Α.Τριανταφυλλίδης κατά ΝΔ: «Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα να στείλετε τους Patriot στη Σαουδική Αραβία; Ενημερώσατε τη Βουλή, ενημερώσατε τα κόμματα αρμοδίως;»(Video)

«Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα κύριοι της Κυβέρνησης να στείλετε στη Σαουδική Αραβία τους ελληνικούς Patriot, που τους πλήρωσε ο Έλληνας πολίτης για να υπερασπίζονται κάθε σπιθαμή του εδάφους, του αέρα και της θάλασσας, χωρίς μάλιστα να ερωτηθεί η ελληνική Βουλή;» τόνισε μεταξύ άλλων ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για την αποστολή των αντιαεροπορικών πύραυλων τύπου patriot στη Σαουδική Αραβία.  

Αναφερόμενος στην εξωτερική πολιτική που ακολουθήθηκε διαχρονικά από το σύνολο των ελληνικών Κυβερνήσεων στα ζητήματα της Μέσης Ανατολής ο κ.Τριανταφυλλίδης επεσήμανε «Αναμένω ειλικρινά να διαψευσθεί η σχετική πληροφορία από τον αρμόδιο Υπουργό. Γιατί η Ελλάδα έχτισε και επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και επί Ανδρέα Παπανδρέου και επί Αλέξη Τσίπρα μία στάση και μία λειτουργία και μία σχέση και με τον Αραβικό κόσμο και με το Ισραήλ και με την Αίγυπτο. Το σύνολο των ελληνικών Κυβερνήσεων από το 1974 μέχρι και σήμερα ακολούθησε μία διαρκή, διαχρονική πολιτική, η οποία δεν παρενέβαινε στις ενδοαραβικές αντιπαραθέσεις».

Κατέληξε δε με την επισήμανση πως η απόφαση για την αποστολή των ελληνικών Patriot εγείρει πολλά ερωτηματικά, τη στιγμή μάλιστα που η Τουρκία και ο Ερντογάν, εντείνουν την προκλητικότητα και επιδεικνύουν αυτή την επιθετική συμπεριφορά έναντι της χώρας μας. 

Ακολουθεί το σχετικό απόσπασμα:

Μοιραστείτε το!