Α.Τριανταφυλλίδης: «Μονιμοποιήστε ΤΩΡΑ τους 4000 συμβασιούχους του ΟΑΕΔ στο ΕΣΥ». Κοντοζαμάνης: «Εξετάζουμε την καλύτερη δυνατή λύση». (VIDEO-Βουλή)

Την αναγκαιότητα μονιμοποίησης της εργασίας των 4000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ στα Νοσοκομεία του Ε.Σ.Υ., οι οποίοι εργάζονται  από το 2016 συνεχώς και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες  των νοσοκομείων επεσήμανε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση Επίκαιρης Ερώτησής του προς τον Υφυπουργό Υγείας.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Δώστε λύση. Μονιμοποιήστε αυτόν τον κόσμο. Το αξίζει και με το παραπάνω. Αγαπάς το ΕΣΥ; Αγαπάς τους ανθρώπους του; Μονιμοποιήστε τους και ελάτε να βάλουμε πλάτη όλοι μαζί, όπως βάλαμε πλάτη ως ΣΥΡΙΖΑ και όλο το πολιτικό σύστημα, και σ’ αυτό το θέμα. Οι προϋποθέσεις υπάρχουν: 1.Δεν υπάρχουν πλέον μνημόνια. 2.Λάβατε 32 δισεκατομμύρια. 3.Οι δαπάνες για την υγεία και την αντιμετώπιση του Covid-19 εξαιρούνται από το χρέος. 4.Αναμένουμε, λένε οι ειδικοί, και δεύτερο κύμα κορωνοϊού.

Όλα, λοιπόν, κατατείνουν στο αυτονόητο. ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟΥΣ.  Μην απαντάτε σε εμένα, κύριε Κοντοζαμάνη, απαντήστε στους τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους που παρακολουθούν τη συζήτησή μας».

Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υγείας, κ.Κοντοζαμάνης δήλωσε ότι «η ηγεσία του Υπουργείου βρίσκεται σε συζητήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλιστεί η καλύτερη δυνατή λύση», επαναλαμβάνοντας σε όλους τους τόνους ότι «οι 4000 εργαζόμενοι του ΟΑΕΔ είναι απαραίτητοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο κ.Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε «Η πολιτεία, ανανέωσε, αναγνώρισε την τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση τους. Πώς; Ανανεώνοντας τέσσερις φορές τη σύμβασή τους από το 2016 και έχουν συμπληρώσει τέσσερα συναπτά έτη μόνιμης, συνεχούς και διαρκούς απασχόλησης. Άλλωστε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος της Επιτρόπου Υγείας της κ. Τίσεν, στις 24-5-2019, προέτρεψε την ελληνική πολιτεία να προβεί στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των εργαζομένων στην υγεία, των τεσσάρων χιλιάδων εργαζομένων από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, που εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2016, είναι στα νοσοκομεία, είναι στις εντατικές, έδωσαν μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, μόνιμους και επικουρικούς, τη μάχη κατά της πανδημίας και σήκωσαν αυτήν το μεγάλο χρέος προς την κοινωνία».

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης:

ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Σας ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, νομίζω ότι σ’ αυτό το θέμα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την αντιπαράθεση γιατί είμαστε πολιτικοί αντίπαλοι, δεν είμαστε εχθροί, παλεύουμε για την πατρίδα και παλεύουμε για τους ανθρώπους της, για να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Και είναι πολύ σημαντικό ότι η Νέα Δημοκρατία και η Κυβέρνηση, την οποία εκπροσωπείτε στο Υπουργείο Υγείας, με όλους τους τόνους, μετά απ’ αυτήν την αντιμετώπιση της πανδημίας του Covid-19, στήριξε και στηρίζει το Εθνικό Σύστημα Υγείας, το δημόσιο σύστημα υγείας. Αυτό είναι πραγματικά στην κρίση και των πολιτών και των εργαζομένων, γιατρών, νοσηλευτών, λοιπού διοικητικού προσωπικού και είναι κάτι που τους βρίσκει απόλυτα σύμφωνους, είναι το ελάχιστο που μπορεί να γίνει.

