Α. Τριανταφυλλίδης στη Βουλή: -Ασυγχώρητη κυβερνητική ολιγωρία -Κοινωνία στον πάγο -Βουλή σε καταστολή -Γιατροί και νοσηλευτές εν διωγμώ. (Video)

«Φέρατε την Κοινωνία στο κόκκινο, ισοπεδώνοντας την Οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να μπορέσετε να ελέγξετε τη διασπορά του κορονοϊού. Και εσείς την ίδια ώρα που έχετε απωλέσει τον έλεγχο, επαίρεστε, θριαμβολογείτε ότι όλα πάνε καλά.  

Μάσκες δεν μπορείτε να φτιάξετε, παρά μόνο αερόστατα, Εμβόλια δεν μπορείτε να φέρετε, Φάρμακα κατά του κορονοϊού δεν μπορείτε να εισάγετε, ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές δεν μπορείτε να επιτάξετε. Τελικά τι μπορείτε να κάνετε;», αναρωτήθηκε ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, απευθυνόμενος στους παριστάμενους υπουργούς κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για την Υγεία.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε την τοποθέτηση του εισηγητή της ΝΔ κ.Μπλούχου, τονίζοντας τα εξής: «Άκουσα τον εισηγητή της πλειοψηφίας να χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. “ανειδίκευτο προσωπικό”. Ζητήστε συγγνώμη τώρα, από το προσωπικό του Ε.Σ.Υ..

Είπε ο εισηγητής της ΝΔ: «Δεν είναι ο χώρος του Ε.Σ.Υ. πεδίο ευκαιριακής δράσης, όπως εσείς θεωρείτε, για να τον εξαντλήσετε με όρους κοινωνικής απασχόλησης, με ανειδίκευτο ή άλλο προσωπικό» και αναρωτήθηκε: «Θα πετύχουμε αναβάθμιση του συστήματος υγείας, με ανειδίκευτο προσωπικό;»  Καλά τσίπα δεν έχετε κ.Μπλούχο; Ο Πρωθυπουργός σας στις 26 Νοεμβρίου είχε δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των νοσηλευτών. Την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Βουλευτές της ΝΔ  στέλνουν επιστολές στον Υπουργό Υγείας και του ζητούν να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου. Και εσείς τους χαρακτηρίζετε μέσα στη βουλή ανειδίκευτο προσωπικό;»

Παράλληλα, ο κ.Τριανταφυλλίδης κατηγόρησε την Κυβέρνηση για «υιοθέτηση ενός μοντέλου καθεστωτικής λειτουργίας με: α)την Κοινωνία στον Πάγο και στην απομόνωση, β)τη Βουλή σε καταστολή, με fast track νομοσχέδια, με τους 250 βουλευτές μέσω webex να μετέχουν εξ αποστάσεως, γ)τους γιατρούς και τους νοσηλευτές να τελούν σε καθεστώς απειλών και διώξεων. Η σιωπή των αμνών. Να μην ακούγεται τσιμουδιά. Αλλιώς απολύσεις και ξυλοφόρτωμα».

Με αφορμή την εξέλιξη των εμβολιασμών στη χώρα ο κ.Τριανταφυλλίδης άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση κάνοντας λόγο για «ρυθμούς χελώνας». Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «Το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε δύο μέρες έχει εμβολιάσει όσους εσείς οι «άριστοι» έχετε εμβολιάσει σε 90 μέρες, σε τρεις μήνες. Με αυτές τις ταχύτητες και με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στους ημέτερους γαλάζιους, Ανοσία της Κοινότητας, του Εμβολιασμού δηλαδή του 60% των πολιτών (εμβολιασμένοι πολίτες και με τις δύο δόσεις), θα αργήσουμε να δούμε. Ωστόσο η Οικονομία, η Εστίαση, ο Τουρισμός αδημονούν να χτιστεί στα τέλη Μαΐου το Τείχος Ανοσίας, για να ανοίξουν με ασφάλεια τις επιχειρήσεις τους», επεσήμανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Ακολουθεί το σύνολο της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Οι ώρες είναι κρίσιμες. Ζητείται Ελπίς. Άμεσα αναγκαία μέτρα Ζωής, όπως: 

-Άμεση επίταξη των ΜΕΘ των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών, για να μην μένουν διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ στη λίστα αναμονής του ΕΚΑΒ.

