Α. Τριανταφυλλίδης: «Να ανακαλέσει και να ζητήσει συγγνώμη ο εισηγητής της ΝΔ από τους υγειονομικούς για τον όρο “ανειδίκευτο προσωπικό” του Ε.Σ.Υ.». (Video)

Να ανακαλέσει άμεσα τον προσβλητικό όρο «ανειδίκευτο προσωπικό» για τους υγειονομικούς, που δίνουν τη μάχη κατά του καρονοιού με κίνδυνο της ζωής τους, κάλεσε τον εισηγητή της ΝΔ στο νομοσχέδιο για την Υγεία, κ.Μπλούχο, ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης ζητώντας παράλληλα από τον βουλευτή της ΝΔ να ζητήσει συγγνώμη για τους απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς σε βάρος των συμβασιούχων και επικουρικών του Ε.Σ.Υ..

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Άκουσα τον εισηγητή της πλειοψηφίας να χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. “ανειδίκευτο προσωπικό”. Ζητήστε συγγνώμη τώρα, από το προσωπικό του Ε.Σ.Υ..

Είπε ο εισηγητής της ΝΔ: «Δεν είναι ο χώρος του Ε.Σ.Υ. πεδίο ευκαιριακής δράσης, όπως εσείς θεωρείτε, για να τον εξαντλήσετε με όρους κοινωνικής απασχόλησης, με ανειδίκευτο ή άλλο προσωπικό» και αναρωτήθηκε: «Θα πετύχουμε αναβάθμιση του συστήματος υγείας, με ανειδίκευτο προσωπικό;»  Καλά τσίπα δεν έχετε κ.Μπλούχο; Ο Πρωθυπουργός σας στις 26 Νοεμβρίου είχε δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των νοσηλευτών. Την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Βουλευτές της ΝΔ  στέλνουν επιστολές στον Υπουργό Υγείας και του ζητούν να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου. Και εσείς τους χαρακτηρίζετε μέσα στη βουλή ανειδίκευτο προσωπικό;»

Στην προσπάθειά του μάλιστα να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα ο κ.Μπλούχος ανέφερε σε παρέμβασή του ότι χρησιμοποίησε τη φράση «…λες και πρόκειται για ανειδίκευτο προσωπικό», ωστόσο συνελήφθη ψευδόμενος καθώς πέρα από την απάντηση του κ. Τριανταφυλλίδη και ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης διάβασε  από τα πρακτικά της Βουλής την ακριβή διατύπωση του εισηγητή της ΝΔ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος με το σύνολο των παρεμβάσεων:

Μοιραστείτε το!