Αναφέρομαι στους τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους από τα προγράμματα του ΟΑΕΔ, κύριε Κοντοζαμάνη, οι οποίοι στις κυβερνητικές ανακοινώσεις και του Πρωθυπουργού και τις δικές σας, δυστυχώς, έχουν μείνει στην πίσω αυλή της μέριμνας. Εγώ θέλω να σας δώσω την ευκαιρία εντός της Βουλής να ξεκαθαρίσετε το θέμα της μονιμοποίησης και της διαδικασίας των μονιμοποιήσεων των τεσσάρων χιλιάδων ανθρώπων, που εδώ και τέσσερα χρόνια, από το 2016, είναι στα νοσοκομεία, είναι στις εντατικές, που έδωσαν μαζί με όλους τους υπόλοιπους συναδέλφους τους, μόνιμους και επικουρικούς, τη μάχη κατά της πανδημίας και σήκωσαν αυτήν τη μεγάλη, εάν θέλετε, υποχρέωση, διότι αξίζουν.

Εάν πραγματικά πιστεύουμε -βάζουμε και τον εαυτό μας- όλοι, το πολιτικό σύστημα, ότι αγαπάμε το ΕΣΥ, χρειάζεται απόδειξη. Αγαπάς το ΕΣΥ; Απόδειξη. Αγαπάς τους ανθρώπους του; Απόδειξη. Αγαπάς τους τέσσερις χιλιάδες εργαζομένους; Απόδειξη, καθώς περιμένουμε δεύτερο κύμα πανδημίας, καθώς έχουμε βγει από τα μνημόνια, που πλέον δεν δημιουργούν αυτόν τον προβληματισμό, που κλήθηκε η πολιτική ηγεσία του 2016 να αντιμετωπίσει, το ένα προς πέντε, δηλαδή πέντε φεύγουν και ένας προσλαμβάνεται και τις πολλές συνταξιοδοτήσεις από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Ταυτόχρονα, ο Πολάκης και ο Ξανθός ή ο Ξανθός και ο Πολάκης αναγκάστηκαν να κρατήσουν ένα ημιθανές εθνικό σύστημα υγείας όρθιο. Και το κατάφεραν, προσλαμβάνοντας και επικουρικούς και συμβασιούχους και προγράμματα ΟΑΕΔ κλπ.

Ποιοι είναι αυτοί οι τέσσερις χιλιάδες; Είναι αυτοί που μας ακούν και δεν είναι η φωνή που ακούτε, του Τριανταφυλλίδη. Είναι της Γεωργίας, της Μαρίας, της Μαρίνας, της Σταματίας, της Φωτεινής, της Ελένης, του Σταύρου, που έχουν οικογένειες, που έδωσαν τη μάχη, που είχαν τον ίδιο φόβο που είχατε και εσείς και εγώ μην τυχόν κολλήσουμε και χρειαστεί να πάμε στο νοσοκομείο κλπ. Και έδωσαν μαζί αυτήν τη μάχη.

Δεν θέλω να μπω στα ενδότερα, ποιοι έδωσαν τη μάχη σε σχέση με τους μόνιμους, τους επικουρικούς και τους τέσσερις χιλιάδες. Αυτά τα ξέρετε πολύ καλύτερα από εμένα.

Ποιοι είναι, λοιπόν, οι τέσσερις χιλιάδες δωδεκάμηνης διάρκειας; Ανανεώθηκαν οι συμβάσεις τους τέσσερις φορές. Άρα, η ελληνική πολιτεία, που έχει συνέχεια, τους είπε και το 2016 θα μείνετε και το 2017 και το 2018 και το 2019 και το 2020. Αυτό είναι το πρώτο.

Δεύτερον, η επιλογή τους έγινε με αδιάβλητη ηλεκτρονική διαδικασία και την εποπτεία του ΑΣΕΠ. Έγινε ενδελεχής έλεγχος της νομιμότητας όλων των τίτλων σπουδών. Πρόκειται για νοσηλευτικό, διοικητικό, επιστημονικό, βοηθητικό, υγειονομικό και λοιπό προσωπικό.

Η πολιτεία, όπως είπα πριν από λίγο, ανανέωσε, αναγνώρισε την τεράστια εμπειρία και εξειδίκευση τους. Πώς; Ανανεώνοντας τέσσερις φορές τη σύμβασή τους και έχουν φθάσει τέσσερα ολόκληρα χρόνια.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, δια στόματος της Επιτρόπου Υγείας της κ. Τίσεν, στις 24-5-2019, προέτρεψε την ελληνική πολιτεία να προβεί στη μετατροπή των συμβάσεων σε αορίστου χρόνου των εργαζομένων στην υγεία.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε Τριανταφυλλίδη, αφήστε κάτι και για τη δευτερολογία σας.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κλείνω.

