Α.Τριανταφυλλίδης στον ΑΝΤ1: “Να αποτυπωθεί το κυβερνητικό έργο στην καθημερινότητα του πολίτη”.(VIDEO)

«Όσα δεν έφτιαξαν οι κήνσορες της πολιτικής και οι τιμητές του ανθρώπινου πόνου, επί 50 χρόνια, τα ζητάνε άμεσα- τώρα, από τον ΣΥΡΙΖΑ», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, μιλώντας  στην εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” με το Γιώργο Παπαδάκη,  στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

  • Για τις ποινικές διώξεις στο Μάτι

Προσέρχομαι σε αυτή τη συζήτηση με τον δέοντα σεβασμό στη μνήμη των θυμάτων. Νομίζω ότι η απόδοση και η προσωποποίηση των ποινικών και των πολιτικών ευθυνών είναι η αναγκαία διαδικασία της κάθαρσης έτσι ώστε οι επιζώντες συγγενείς να θεωρήσουν ότι το πάνδημο αίτημα να αντιμετωπιστεί. Αυτό που λέμε «να χυθεί άπλετο φως» να είναι προς κάθε κατεύθυνση, προς δημάρχους που δεν ήταν εκεί την ημέρα της τραγωδίας, αλλά διασκέδαζαν κάπου αλλού. Περιφερειάρχες, πυροσβεστικές, αστυνομίες, να τα δούμε όλα με ευθικρισία, χάθηκαν 100 ζωές.

Να επουλωθούν οι πληγές, αλλά οι ύβρεις και οι κραυγές να μην υποκαθιστούν τα επιχειρήματα. Κατανοώ τον πόνο των ανθρώπων, και θεωρώ ότι και ο Χ. Σπίρτζης με υπουργικό κλιμάκιο, και ο Σκουρολιάκος και ο Αθανασίου και ο Δέδες πρέπει να κάνουν μια συνέλευση και να ακούσουν τον αχό της κοινωνίας.

Κάποια πράγματα λόγω της πολεοδομικής αναρχίας – και αυτό αφορά το σύνολο της χώρας- κόλλησαν και συγκεκριμένα στο Μάτι έφτιαξαν μια εκρηκτική κατάσταση, αυτά πρέπει να διερευνηθούν. Η διαδικασία εντοπισμού των αιτίων, έπρεπε ήδη να έχει γίνει, πέρασαν οκτώ μήνες και η θυσία αυτών των ανθρώπων πρέπει να γίνει ο «οδηγός» για να μην επαναληφθούν. Και αυτό είναι πρακτικό θέμα, δεν είναι θεωρητικό.

Πότε είχαν ευαισθησία οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Όταν έκλειναν την παραλία ολόκληρη στο Μάτι και στην Ραφήνα; Μήπως όταν έκλειναν τα πάντα και δεν είχε πρόσβαση ένας άνθρωπος να φτάσει στην παραλία;

Κάποιοι δεν έχουν το δικαίωμα να παριστάνουν τους κήνσορες, τους θεράποντες και τους τιμητές γιατί οι πολιτευτές τους έκλειναν με αυθαίρετες κατασκευές τις προσβάσεις του κόσμου. Αυτά που έκαναν ή δεν έκαναν εδώ και 50 χρόνια, η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ θέλουν να αλλάξουν φέτος!

  • Για την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές και την υπερκάλυψη του 10ετούς Ομολόγου

Καταρχήν πρέπει να συμφωνήσουμε στο ότι αν η επιτυχημένη υπερκάλυψη του 10ετούς οφείλεται στην πιθανότητα μιας μελλοντικής εκλογικής νίκης της ΝΔ, μου δίνετε να καταλάβω ότι και το κόψιμο των συντάξεων δεν έγινε επειδή «έρχεται η ΝΔ» και επίσης ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έγινε γιατί  «έρχεται η ΝΔ».

Αυτά που λένε στη ΝΔ εκφράζουν την αμηχανία όλων των προβλέψεων του «αρχηγού Κυριάκου» που έχουν πέσει έξω. Κάνουν μια σειρά από σενάρια τα οποία 4 χρόνια τώρα δεν ευδοκίμησαν και δεν θα ευδοκιμήσουν ούτε στο μέλλον.

Αυτό που αφορά εμάς στην κυβέρνηση είναι η καθημερινότητα. Το 3,9% επιτόκιο στο 10 ετές ομόλογο έχει την αξία του, γιατί μετά από 11 χρόνια η χώρα βγαίνει στις αγορές και επιστρέφει στην κανονικότητα. Έχει αξία και πρέπει να θυμόμαστε ότι από το 2010 όταν η χώρα είχε βγει για τελευταία φορά στις αγορές, είχε επιτόκιο 6,5% και το 2014 που η κυβέρνηση Σαμαρά- Βενιζέλου προσπάθησε να βγει με 10ετές είχε επιτόκιο 9,5%.

  • Καθημερινότητα των πολιτών

Είναι σημαντικό να περιοριστεί η αυθαιρεσία των εισπρακτικών εταιρειών που συνεχίζουν να ζαλίζουν τον κόσμο μέσω ενός by-pass που έκαναν με δικηγορικά γραφεία

Επίσης, σημαντικό είναι η αντιμετώπιση της δυσοσμίας στην Θεσσαλονίκη και έχει κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στον υπουργό κ. Φάμελλο, όχι από βουλετή της αντιπολίτευσης, αλλά από κυβερνητικό βουλευτή.

Τα κοινωνικο-ασφαλιστικά ταμεία που έχουμε πει ότι θα πρέπει να δίνεται προσωρινή σύνταξη στους ανθρώπους σε 4 μήνες και τέλος, θα πρέπει να την δίνουν, δεν θα περιμένει ο κόσμος για μια σύνταξη 400 ευρώ, κάτι χρόνια.

Είναι επιβεβλημένο η κυβέρνηση να δώσει το μεγάλο βάρος της πολιτικής της στα θέματα της καθημερινότητας.  Δηλαδή η υψηλή πολιτική να αποτυπωθεί στην κάθε ημέρα του πολίτη. Η ανεργία από 28% έγινε 18% και πρέπει να πάει 8%.

Θέλουμε θέσεις εργασίας, γίνονται επενδύσεις και δεν αρκούν, πρέπει να έχουμε περισσότερες, γιατί αυτές θα δώσουν λύσεις και για να λυθεί το πρόβλημα των Ταμείων αλλά και το Δημογραφικό

Πηγή:thefact.gr

Μοιραστείτε το!