Α.Τριανταφυλλίδης κατά Μητσοτάκη:«Αν αυτό που βιώνουμε είναι το μπροστά, τότε πως είναι το πίσω;» (Βίντεο)

«H μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και η απουσία τεστ στις μεγάλες βιομηχανικές μονάδες, οι «φωνές» των ειδικών για λανθασμένη διαχείριση της πανδημίας, οι ελλείψεις σε οξυγόνο στα νοσοκομεία, όλα αυτά συγκροτούν μια παταγώδη αποτυχία της Κυβέρνησης στο μέτωπο της Υγείας, όπως και στο επίπεδο της οικονομίας, με το φάσμα της φτώχειας και της ανεργίας να διευρύνεται συνεχώς και τις καθημερινές εικόνες από τα συσσίτια να παραπέμπουν σε άλλες εποχές. Αυτός που πυροδοτεί τις εντάσεις και τις συγκρούσεις για να ξεφύγει από αυτή τη ζοφερή εικόνα που έχει διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία έχει ονοματεπώνυμο. Λέγεται Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός στα δύο εσπευσμένα και αγχωτικά τηλε-διαγγέλματα είπε: “δεν θα γυρίσουμε πίσω”, εννοώντας ότι αυτό που ζει ο Έλληνας πολίτης είναι το μπροστά. Οι πολίτες αναρωτιούνται: αν αυτό που ζούμε, το ξύλο μέρα-μεσημέρι, είναι το μπροστά, τότε ποιο και πώς είναι το πίσω;», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας στην τηλεόραση του Open και στους δημοσιογράφους Άκη Παυλόπουλο και Ντόρα Κουτροκόη.

Αναφερόμενος στη σημερινή συζήτηση στη Βουλή για τα φαινόμενα αστυνομικής βίας ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Η επιλογή σήμερα θα ήταν επιστροφή στην πολιτική. Επιστροφή στα επιχειρήματα και όχι στους ξυλοδαρμούς. Επιστροφή στον πολιτισμό, στον ευρωπαϊκό πολιτισμό και όχι στη βαρβαρότητα. Με διάθεση συνεννόησης, όχι μεταξύ των κομμάτων, με διάθεση συνεννόησης και σεβασμό από την κυβέρνηση, που έχει την πρωτοβουλία προς τους πολίτες, με σεβασμό στη νοημοσύνη των πολιτών. Αυτή θα έπρεπε να είναι η επιλογή. Δυστυχώς όμως, ο πρωθυπουργός έχει χάσει τον έλεγχο, έχει αποτύχει παταγωδώς οικτρά σε όλα τα μέτωπα και γι’ αυτό το λόγο φαίνεται να έχει επιλέξει ως μονόδρομο διαφυγής το σενάριο “νόμος και τάξη”, ένα εκτεταμένο σχέδιο καταστολής».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε να διερευνηθεί το βίντεο-ντοκουμέντο στο οποίο διακρίνεται αστυνομικός να πετάει μολότοφ σε διαδηλωτές στη Νέα Σμύρνη. «Η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις», σημειώνοντας χαρακτηριστικά: «Το ερώτημα είναι πώς βρέθηκε με άσπρο κράνος αστυνομικός να πετάει μολότοφ στους διαδηλωτές. Είναι ασύλληπτο. Εγώ δεν βγάζω εύκολα συμπεράσματα, λέω όμως ότι αυτό όπως και όλα τα άλλα γεγονότα πρέπει να διερευνηθούν και η Κυβέρνηση οφείλει να δώσει εξηγήσεις».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:  

Μοιραστείτε το!