Στο δια ταύτα. Κύριε Υπουργέ, για λόγους δημοσίου συμφέροντος και ασφάλειας της δημόσιας υγείας, εξοικονόμησης χρόνου, αφού οι εργαζόμενοι εργάζονται ήδη τρεισήμισι χρόνια, αφού έχουν κριθεί επαρκείς, επαρκέστατοι, πρέπει να λάβετε μέριμνα. Ήδη, έχουν ελεγχθεί λόγω και της ιδιαιτερότητας του ειδικού αυτού προγράμματος που δημιουργήθηκε. Έχω και την ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ, των συναδέλφων τους, που λέει ότι είναι επιβεβλημένο να μονιμοποιηθούν, ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες. Θα την καταθέσω στα Πρακτικά.

Δώστε λύση. Μονιμοποιήστε αυτόν τον κόσμο. Το αξίζει και με το παραπάνω. Αγαπάς το ΕΣΥ; Αγαπάς τους ανθρώπους του; Μονιμοποιήστε τους και ελάτε να βάλουμε πλάτη μαζί, όπως βάλαμε πλάτη ως ΣΥΡΙΖΑ και όλο το πολιτικό σύστημα, και σ’ αυτό το θέμα.

Πλέον, κύριε Υπουργέ, δεν υπάρχουν μνημόνια. Λάβατε 32 δισεκατομμύρια. Οι δαπάνες για την υγεία και την αντιμετώπιση του Covid-19 εξαιρούνται από το χρέος. Αναμένουμε, λένε οι ειδικοί, και δεύτερο κύμα κορωνοϊού. Κάντε το. Σας περιμένουν. Μην απαντάτε σε εμένα, κύριε Κοντοζαμάνη, απαντήστε στους τέσσερις χιλιάδες ανθρώπους που σας παρακολουθούν.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τρία λεπτά.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Τριανταφυλλίδη, θα μπορούσα να απαντήσω με μία μόνο λέξη σε κάθε ένα από τα τρία ερωτήματα που θέτετε. Ναι, ναι, ναι. Σας ευχαριστώ για την ερώτηση, γιατί μου δίνετε την ευκαιρία να ξεκαθαρίσω λίγο τη θέση του Υπουργείου Υγείας σε ό,τι αφορά το θέμα των συμβασιούχων. Το γνωρίζετε καλά. Ο κ. Ξανθός και ο κ. Πολάκης, βεβαίως, και το γνωρίζουν πάρα πολύ καλά.

Η αναγκαιότητα και η διασφάλιση αυτών των θέσεων είναι, όντως, ζωτικής σημασίας για αυτές τις υγειονομικές δομές, γιατί κανείς δεν περισσεύει και υπάρχουν τεράστιες ανάγκες. Και αυτό είναι κάτι που το πιστεύουμε και δεν το λέμε, για να το πούμε, γιατί το αποδείξαμε κιόλας. Εμείς ανανεώσαμε τον περασμένο Οκτώβρη τις συμβάσεις αυτού του προγράμματος. Το ξεκινήσαμε αμέσως μόλις αναλάβαμε τα καθήκοντά μας, διότι έπρεπε γρήγορα να πάρουμε να ληφθεί αυτή η απόφαση, διότι δεν εμπλέκεται μόνο το Υπουργείο Υγείας, εμπλέκονται και συναρμόδια Υπουργεία, το Υπουργείο Εργασίας, στο οποίο υπάγεται ο ΟΑΕΔ και ο Οργανισμός Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού.

Θα πρέπει, όμως, εδώ πέρα να πούμε κάποια πράγματα και να ασκήσουμε και κάποια κριτική. Αυτό το θέμα το κληρονομήσαμε και πρέπει να το λύσουμε και πιστεύω ότι θα το λύσουμε, γιατί ήρθε στα δικά μας χέρια, προκειμένου να το επιλύσουμε.

Και τι κάναμε; Αρχίσαμε από πολύ νωρίς τις συζητήσεις με την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τη διοίκηση του ΟΑΕΔ. Διασφαλίσαμε τους αναγκαίους πόρους για την ανανέωση για έναν ακόμα χρόνο του συγκεκριμένου προγράμματος και παρέμειναν αυτοί από τον περασμένο Φεβρουάριο και συνεχίζουν να απασχολούνται στις δομές του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Το ζητούμενο αυτήν τη στιγμή είναι τι πρόκειται να συμβεί τους επόμενους μήνες, όταν ολοκληρωθεί η παράταση της σύμβασής τους. Διότι, πράγματι, το πρόγραμμα αυτό δεν έχει επιπλέον χρήματα, για να μπορέσουμε να ανανεώσουμε για μία ακόμη φορά τις συμβάσεις αυτών, όπως δεν καταφέραμε να ανανεώσουμε συμβάσεις ανάλογων προγραμμάτων του ΟΑΕΔ.

