Α.Τριανταφυλλίδης: «Να δώσει τώρα η Κυβέρνηση τα στοιχεία για τους θανάτους διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ». (Ηχητικά)

Δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας άσκησε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κάνοντας λόγο για «εγκληματική ανικανότητα».

Όπως επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, σε debate που συμμετείχε με τον βουλευτή της ΝΔ, Κ.Κυρανάκη, στον Real FM: «Τα χθεσινά στοιχεία είναι συγκλονιστικά. 116 νεκροί, 18500 η ατελείωτη λίστα των θανάτων. Κάθε μέρα χάνονται όσοι περίπου χάθηκαν στην τραγωδία στο Μάτι, όπως σημείωσε ευρωβουλευτής της ΝΔ. Το δύσκολο σε αυτή την περίπτωση είναι να κατανοήσουμε για ποιο λόγο έχοντας 714 διασωληνωμένους, 152 εξ αυτών να βρίσκονται εκτός ΜΕΘ και να μη χωράνε στις 748 κλίνες covid. Είναι πραγματικά η εγκληματική ανικανότητα μιας Κυβέρνησης που πριν από ένα χρόνο διακήρυττε ότι έχει 1305 ΜΕΘ, που λέει ακόμη και τώρα ότι έχει 748 κλίνες covid και 557 non covid και δεν μπορεί να δώσει τη δέουσα υγειονομική περίθαλψη σε ανθρώπους που πραγματικά την χρειάζονται (οι 714 διασωληνωμένοι της χθεσινής ημέρας χωράνε στις 748 ΜΕΘ covid που κατά δήλωση της Κυβέρνησης υπάρχουν και λειτουργούν από τον Δεκέμβριο του 2020;».

Επικαλούμενος τη «θλιβερά πρωτιά» που καταγράφει, σύμφωνα με τα στοιχεία του Πανεπιστημίου John Hopkins, η χώρα μας σε αριθμό θανάτων ανά εκατομμύριο κατοίκων, ο κ.Τριανταφυλλίδης πρόσθεσε: «Χιλιάδες κρούσματα έχουμε σε όλο τον κόσμο, Γερμανία, Αυστρία, σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Τόσους νεκρούς δεν έχουνε! Αυτό θα έπρεπε πραγματικά να μας συγκλονίσει. Και το πρώτο ζητούμενο θα ήταν η εθνική συνεννόηση. Αντ’ αυτού τι ακούσαμε; Τον κ. Μητσοτάκη,  δίκην εντατικολόγου, να λέει ότι είναι το ίδιο πράγμα είτε νοσηλεύεσαι εντός ΜΕΘ είτε νοσηλεύεσαι εκτός ΜΕΘ. Ειλικρινά ρωτάμε επίμονα από τους χθεσινούς 116 νεκρούς, πόσοι έχασαν τη ζωή τους διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ; Γιατί η κυβέρνηση δεν δίνει τα στοιχεία; Για ποιο λόγο αυτή η διαδικασία δεν έχει την απόλυτη διαφάνεια; Μιλάμε για ανθρώπινες ζωές».

Οικονομία-Ακρίβεια

Απευθυνόμενος στον βουλευτή της ΝΔ και αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας και στο πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που έχει δημιουργήσει κλίμα ασφυξίας στα νοικοκυριά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε: «Γιατί εδώ και δυόμιση χρόνια, αφού όπως λέτε τα πηγαίνει περίφημα η Οικονομία, δεν προχωράτε στη μείωση του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, όπως έκαναν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, η Ιταλία, η Ισπανία, που έβαλαν πλαφόν και έλαβαν μέτρα για να ανακουφίσουν τον κόσμο; Για να φρεσκάρω λίγο τη μνήμη σας κ.Κυρανάκη, όταν βρισκόταν στην Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ είχατε αναρτήσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μια απόδειξη λιανικής πώλησης βενζίνης. Τότε λέγατε ότι για κάθε λίτρο βενζίνης   το ένα ευρώ είναι οι φόροι και το μισό ευρώ η πραγματική αξία του καυσίμου. Λέγατε συγκεκριμένα ότι από αυτούς τους φόρους, που πληρώνει ο  Έλληνας πολίτης, ο Τσίπρας πληρώνει τους μετακλητούς. Να εικάσω ότι τώρα από αυτούς τους φόρους (που εσείς δεν μειώσατε), ο κ.Μητσοτάκης πληρώνει τους διπλάσιους μετακλητούς με τους διπλάσιους μισθούς, τα golden boys της ΔΕΗ, τους γκόρτσους διοικητές των νοσοκομείων χωρίς πτυχίο και το χρέος βέβαια των 342 εκατομμυρίων ευρώ που χρωστάει στις τράπεζες το νοικοκυρεμένο κόμμα, το κόμμα των νοικοκυραίων;»

Ακολουθούν τα αποσπάσματα της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

1.Για τη διαχείριση της πανδημίας

2.Για την πορεία της Οικονομίας

Μοιραστείτε το!