Α.Τριανταφυλλίδης: “Η ακρίβεια στο κόκκινο, η Κυβέρνηση στον κόσμο της”. (Video)

Τοποθέτηση του Βουλευτή Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στην Ολομέλεια της Βουλής για το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων: «Αναμόρφωση και εκσυγχρονισμός του ρυθμιστικού πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας του υπαίθριου εμπορίου, ρυθμίσεις για την άσκηση ψυχαγωγικών δραστηριοτήτων και την απλούστευση πλαισίου δραστηριοτήτων στην εκπαίδευση, βελτιώσεις στην επιμελητηριακή νομοθεσία και άλλες διατάξεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων».

Ακολουθεί ο σχετικός σύνδεσμος:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ.

Εκτός τόπου και χρόνου, στη στρατόσφαιρα του ανέμελου επικοινωνιακού μητσοτακισμού. «Αδικαιολόγητη η ανησυχία των πολιτών για την ακρίβεια», δήλωσε ο κατ’ επίφαση Υπουργός. Ζήλωσε δόξα Πατούλη, σχολιαστή πυρκαγιών και πλημμυρών, ως σχολιαστής της ακρίβειας. «Όλες οι αυξήσεις της ΔΕΗ απορροφήθηκαν από τα μέτρα της Κυβέρνησης», είπε στην Επιτροπή ο de facto Υπουργός κ. Παπαθανάσης.

Σοβαρά το ισχυρίζεστε; Πώς ακριβώς τις απορροφήσατε; Όπως τα χρέη της Νέας Δημοκρατίας στις τράπεζες, που καθώς τη νοικοκυρεύατε, αυτά αυξάνονταν κατά 30 εκατομμύρια κάθε χρόνο με τη δική σας υπογραφή στους ισολογισμούς, ως Γενικός Διευθυντής του κόμματός σας; Απορροφήσατε την ακρίβεια ακριβώς όπως μειώσατε τα χρέη σας ως το κόμμα των μπαταχτσήδων;

Απύθμενο θράσος απόπειρας εμπαιγμού των πολιτών-καταναλωτών, λέγοντάς τους ότι αυτό που βιώνουν καθημερινά δεν είναι ακρίβεια, αλλά είναι το META του Ζούκερμπεργκ.

Διαβάζω, κύριε Παπαθανάση και μάλλον δεν πείσατε «ΤΑ ΝΕΑ» του Σαββατοκύριακου, που έχουν τίτλο «Πόσο φτωχαίνουμε από την ακρίβεια;» Κατ’ εξοχήν συριζαϊκή εφημερίδα! Δεν πείσατε ούτε τον αρτοποιό, που δήλωσε στο OPEN, δείχνοντας τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού, ότι με τις ίδιες κιλοβατώρες πέρσι είχε πληρώσει 880 ευρώ και φέτος, για λιγότερες κιλοβατώρες 1.271 ευρώ, 400 περίπου ευρώ επιπλέον και για το φυσικό αέριο, ο ίδιος αρτοποιός, που θα μετακυλήσει προφανώς στην τιμή των ειδών, του ψωμιού -βασικότατο αγαθό- από 258 ευρώ πέρσι για την ίδια περίοδο 502 ευρώ φέτος.

Να θυμίσω απλώς ότι με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε ένα ευρώ αύξηση στο ηλεκτρικό ρεύμα.

Μη σας αδικώ, όμως! Φτιάξατε την πλατφόρμα e-Καταναλωτής. Όταν η λαϊκή της Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη θα έχει πιο φθηνό άνηθο από τη λαϊκή στην Καισαριανή, θα παίρνει το αεροπλάνο για να έρθει στη Θεσσαλονίκη για να αγοράσει τον άνηθο ή πιο ορθά, το σανό.

Αυτό λέγεται, κύριε Παπαθανάση, κύριε Γεωργιάδη, ή κοροϊδία ή αέρας κοπανιστός ή φούμαρα. Σοβαρευτείτε και κυβερνήστε. Ξηλώνετε έναν θεσμό ιστορίας ενενήντα και πλέον ετών, έναν θεσμό που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετεί τον κόσμο της παραγωγής και της εργασίας και μαζί άνεργους, άπορους, με χαμηλό εισόδημα πολίτες, για να βρίσκουν φτηνά φρέσκα ποιοτικά προϊόντα, χωρίς μεσάζοντες.