Η απάντηση δεν είναι καθόλου απλή. Θέλω να είμαι απόλυτα ειλικρινής απέναντι σε εσάς που ρωτάτε, απέναντι σε όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοιραζόμαστε την αγωνία τους, συναντιόμαστε μαζί τους, συζητάμε και αναγνωρίζουμε τη συμβολή τους στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Από την πρώτη στιγμή έχουμε ξεκαθαρίσει -και το ξεκαθαρίζω για μία ακόμη φορά- την πρόθεσή μας να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, έτσι ώστε να στηρίξουμε και να ενδυναμώσουμε τις υγειονομικές δομές της χώρας. Επομένως, αναζητούμε τις κατάλληλες λύσεις, ώστε οι θέσεις αυτών των ανθρώπων να παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας.

(Στο σημείο αυτό κτυπάει το κουδούνι λήξεως του χρόνου ομιλίας του κυρίου Υφυπουργού)

Η λύση που λέτε, ότι θα υπάρξει επιπλέον μοριοδότηση μέσω του ΑΣΕΠ εφόσον προκηρυχθούν οι θέσεις, είναι μία από τις εναλλακτικές που εξετάζουμε. Έχει γίνει και σε άλλες περιπτώσεις, όπως με την προκήρυξη 2Κ της προηγούμενης κυβέρνησης που αφορούσε επικουρικό προσωπικό και έδινε αυξημένη μοριοδότηση σε άτομα τα οποία ήδη υπηρετούν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Βρισκόμαστε σε συζητήσεις με τα συναρμόδια Υπουργεία, προκειμένου να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση. Είμαι βέβαιος ότι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε απάντηση για αυτό το θέμα.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ελάτε, κύριε Τριανταφυλλίδη. Πάντως σας λέω ότι έχετε εξαντλήσει και τη δευτερολογία. Παρακαλώ, να είστε σύντομος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κύριε Υπουργέ, πραγματικά περιμένουν σε όλη την Ελλάδα από εσάς, το δικαιούνται. Έδωσαν μάχες και εκτός COVID. Αν η πολιτεία θεωρούσε ότι δεν τους χρειαζόταν, δεν θα ανανέωνε μία, δύο, τρεις φορές εκτός COVID τη σύμβασή τους. Ξέρω πολύ καλά ότι το κόστος, τα 45-50 εκατομμύρια που χρειάζονται, που απαιτούνται είναι για λόγους υγείας, βγαίνουν από το χρέος και δεν συνυπολογίζονται. Μιλώ με βάση τις κυβερνητικές ανακοινώσεις. Άλλωστε, πόσα εκατομμύρια κοστίζουν οι ανθρώπινες ζωές; Το λέω, μην αδικείτε και μην αδικούμε μεταξύ μας το έργο όλου του ελληνικού λαού και της ελληνικής Κυβέρνησης και των κομμάτων και καθενός από εσάς που τραβήξατε μπροστά. Και εμείς ακολουθήσαμε πιστά τις εντολές των ειδικών. Αυτό ο κόσμος αξίζει τη μονιμοποίηση. Έχουν τα απαιτούμενα στοιχεία, έχουν τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, έχουν τους αναγκαίους τίτλους, έχουν την εμπειρία.

Εγώ να πάρω τη δυσμενή, αν θέλετε, εξέλιξη: Πέστε ότι αύριο θα αναλάβει την ευθύνη ο Κοντοζαμάνης ή ο Κικίλιας ή όποιος άλλος είναι από αυτήν την Κυβέρνηση να τους πει ότι σταματάει η σύμβασή τους και να στερηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας τέσσερις χιλιάδες εργαζόμενους; Ποιος θα αναλάβει αυτή την πολιτική ευθύνη, την πρακτική, την επιχειρησιακή ευθύνη;

