Α.Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: “ΟΑΣΘ: Πολίτες και εργαζόμενοι στο έλεος της Κυβέρνησης Μητσοτάκη”. (Video)

Δριμεία κριτική προς την Κυβέρνηση της ΝΔ, για την απελπιστική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών Θεσσαλονίκης, εξαπέλυσε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά τη συζήτηση σχετικής επίκαιρης ερώτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Εκατοντάδες χιλιάδες Θεσσαλονικείς, που εξυπηρετούνται από το ένα και μοναδικό μέσο μαζικής μεταφοράς της πόλης, τον ΟΑΣΘ, βίωναν και συνεχίζουν να βιώνουν μια άνευ προηγουμένου ταλαιπωρία, καθώς η κωλυσιεργία της Κυβέρνησης και η μη ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων των εργαζομένων του Οργανισμού για τρία και πλέον χρόνια με τη μη υπογραφή της συλλογικής σύμβασης εργασίας είχε ως συνέπεια τις διαδοχικές απεργιακές κινητοποιήσεις από μέρους τους».

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κάλεσε τα δύο συναρμόδια Υπουργεία, Οικονομικών και Υποδομών και Μεταφορών, να εγκρίνουν τη Σύμβαση, η οποία υπεγράφη, ω του θαύματος! παραμονές της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, για να αρχίσει να εφαρμόζεται, προκειμένου να μην υποστούν οι εργαζόμενοι και το επιβατικό κοινό της Θεσσαλονίκης περαιτέρω ταλαιπωρία.

Παράλληλα, ο κ.Τριανταφυλλίδης έκανε λόγο για «μεθοδευμένη προσπάθεια απαξίωσης του ΟΑΣΘ» από την πλευρά της Κυβέρνησης,  γεγονός που εντείνει την ανησυχία των εργαζομένων για το μέλλον τους, αλλά και των πολιτών της Θεσσαλονίκης.

«Επί τρία χρόνια η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, του κ. Μητσοτάκη, τα έκανε θάλασσα, κατά το κοινώς λεγόμενο, γεγονός που ομολογήσατε και εσείς οι ίδιοι αποπέμποντας τον μέχρι πρότινος εκλεκτό σας, τον κ. Σκόρδα, από τη διοίκηση του Οργανισμού», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Μ.Παπαδόπουλο.

«Δίνετε 900.000 ευρώ για τα 300 λεωφορεία που έχετε μισθώσει, δηλαδή μαζί με τη συντήρηση 1 εκατομμύριο ευρώ, δίνετε 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο, όταν αυτά τα ίδια λεωφορεία, με 5 και 6 εκατομμύρια ευρώ θα μπορούσατε να τα αγοράσετε. Τι μπίζνα πάλι στήνετε εκεί; Αντί να τα αγοράσετε με 4.500.000 ευρώ τα νοικιάζετε με 12 εκατομμύρια ευρώ τον χρόνο. Απαντήστε στους Θεσσαλονικείς, όλη η πόλη μιλάει για deals!» κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συζήτησης της Επίκαιρης Ερώτησης:

Μοιραστείτε το!