αγάπη και τη συνεχή προσπάθεια των Ελλήνων της διασποράς για την δικαίωση των θέσεων της πατρίδας τους, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην «άνευ προηγουμένου στήριξη της Ελλάδας στους μετανάστες».

«Ευχαριστώ την Ελλάδα, που παρά τις οικονομικές και άλλες δυσκολίες που αντιμετωπίζει, έδειξε σε όλο τον κόσμο τι σημαίνουν οι σχέσεις εξαιρετικής γειτονίας, όταν όλοι γύριζαν την πλάτη τους σε αυτούς τους ανθρώπους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο κ. Ζαχαριάδης αναφέρθηκε στις προσπάθειες των ΑΧΕΠΑΝΣ, που συνεχίζονται και επεκτείνονται, όπως είπε, για να προωθήσουν τα ελληνικά συμφέροντα, «συζητώντας με αξιωματούχους της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, ώστε να γίνουν κατανοητές οι δυσκολίες και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τόσο η Ελλάδα όσο και η Κύπρος».

Έμφαση έδωσε ο κ. Ζαχαριάδης στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος, τονίζοντας ότι «είναι προτεραιότητα μας», ενώ χαρακτήρισε την Ελλάδα «αταλάντευτο σύμμαχο της Αμερικής στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας».

Κληθείς από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Ανέττα Καββαδία, να σχολιάσει την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ, ο κ. Ζαχαριάδης επεσήμανε ότι η ελληνική ομογένεια δεν εμπλέκεται στη πολιτική, ενώ κρίνει πάντα τον εκάστοτε πρόεδρο των ΗΠΑ από τα έργα και τις πράξεις του.

 

Πηγή: AΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε το!