Α.Τριανταφυλλίδης κατά ΝΔ: “Τα δώσατε όλα: όνομα, γλώσσα, πολιτισμό. Επιχειρούμε να τα πάρουμε πίσω”.(ΒΙΝΤΕΟ)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη κατά τη συζήτηση επί της προτάσεως δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης που υπέβαλαν ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας  και εβδομήντα πέντε Βουλευτές της κοινοβουλευτικής του ομάδας, σύμφωνα με τα άρθρα 84 του Συντάγματος και 142 του Κανονισμού της Βουλής.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ:

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Όταν είναι γνωστό ότι ο Πρόεδρος της Βουλής, ο Νίκος ο Βούτσης, εκφράζοντας ομόθυμα και ομόφωνα την Ελληνική Βουλή, κατεδίκασε τα άθλια εξώδικα που εστάλησαν από δήθεν ομοσπονδίες, τα οποία κατηγορούσαν Έλληνες Βουλευτές για εσχάτη προδοσία και προδοσία και αυτό έτυχε της σύμφωνης γνώμης και της καταδίκης σύσσωμης της Βουλής, δεν θα περίμενε κανείς επικίνδυνα γραφικές φωνές υστερίας και ανεύθυνης κατηγορίας να εκστομιστούν από Έλληνες Βουλευτές οποιουδήποτε κόμματος σε βάρος συναδέλφων τους.

Αυτά μπορεί να λέγονται σε κάποια ραδιόφωνα περιθωριακά, εκεί όπου επωάζεται το αυγό του φιδιού, εκεί όπου η ταπεινότητά μου, μετά τον ξυλοδαρμό του Δημάρχου Θεσσαλονίκης, του κ. Μπουτάρη, μίλησε για αιμομικτική σχέση δεξιάς και ακροδεξιάς. Τότε ήταν που μετά από δηλώσεις του κάμποσου και κάμποσων άλλων στελεχών μικρών και μεσαίων από όλη τη χώρα, όπου έλεγαν καλά του έκαναν… κ.λπ.

(Θόρυβος στην Αίθουσα)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Τριανταφυλλίδη, συγγνώμη.

Κύριοι συνάδελφοι, παρακαλώ ησυχία.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Ξυδάκη, αυτό που κάνετε δεν είναι σωστό. Πρέπει τώρα να μιλήσουν μεταξύ τους οι Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι; Δηλαδή περιμέναμε οκτώ ώρες να λήξει η συνομιλία Κοινοβουλευτικών Εκπροσώπων και Υπουργών για να εκφράσουμε πέντε απλές, κατανοητές σκέψεις. Έχουμε τη δυνατότητα να τις εκφράσουμε;

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΞΥΔΑΚΗΣ: Ασφαλώς.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Παρακαλώ.

Έτσι, λοιπόν, αυτό δεν θα το περίμενε κανείς. Είναι άθλια, αποκρουστική και κατάπτυστη η συγκεκριμένη αναφορά, ειδικά σήμερα, μετά το σοκ που υπέστημεν από τη δήλωση Μπαρμπαρούση. Εκθρέψατε το τέρας και το τέρας τσίμπησε, σοκάρισε. Ξυπνάτε!

Αυτό που είπε η ταπεινότητά μου πριν από ένα μήνα, μετά τον ξυλοδαρμό, ήταν ότι η Νέα Δημοκρατία καλείται να γράψει μια άσκηση δημοκρατίας και να αποστασιοποιηθεί από το ακραίο συμπαγές σκοτεινό θάλαμο της Ακροδεξιάς και να κατανοήσει ότι πρέπει να συμμετέχει στο πανδημοκρατικό μέτωπο κατά του φασισμού, του ναζισμού, του ρατσισμού και της μισαλλοδοξίας.

Καταθέτω το σχετικό έγγραφο για τα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Δεν είχα σκοπό να ξεκινήσω έτσι, αλλά πέρα από τα fake news και την παραπληροφόρηση, υπάρχει το κείμενο της συμφωνίας. Ό,τι κακό, που πρέπει να αποδειχθεί όταν εφαρμοστεί ή ό,τι καλό που πρέπει να βελτιωθεί έτι περαιτέρω, το έχουμε μπροστά μας. Βρείτε το μετά από είκοσι έξι χρόνια που λέτε κι εσείς και συνομολογείτε ότι πρέπει να λυθεί το πρόβλημα.

