Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: «Κερασάκι στην τούρτα της ιδιωτικοποίησης του Νερού το πολυνομοσχέδιο-έκτρωμα της Κυβέρνησης των deals». (Video)

«Διανύουμε τις τελευταίες ημέρες της Πομπηίας, της Κυβέρνησης των deals, της Κυβέρνησης «δεν γνώριζα-συγγνώμη» και όσο πλησιάζουμε στο τέλος αυτής της σκοτεινής εποχής, τόσο θα ερχόμαστε αντιμέτωποι με νομοθετήματα-εκτρώματα όπως το υπό συζήτηση πολυνομοσχέδιο που βρίθει αντισυνταγματικών διατάξεων, ρουσφετιών, εξυπηρετήσεων και φωτογραφικών διατάξεων. Έκαστος στο είδος του και η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στις εξυπηρετήσεις της», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στη Βουλή επί του πολυνομοσχεδίου-σκούπα που ιδιωτικοποιεί το νερό.

Ασκώντας δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση ο κ. Τριανταφυλλίδης υπογράμμισε: «Οι διατάξεις που αφορούν την Ρυθμιστική Αρχή Νερού αποτελούν το κερασάκι στην τούρτα της ιδιωτικοποίησης του Νερού, όσο και αν ο κ.Σκρέκας διαψεύδει μετά βδελυγμίας τα περί ιδιωτικοποίησης. Ψηφίδα-ψηφίδα «χτίζατε» πάνω στην ιδεοληπτική σας εμμονή:  

  • Η παραχώρηση σε ΣΔΙΤ του εξωτερικού υδραγωγείου της ΕΥΔΑΠ.
  • Το σχέδιο συγχωνεύσεων στις Δημοτικές Επιχειρήσεις Ύδρευσης και Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ).
  • Η κατάργηση της Ειδικής Γραμματείας Υδάτων του ΥΠΕΝ.

Αποκλειστικός σας στόχος η απεμπόληση του δημοσίου ελέγχου στο αγαθό του νερού, με επιστέγασμα αυτών των προσπαθειών το νόμο 4964/2022, με τον οποίο μεταβιβάστηκαν εκ νέου οι μετοχές των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ από το Ελληνικό Δημόσιο στο Υπερταμείο, παραβιάζοντας κατάφωρα τις δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του ΣτΕ, με τις οποίες η μεταβίβασή τους είχε κριθεί αντισυνταγματική».

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στο ηχηρό χαστούκι  του Συμβουλίου της Επικρατείας στην προσπάθεια ξεπουλήματος του νερού από την κυβέρνηση, καθώς Χθες εκδόθηκαν οι αποφάσεις 7 και 8/2023 του Συμβουλίου Συμμόρφωσης του ΣτΕ, με τις οποίες καλεί την Κυβέρνηση σε άμεση συμμόρφωση με τις προηγούμενες αποφάσεις, να επιστρέψουν δηλαδή ΕΑΥΘ και ΕΥΔΑΠ από το Υπερταμείο στο Δημόσιο.

«Όσους νόμους και αν ψηφίσετε, στο ελάχιστο χρονικό διάστημα που σας έχει απομείνει, θα έχουν την ίδια τύχη, γιατί το δίκιο είναι με την πλευρά μας, με το λαό, με την κοινωνία, όπως λένε οι εργαζόμενοι της ΕΥΑΘ», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!