-Άμεση χρησιμοποίηση της θεραπείας με τα μονοκλωνικά αντισώματα.

-Μαζικές συνταγογραφήσεις μοριακών ελέγχων PCR

-Μαζικοί  Εμβολιασμοί, με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εγκεκριμένα εμβόλια

-Θωράκιση του δημόσιου συστήματος Υγείας, με μονιμοποίηση όλου του προσωπικού των επικουρικών και των συμβασιούχων του ΕΣΥ.

Την ώρα που η κυβέρνηση πανηγυρίζει πως όλα τα κάνει καλά, ο BLOOMBERG  την αξιολογεί αρνητικά, 20 θέσεις έχασε η Ελλάδα στην αντιμετώπιση της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, η Ελλάδα βρίσκεται στην 40ή θέση ανάμεσα σε 53 χώρες και την 17η ανάμεσα σε 20 ευρωπαϊκές χώρες.

ΣΥΡΙΖΑ και ο Bloomberg?

Την ώρα που οι βουλευτές της ΝΔ πανηγυρίζουν πως όλα πάνε καλά,

Το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας «Δημοκρατία» είναι χαρακτηριστικό

ΨΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ, γράφει:

«Στις 12 Ιανουαρίου δήλωνε ο Πρωθυπουργός στο κο. Χατζηνικολάου: Θέλω να διαβεβαιώσω ότι θα έχουν γίνει 4 εκατ. Δόσεις έως το τέλος του Μαρτίου».

ΣΥΡΙΖΑ και η Δημοκρατία;

Σήμερα τελειώνει ο Μάρτιος κύριε Μητσοτάκη και το emvolio.gov.gr μας ενημερώνει ότι έχουν γίνει 1.702.236 εμβολιασμοί και μόλις 607.786 εμβολιασμοί 2ης δόσης .

Η πραγματικότητα σας εκδικείται αλλά τόσο το χειρότερο για την πραγματικότητα. Καρφάκι δεν σας καίγετε. Οι μπάτλερ της παραπληροφόρησης είναι εκεί και θα φροντίσουν να κάνουν το Μαύρο Άσπρο.

Τι να κάνουμε δεν ήρθαν τα εμβόλια, λέτε. Αντί να παίζετε το έργο «περιμένοντας τα εμβόλια να έρθουν» και ότι για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ, κάντε το όπως η Κύπρος, το Ισραήλ, η Σερβία. Εσείς που συναντήσατε στις 13 Δεκεμβρίου του 2020  τους επικεφαλής των εταιρειών παραγωγής εμβολίων ελληνικής καταγωγής, πέρα από τις δημόσιες σχέσεις καλό θα ήταν  να φροντίζατε να μας στείλουν εμβόλια.

ΑΝ ΤΟ πρώτο μέλημά σας είναι η υγεία των Ελλήνων πολιτών ακούστε τον ομογάλακτο σας αυστριακό πρωθυπουργό Κουρτς να δηλώνει: «είναι λογικό να μην κοιτάζουμε από πού προέρχεται ένα εμβόλιο, αλλά αν είναι ασφαλές και αποτελεσματικό!».

ΣΥΡΙΖΑ και ο Κούρτς;

Στην Αυστρία οι αρχές έχουν ξεκινήσει συζητήσεις με την Ρωσία για την αγορά ενός εκατομμυρίου δόσεων του Sputnik V, ενώ Γαλλία, Ιταλία , Ισπανία έχουν ήδη υπογράψει συμφωνίες παραγωγής του ρωσικού εμβολίου στις χώρες του.

Εμβολιασμός με πρόσβαση σε όλα τα διαθέσιμα εγκεκριμένα εμβόλια.

Έτσι κάνει ο Πρωθυπουργός που σκέφτεται πρώτα το λαό και τους πολίτες του και μετά την καρέκλα της εξουσίας.

Οι εμβολιασμοί προχωρούν με ρυθμούς χελώνας.

Διαβάζω από την έγκριτη Καθημερινή:

Βρετανία: Ρεκόρ χορήγησης εμβολίων για δεύτερη ημέρα

Η Βρετανία χορήγησε στις 21 Μαρτίου  873.784 εμβόλια  καταγράφοντας ρεκόρ χορήγησης για δεύτερη ημέρα. Την προηγούμενη μέρα είχε χορηγήσει 770.000. Δηλαδή το Ηνωμένο Βασίλειο μέσα σε δύο μέρες έχει εμβολιάσει όσους εσείς οι άριστοι έχετε εμβολιάσει σε 90 μέρες, σε τρεις μήνες.