Με ποια αυξημένη λαϊκή νομιμοποίηση παρά μόνο με έπαρση, αλαζονεία και αυταρχισμό παίρνετε μια τέτοια απόφαση, λες και η πατρίδα και η κοινωνία είναι τσιφλίκια σας; Ποιοι είστε εσείς που παραγνωρίζετε κυβερνήσεις εννέα δεκαετιών; Τονίζω ότι όλες βελτίωσαν, αλλά δεν κατήργησαν τον θεσμό με ετσιθελισμό, όπως κάνετε εσείς τώρα, παραπέμποντας στον «αυτοκράτορα» Υπουργό να αποφασίζει για τα πάντα.

Εσείς δεν ψηφίσατε πριν από τρία χρόνια τον ν. 4497 του ΣΥΡΙΖΑ, δημιουργώντας μια ευρύτατη κοινοβουλευτική αποδοχή εκείνου του νόμου; Τι μεσολάβησε; Οι περιφερειάρχες σας σας λένε ότι είναι ανεφάρμοστες οι συγκεκριμένες διατάξεις, ανεφάρμοστος ο νόμος. Συνθλίβετε τους αδύναμους των λαϊκών αγορών, εξομοιώνοντάς τους με τα σουπερμάρκετ στις υποχρεώσεις που έχουν τζίρο πάνω από 90 εκατομμύρια, ενώ την ίδια στιγμή τούς βάζετε πρόστιμα που δεν πληρώνουν ούτε τα σούπερ μάρκετ, όπως την αφαίρεση της άδειας και την απώλεια της θέσης.

Σήμερα με το νομοσχέδιο αυτό, εσείς, οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με την ψήφο και την υπογραφή σας βάζετε ένα τέλος στον μύθο περί «λαϊκής Δεξιάς», εκτελώντας εν ψυχρώ τους μικρούς παραγωγούς και τους μικρούς εμπόρους και επαγγελματίες των λαϊκών αγορών, ευνοώντας σκανδαλωδώς τους μεγαλέμπορους, μεσάζοντες, κολλητούς και τις μεγάλες αλυσίδες. Είστε όλοι και οι εκατόν πενήντα οκτώ Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας συνυπεύθυνοι και ένας-ένας ξεχωριστά. Και οι ίδιοι οι εργαζόμενοι στις λαϊκές, με τις αναρτημένες μαύρες σημαίες τους υποδηλώνουν και υποσημειώνουν ότι σας θεωρούν ανεπιθύμητους στις λαϊκές.

Έχετε αναρωτηθεί πώς θα ανταπεξέλθουν οι πολίτες καταναλωτές στις υποχρεώσεις τους τον δύσκολο χειμώνα που έρχεται; Είστε απερίγραπτα πολιτικά σχιζοφρενικοί! Όταν οι ιδεολογικές εμμονές σας ή τα προεκλογικά σας γραμμάτια προσκρούουν στην πραγματικότητα τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα! Πυρκαγιές έχουμε; Απολύετε πέντε χιλιάδες δασοφύλακες του ΟΑΕΔ. Αποτέλεσμα: Ενάμισι εκατομμύριο καμένες εκτάσεις, εκατοντάδες κατεστραμμένες περιουσίες. Πανδημία έχουμε; Βάζετε σε αναστολή επτά χιλιάδες υγειονομικούς, κλείνετε ΜΕΘ, δηλώνετε ψευδώς ότι δεν υπάρχουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ.

Ελάτε στη Θεσσαλονίκη, να πάμε μαζί στο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ», στο «ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ», στο «ΑΧΕΠΑ», στο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ», να δείτε αν υπάρχουν διασωληνωμένοι, κύριε Παπαθανάση και κύριε Γεωργιάδη εκτός ΜΕΘ. Σας χάρισε -αυτό λέγεται ανικανότητα- δεκαοκτώ νέες ΜΕΘ η κ. Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη. Τον Απρίλιο, κοντοστεκούμενος ο κύριος Πρωθυπουργός, εγκαινίασε τις δεκαοκτώ νέες ΜΕΘ στο «ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ». Μέχρι και σήμερα που μιλάμε οι μισές από αυτές δεν λειτουργούν και οι άλλες μισές λειτουργούν με προσωπικό που φέρνετε από τον «ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ» και από το «ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ». Γιατί; Διότι δεν πιστεύετε στο ΕΣΥ, διότι δεν προσλάβατε μόνιμο προσωπικό, όπως ήδη η 3η ΥΠΕ σας είχε πει, με συγκεκριμένες προδιαγραφές, γιατρούς, νοσηλευτικό προσωπικό κ.λπ.