Γιατί με μία τροπολογία σε αυτό το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, μία σειρά, κύριε Κοντοζαμάνη και βάζουμε και εμείς και το πιστώνεται η δική σας Κυβέρνηση. Ξεχάστε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ξεχάστε τα κόμματα. Κοιτάξτε τους έναν-έναν. Θα σας πω τα ονόματά τους: Τη Γεωργία, τη Μαρίνα, τη Μαρία, τη Σταματία, τη Φωτεινή, την Ελένη και τον Σταύρο και πίσω από αυτούς τις οικογένειες τους. Γιατί κάθε μέρα -το ξέρετε και εσείς, το ξέρω και εγώ, τηλεφωνιόμασταν και μιλούσαμε- βγάζουν την αγωνία τους, την ανησυχία τους. Κάντε το και θα είμαστε αρωγοί. Όπως μέχρι τώρα και ο Πολάκης και ο Ξανθός και ο ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα κόμματα βάλαμε πλάτη, θα βάλουμε και τώρα, γιατί τους χρειαζόμαστε, κύριε Κοντοζαμάνη.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Ολοκληρώστε, παρακαλώ.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Πέστε το, όχι σε εμένα. Κοιτάξτε την κάμερα του καναλιού της Βουλής και πέστε τους: «Θα πάμε μαζί». Όπως περπατήσαμε μαζί στο πρώτο κύμα, θα αντιμετωπίσουμε μαζί και το δεύτερο και το τρίτο και όλα τα κύματα, γιατί θέλουμε να στηρίξουμε το Εθνικό Σύστημα Υγειάς. Και το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι οι άνθρωποί του. Δεν είναι χαρτιά, δεν είναι βουλοκέρια, δεν είναι υπουργικές αποφάσεις, δεν είναι ΠΝΠ. Είναι οι άνθρωποί του.

Σας ευχαριστώ.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Θα το μελετήσει, κύριε Τριανταφυλλίδη, ο κύριος Υπουργός.

Κύριε Υπουργέ, έχετε τον λόγο για τη δευτερολογία σας, για τρία λεπτά.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Τριανταφυλλίδη, ήμουν σαφής στην πρωτολογία μου. Αυτοί οι άνθρωποι είναι απαραίτητοι στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Διαχειριστήκαμε το πρόβλημά τους όταν αναλάβαμε. Το επιλύσαμε για όσο χρονικό διάστημα μπορούσαμε. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν. Υπάρχουν κανόνες, νομοθεσίες σε αυτήν τη χώρα που πρέπει να ακολουθήσουμε, προκειμένου να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση.

Και να πω και κάτι; Παλεύουμε. Θα μπορούσατε να είχατε ξεκινήσει εσείς, η προηγούμενη κυβέρνηση, μια διαδικασία επίλυσης του ζητήματος.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Κάντε το εσείς. Αφήστε εμάς.

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Μην διακόπτετε, κύριε Τριανταφυλλίδη, σας παρακαλώ, για να προχωρήσουμε.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Δεν σας κατηγορώ, αλλά έξω από τον χορό πολλά τραγούδια μπορεί να πει κανείς. Προσπαθούμε να διαχειριστούμε αυτή την κατάσταση και να δώσουμε λύση. Ναι, είναι πολύ εύκολο να λέμε «πάρτε τους», «πάρτε τον έναν», «πάρτε τον άλλον», αλλά υπάρχουν είπα κανόνες, προϋποθέσεις, νομοθεσίες και πρέπει να διασφαλίσουμε τις θέσεις αυτών των ανθρώπων, εφόσον παραμείνουν στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και να βρούμε τη βέλτιστη δυνατή λύση.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Εφόσον παραμείνουν;

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Εφόσον λήξει η σύμβασή τους. Ήμουν σαφής. Οι ανάγκες είναι τεράστιες. Κανένας δεν περισσεύει στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Τους χρειαζόμαστε.

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗΣ: Εξετάζετε λύσεις στο να μείνουν;

ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Χαράλαμπος Αθανασίου): Τώρα, γιατί κάνετε διάλογο; Τα άκουσε ο κύριος Υπουργός και θα το μελετήσει το θέμα.

Συνεχίστε, κύριε Υπουργέ.

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΚΟΝΤΟΖΑΜΑΝΗΣ (Υφυπουργός Υγείας): Το είπα στην πρωτολογία μου. Σας είπα: «Ναι», «ναι», «ναι» στις ερωτήσεις που μου θέτετε. Ήμουν σαφής. Εννοείται ότι τους θέλουμε. Εννοείται. Προς αυτή την κατεύθυνση δουλεύουμε.

Μοιραστείτε το!