Άρθρο 7. «Αναφορικά με το πρώτο μέρος, με αυτούς τους όρους νοούνται όχι μόνο η περιοχή και ο πληθυσμός της βόρειας περιοχής του πρώτους μέρους…» -που είναι η πατρίδα μας η Μακεδονία- «…αλλά και τα χαρακτηριστικά τους, καθώς και ο ελληνικός πολιτισμός, η ιστορία, η κουλτούρα και η κληρονομιά αυτής της περιοχής από την αρχαιότητα έως σήμερα».

Το άρθρο 7 παράγραφος 2 τοποθετείται θετικά, ορίζει θετικά.

Το άρθρο 7 παράγραφος 4 είναι ο ορισμός εξ αντιθέτου: «Το δεύτερο μέρος σημειώνει ότι η επίσημη γλώσσα του, η μακεδονική γλώσσα, ανήκει στην ομάδα των όποιων σλαβικών γλωσσών. Τα μέρη σημειώνουν …» -και τα δύο μέρη- «…ότι η επίσημη γλώσσα και τα άλλα χαρακτηριστικά του δευτέρου μέρους δεν έχουν σχέση» -ορισμός εξ αντιθέτου- «…με τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, την κουλτούρα και την κληρονομιά της βόρειας περιοχής του πρώτου μέρους». Δηλαδή, δεν έχουν σχέση με το Δίον, με την Πέλλα, με τις Αιγές, με την Αμφίπολη, με τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό που είναι κομμάτι του ελληνικού πολιτισμού. Αυτό είναι σαφές και συνομολογείται.

Ήδη έφτασα στα πέντε λεπτά. Έχω αρκετά να πω. Θα ξεπεράσω τον ορισμό περί πατριωτισμού και θα μιλήσω για την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, τον νέο πατριωτισμό, τη νέα εθνική αυτοπεποίθηση χωρίς φοβικά σύνδρομα, διμερείς και πολυμερείς συνεργασίες, που είναι το στρατηγικό πλάνο πάνω στο οποίο κινούμαστε, και να έρθω στο Σκοπιανό-Μακεδονικό που είναι ένα ακόμη ναυάγιο των προηγούμενων κυβερνήσεων και πιο συγκεκριμένα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας στον κρίσιμο τομέα των εθνικών μας θεμάτων.

Ο ορισμός του ναυαγίου περιγράφεται με ενάργεια και σαφήνεια από τα λόγια των ιδίων των μοιραίων πρωταγωνιστών της, αυτών που κλήθηκαν και απέτυχαν παταγωδώς την κρίσιμη στιγμή να υπερασπιστούν τα εθνικά δίκαια και σήμερα είτε πετούν χαρταετό ή πουλούν τρέλα, αυτών που κλήθηκαν να αποκρούσουν τότε που έπρεπε -το ’90, το ’91, ’92- στη διεθνή κοινωνία τους παραχαράκτες εθνικιστές των Σκοπίων που οικειοποιήθηκαν την ιστορίας μας, τα σύμβολά μας, τον αρχαίο μακεδονικό πολιτισμό, αυτά που τώρα παίρνουμε πίσω με το άρθρο 7. Τα δώσατε όλα διαχρονικά: όνομα, γλώσσα, πολιτισμό. Επιχειρούμε να τα πάρουμε όλα πίσω για τη Μακεδονία και τον ελληνισμό.

Γίνομαι συγκεκριμένος. Έχω εδώ έξι στοιχεία και το βιβλίο του Γεωργίου Ράλλη «Εις ώτα μη ακουόντων», που αναφέρεται και αξιολογεί την παρουσία Μητσοτάκη-Σαμαρά και της κυβέρνησης εκείνης που χειρίστηκε και διαχειρίστηκε το Σκοπιανό τότε, τη στιγμή που ήταν η στιγμή που μπορούσε να κοπεί σύριζα ο μακεδονικός αλυτρωτισμός τύπου Σκοπίων, γιατί ήταν τότε που σπαρταρούσε η Γερμανία να αναγνωρίσει Κροατία και Σλοβενία. Τότε, θα μπορούσε η ελληνική πλευρά να επιβάλλει. Αυτά δεν τα λέει η ταπεινότητά μου. Τα λένε οι διεθνολόγοι, τα λένε πολιτικοί, τα λένε πολικοί της δική σας παράταξης.