Με αυτές τις ταχύτητες και με τους εμβολιασμούς εκτός σειράς στους ημέτερους γαλάζιους  Ανοσία της Κοινότητας, του Εμβολιασμού του 60% των πολιτών, εμβολιασμένοι πολίτες και με τις δύο δόσεις, θα αργήσουμε να  δούμε. Ωστόσο η Οικονομία, η Εστίαση, ο Τουρισμός αδημονούν στα τέλη Μαΐου το Τείχος Ανοσίας, για να ανοίξουν με ασφάλεια τις επιχειρήσεις τους.

Τι έχουμε σήμερα;    

-8000 και πλέον θανάτους  συμπολιτών μας,

-741  διασωληνωμένους ασθενείς εντός και εκτός ΜΕΘ,

-4340 κρούσματα.

Όλα αυτά   μετά από 5 μήνες lockdown στην κοινωνία και στην οικονομία. Υποτιμάτε τη νοημοσύνη των πολιτών που ασφυκτιούν.

Φέρατε την Κοινωνία στο κόκκινο, ισοπεδώνοντας την Οικονομία, χωρίς ταυτόχρονα να μπορέσετε να ελέγξετε τη διασπορά του κορονοϊού.

Και εσείς την ίδια ώρα που έχετε απωλέσει τον έλεγχο, επαίρεστε, θριαμβολογείτε ότι όλα πάνε καλά .   

-Μάσκες δεν μπορείτε να φτιάξετε, παρά μόνο αερόστατα,

-Εμβόλια δεν μπορείτε να φέρετε,

-Φάρμακα κατά του κορονοϊού δεν μπορείτε να εισάγετε

-ΜΕΘ στις ιδιωτικές κλινικές δεν μπορείτε να επιτάξετε

-Τελικά τι μπορείτε να κάνετε;

Μπορείτε  το μοντέλο της καθεστωτικής λειτουργίας του ανέμελου:

-Η Κοινωνία στον Πάγο και στην απομόνωση,

-Η Βουλή σε καταστολή, με fast track νομοσχέδια, με τους 250 βουλευτές μέσω webex να μετέχουν εξ αποστάσεως . 

– Γιατροί, νοσηλευτές να τελούν σε καθεστώς απειλών και διώξεων.

Η σιωπή των αμνών. Να μην ακούγεται τσιμουδιά. Αλλιώς απολύσεις και ξυλοφόρτωμα.

Αντί για χειροκροτήματα και μονιμοποιήσεις αντί για ένταξη σε βαρέα και ανθυγιεινά, αντί για υπερωρίες, αντί για έκτακτα επιδόματα τώρα μόνο  διώξεις και απολύσεις γιατρών στον Άγιο Σάββα στην Αθήνα, στο ΑΧΕΠΑ στη Θεσσαλονίκη, παρακράτηση μισθού 15 ημερών σε ειδικευόμενο γιατρό στον Ευαγγελισμό γιατί αντιμίλησε στον Υποδιοικητή του.

Άκουσα τον εισηγητή της πλειοψηφίας να χαρακτηρίζει απαξιωτικά τους επικουρικούς και τους συμβασιούχους του Ε.Σ.Υ. ανειδίκευτο προσωπικό. Ζητήστε συγγνώμη τώρα, από το προσωπικό του Ε.Σ.Υ..

Είπε ο εισηγητής της ΝΔ: «Δεν είναι ο χώρος του Ε.Σ.Υ. πεδίο ευκαιριακής δράσης, όπως εσείς θεωρείτε, για να τον εξαντλήσετε με όρους κοινωνικής απασχόλησης, με ανειδίκευτο ή άλλο προσωπικό» και αναρωτήθηκε: «Θα πετύχουμε αναβάθμιση του συστήματος υγείας, με ανειδίκευτο προσωπικό;»  Καλά τσίπα δεν έχετε κ.Μπλούχο; Ο Πρωθυπουργός σας στις 26 Νοεμβρίου είχε δεσμευτεί για τη μονιμοποίηση των νοσηλευτών. Την ίδια άποψη εξέφρασε πρόσφατα και ο Νικήτας Κακλαμάνης. Βουλευτές της ΝΔ στέλνουν επιστολές στον Υπουργό Υγείας και του ζητούν να μετατρέψει τις συμβάσεις τους σε αορίστου. Και εσείς τους χαρακτηρίζετε μέσα στη βουλή ανειδίκευτο προσωπικό;