Πανδημία έχουμε; Σχεδιάζετε να κλείσετε δημόσια νοσοκομεία, όπως δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης, νοικιάζοντας ιδιωτικές κλινικές. Έξι χιλιάδες κρούσματα έχουμε σήμερα; Περισσότεροι μαθητές ανά τάξη. Συγχωνεύσεις παντού. Ακρίβεια έχουμε; Κλείνετε τις λαϊκές. Ποιο; Το αγκωνάρι της λαϊκής οικογένειας του φτωχού, του άνεργου, του άπορου, να βάλει ένα πιάτο φαγητό στο τραπέζι του. Ακριβαίνει το ρεύμα; Ξεπουλάτε τη ΔΕΗ και το αέριο. Δηλαδή, εκχωρείτε τα μόνα εργαλεία για να ελεγχθεί και να επηρεαστούν οι τιμές και ο  ανταγωνισμός προς τα κάτω.

Η εμφανιζόμενη ως πολιτική σχιζοφρένεια έχει εξήγηση. Τα προεκλογικά deal εξυπηρετήσεων ρουσφέτι στις μεγάλες αλυσίδες σούπερ-μάρκετ. Έτσι χτίζεται το κλειστό σύστημα πολιτικής, οικονομικής και μιντιακής εξουσίας. Η εξαφάνιση μέσω απουσίας ρευστότητας δια της μη δανειοδότησης από τις τράπεζες της μικρής και μεσαίας επιχείρησης, του μικρού παραγωγού, του μικρού επαγγελματία, του μικρού εμπόρου, δηλαδή της ραχοκοκαλιάς του παραγωγικού κορμού της χώρας οδηγεί στις ολιγοπωλιακές καταστάσεις, γιατί με τους λίγους κλείνονται πιο εύκολα τα ταμεία. Γι’ αυτό τι τους λέτε; Ή συνενωθείτε ή θα σας εξαφανίσουμε. Όταν, όμως, το φέρνει ως τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ –δηλαδή, τη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης- εσείς, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, το απορρίπτετε. Όταν το ίδιο ακριβώς προτείνουν και οι επαγγελματικές ενώσεις του κλάδου των καυσίμων στην πατρίδα μας. Δημόσια η Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών του Νομού Αττικής η κ. Ζάγκα δήλωσε ότι δεν μπορεί από το 1,5 ευρώ για τη βενζίνη το 1 ευρώ -έχει πάει στο 1,9- να είναι φόροι. Δίκιο έχετε, κυρία Πρόεδρε, κυρία Ζάγκα, αλλά πώς θα πληρώσει ο Μητσοτάκης σας τους διπλάσιους μετακλητούς με τους διπλάσιους μισθούς; Πώς θα πληρωθούν τα golden boys της ΔΕΗ με τα 1000 ευρώ ημερησίως; Πώς θα πληρώσεις τους Γκόρτσους διοικητές των νοσοκομείων;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Oλοκληρώστε, κύριε Τριανταφυλλίδη, έχετε ξεπεράσει τον χρόνο.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κοντολογίς, επτά προτάσεις από την πλευρά μας. Σήμερα κατατέθηκε η πρόταση. Να μην κρύβεται ο κ. Μητσοτάκης, να έρθει στη Βουλή και να απαντήσει γι’ αυτό που αποτελεί το νούμερο ένα πρόβλημα μαζί με την πανδημία, για την  ακρίβεια.

Αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ. Κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος ανεξαρτήτου επαγγέλματος. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για όλους τους δημοσίους υπαλλήλους, συνταξιούχους, αυτοαπασχολούμενους και αγρότες που έχουν ετήσιο εισόδημα έως 40.000 ευρώ. Έκτακτη εισοδηματική ενίσχυση των αγροτών και επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης για το πετρέλαιο κίνησης. Επέκταση το ανώτατο όριο μηνιαίων δόσεων στις σαράντα οκτώ από είκοσι τέσσερις για βεβαιωμένες οφειλές που δημιουργήθηκαν κατά τα φορολογικά έτη –κορωνοέτη- 2020 και 2021…

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Είστε κυνικοί. Πιο ξεκάθαρα δεν θα μπορούσατε να το πείτε στους παραγωγούς. Θέλεις πάγκο στις λαϊκές αγορές; Η λύση είναι μια: Μεσάζοντες. Μεσάζοντες παντού, στα πάντα, για τους πάντες. Είστε το κόμμα των μεσαζόντων, όχι των αγροτών και των κτηνοτρόφων. Είστε το κόμμα των αεριτζήδων, όχι των παραγωγών. Είστε το κόμμα των παρασιτικών κερδοσκόπων, όχι το κόμμα…

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Αθανάσιος Μπούρας): Ολοκληρώσατε, κύριε Τριανταφυλλίδη, σας ευχαριστούμε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Εμείς με τους καταναλωτές, εσείς με τα συμφέροντα. Εμείς με τους παραγωγούς, εσείς με τους μεσάζοντες. Θα έρθει σύντομα η ώρα που θα κριθείτε από τον λαό αμείλικτα για όλα αυτά.

Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Μοιραστείτε το!