Τι λέει εδώ; Ξεχάστε τους Συριζαίους, ξεχάστε και την ταπεινότητά μου. Φάκελος δύο του Αλέξη Παπαχελά. Λέει ο κ. Μητσοτάκης: «Ο Σαμαράς, όχι από κακή πρόθεση βέβαια, αλλά από ανικανότητα, τα έκανε μούσκεμα». Λίγο πιο κάτω μιλάει ο Σαμαράς για τον Μητσοτάκη: «Δεν σου κρύβω…» -έλεγε ο Μητσοτάκης στον Σαμαρά, παρουσία και άλλων- «…ότι το θέμα του ονόματος δεν το θεωρώ σοβαρό».

Και λίγο πιο κάτω λέει ο Σαμαράς: «Πήγα στο εξωτερικό ως Υπουργός Εξωτερικών και έγινα περίγελος».

Το καταθέτω στα Πρακτικά.

(Στο σημείο αυτό ο Βουλευτής Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης καταθέτει για τα Πρακτικά το προαναφερθέν έγγραφο, το οποίο βρίσκεται στο αρχείο του Τμήματος Γραμματείας της Διεύθυνσης Στενογραφίας και  Πρακτικών της Βουλής)

Εσείς από ανικανότητα, όπως λέτε εσείς για εσάς, εσείς που τα κάνατε «μούσκεμα», όπως λέτε εσείς για εσάς, εσείς που δεν θεωρούσατε το όνομα της Μακεδονίας σοβαρό, όπως το αποκαλύψατε εσείς για εσάς, εσείς που γίνατε περίγελος στο εξωτερικό, όπως λέτε εσείς για εσάς, τότε που διαλυόταν η ενιαία Γιουγκοσλαβία, τότε που είχαμε το συγκριτικό διπλωματικό πλεονέκτημα εντός της τότε ΕΟΚ να επιβάλουμε όνομα που δεν περιείχε τον όρο «Μακεδονία», τότε δώσατε, παραχωρήσατε το όνομα της Μακεδονίας, όπως εσείς ομολογείτε.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Τριανταφυλλίδη, σας παρακαλώ πολύ, ολοκληρώστε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Μόνο ένα σημείο θα πω, επειδή το ανέφερα και είναι πάρα πολύ σημαντικό. Από το βιβλίο του αειμνήστου Γεωργίου Ράλλη σημειώνω το εξής: «Δεν νομίζω ότι υπάρχει παρόμοιο προηγούμενο Υπουργοί Εξωτερικών ή Πρωθυπουργοί οποιασδήποτε ελληνικής κυβερνήσεως να απεμπόλησαν το δικαίωμα της χώρας να διορίσει εκπρόσωπό της σε διεθνή οργανισμό, όταν επρόκειτο να συζητηθεί σ’ αυτόν εθνικό μας θέμα.». Αναφέρεται στην απουσία εκπροσώπου στην Επιτροπή Μπαντεντέρ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κύριε Τριανταφυλλίδη, έχουμε φθάσει στα εννέα λεπτά.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Αντί, λοιπόν, να αισχύνεστε, κομπορρημονείτε. Αντί να απολογείστε, αποθρασύνεστε. Αντί να μετανοείτε, επιδίδεστε σε παλληκαρισμούς, παριστάνοντας τα λιοντάρια της Νεμέας του νέου πατριωτισμού. Όμως, ο λαός και οι πολίτες δεν ξεχνούν. Ο λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει Δεξιά.

(Στο σημείο αυτό χτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Βουλευτή)

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Ελάτε, κύριε Τριανταφυλλίδη, φθάνουμε στα εννιάμισι λεπτά!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Θα ήθελα να πω και άλλα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Σας παρακαλώ πολύ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Θα κλείσω.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Μάριος Γεωργιάδης): Κλείστε, όμως, σας παρακαλώ!

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Θα κλείσω με την προτροπή όλα αυτά τα στοιχεία, κάποια στιγμή, ανάμεσα στον ελληνόφωνο βαρβαρισμό και στην απουσία ουσιαστικού λόγου επιχειρημάτων να αναδειχθούν και να καταδειχθούν, γιατί εζυγίστητε, εμετρήθητε και ευρέθητε ελλιπείς.

Σας ευχαριστώ.

(Χειροκροτήματα από την πτέρυγα του ΣΥΡΙΖΑ)

 

 

Μοιραστείτε το!