Κοροϊδεύετε έναν κόσμο που καθημερινά παίζει τη ζωή του κορόνα γράμματα μέσα στις εντατικές φάτσα-κάρτα με τον κορονοιό. Την ίδια ώρα υπουργοί σας δηλώνουν «Γιατί να τους μονιμοποιήσουμε; Μετά την πανδημία θα φύγουν όλοι αυτοί». Αν αυτή είναι η βαθύτερη  υστεροβουλία της κυβέρνησης  Μητσοτάκη θα έχετε διαπράξει ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΤΙΜΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑΝΘΡΩΠΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΑΝΘΡΏΠΩΝ ΠΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ τους Υποθήκη  ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΟΥΝ ΤΟ Ε.Σ.Υ., ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΣΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΙΝΕΣ ΖΩΕΣ.

Απαντήστε στον φύλακα και στην καθαρίστρια, στον ακτινολόγο, στον φυσιοθεραπευτή και την αιματολόγο, στη νοσηλεύτρια, τον τραυματιοφορέα, τους εργαζόμενους βοηθούς θαλάμου, της σίτισης και του φαρμακείου. Πολύτιμοι κρίκοι μιας αλυσίδας ζωής, που λέγεται Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Για τη Θεσσαλονίκη

Ελέγχεστε, γιατί δεν λάβατε υπόψη τις εδώ και ένα χρόνο προτάσεις μας.

 Έγκαιρα τον Απρίλιο του 2020, εντός και εκτός Βουλής, σας είχαμε προτείνει  την επαναλειτουργία του Νοσοκομείου Λοιμωδών και του παλιού 424, ως «call covid center».

Το προτείναμε μόνο εμείς; Όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί της Αντιπολίτευσης, όλοι οι συνδικαλιστικοί φορείς της Υγείας. Ακόμη και ο δικός σας ο πρόεδρος των ιδιωτικών κλινικών της Θεσσαλονίκης ο κ. Σαραφιανός που δήλωσε μάλιστα ότι είχατε αρχίσει τις εργασίες εντός του Λοιμωδών της Θεσσαλονίκης και τις διακόψατε  και ότι με ένα 1 εκατ. Ευρώ και τα δύο νοσοκομεία θα ήταν έτοιμα στην ώρα τους.

Για αυτό το αγκωνάρι της υγείας των πολιτών λεφτά δεν υπήρχαν.

Αλλά  3 εκατ. ευρώ Απευθείας Ανάθεση στην εταιρεία που οργάνωσε το 2019 την προεκλογική εκστρατεία της Νέας Δημοκρατίας βρήκατε  Και 86 εκατ. Λίστες Πέτσα και Κικίλια για τα κανάλια βρήκατε χρήματα.  

Όταν ήρθε ο «μαύρος» Νοέμβρης του 2020 για τη Θεσσαλονίκη, στήσατε λυόμενο   στρατιωτικό νοσοκομείο στο πάρκινγκ του νέου 424.

Σας ελέγχουμε για Ασυγχώρητη εγκληματική προχειρότητα για  ασυγχώρητη ολιγωρία, χωρίς σχέδιο, χωρίς πλάνο.

Θα σας ακολουθεί για πάντα η πλήρης και αποκλειστική πολιτική ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας για την τραγωδία της Θεσσαλονίκης του Νοεμβρίου του ’20. Αφήσατε αβοήθητη την πόλη μου, με την εκατόμβη νεκρών, την οποίαν, άλλωστε, αποδέχθηκε και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης, στη Βουλή, με τη φράση: «Στη Θεσσαλονίκη πέσαμε έξω», παρά τις επανειλημμένες, από τον Αύγουστο του 2020, αναφορές -όχι από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ και των κομμάτων της αντιπολίτευσης- των ειδικών, του κ. Εξαδάκτυλου και του κυρίου Σαρηγιάννη. Αλλά, όπως φαίνεται, ούτε από την τραγωδία Θεσσαλονίκης μάθατε. Δεν βάλατε μυαλό. 

Μοιραστείτε το!