Α.Τριανταφυλλίδης στο Κόκκινο: “Μνημόνια νέων βαρών και μειώσεων μισθών φέρνει ο Μητσοτάκης μέσω του εργασιακού”. (Ηχητικό)

«Μνημονιακά μέτρα χωρίς μνημόνια σχεδιάζει να εφαρμόσει η Κυβέρνηση Μητσοτάκη μέσω του εργασιακού, εργαλειοποιώντας και χρησιμοποιώντας την πανδημία ως δήθεν αιτία των αποφάσεών της.  Το δίδυμο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη δεν κάνει τίποτε άλλο από τα να εξαργυρώνει προεκλογικές επιταγές στο ΣΕΒ και στους χορηγούς που την ανέδειξαν. Άλλωστε δεν χρειαζόταν η πανδημία για να καταργήσει το μέτρο της αιτιολογημένης απόλυσης ούτε για να καταργήσει τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, ούτε και για να καταστήσει άκυρο και ανενεργό τον μηχανισμό της επιθεώρησης εργασίας και την επιβολή των προστίμων», τόνισε μεταξύ άλλων ο Βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μιλώντας στο ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης 91.4 και στο δημοσιογράφο Απόστολο Λυκεσά, αναφερόμενος στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο και την εργασιακή ζούγκλα που θέλει να επιβάλει η κυβέρνηση Μητσοτάκη.

Όπως επεσήμανε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης «Το δίδυμο Χατζηδάκη-Μητσοτάκη θέλει να καταστήσει τις ατομικές συμβάσεις, την κατάργηση του 8ωρου, τις απλήρωτες υπερωρίες, κεντρικό άξονα στις σχέσεις μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων. Μας χωρίζει άβυσσος. Στη δική μας αντίληψη βρίσκονται οι συλλογικές συμβάσεις, τις οποίες μόλις βγήκαμε από τα μνημόνια το καλοκαίρι του 2018 αποκαταστήσαμε σε ένα πολύ μεγάλο βαθμό και όχι μόνο με την κατάργηση του υποκατώτατου και τα 650 ευρώ που ήταν το πρώτο βήμα που έδειχνε όμως την κατεύθυνση.  Αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας στην Κυβέρνηση θα φθάναμε πολύ σύντομα στα 751 ευρώ. Δώσαμε δείγματα γραφής όπως το κοινωνικό επίδομα αλληλεγγύης, ό,τι περίσσευε το δίναμε στα φτωχά λαϊκά στρώματα, στους άνεργους, τους άπορους, τους άστεγους, που έχουν ανάγκη. Το αποδείξαμε αυτό με έργα και όχι με λόγια».

Αναφερόμενος στην πρόταση του Αμερικανού Προέδρου για άρση των πατεντών για τα εμβόλια ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε «Στις 25 Ιανουαρίου καταθέσαμε τα τέσσερα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ στο Συμβούλιο της Ευρώπης την πρόταση για άρση των πατεντών που ομόφωνα αποφάσισε η Ενωμένη Αριστερά στην Ευρώπη (UEL) και το φέραμε στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης. Έλαβε ευρεία πλειοψηφία 72 ψήφων υπέρ, 16 κατά και 27 αποχών. Μέσα στις 27 αποχές ήταν και δύο Έλληνες βουλευτές. Πρόταση την οποία ψήφισαν 18 μέλη του ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, του ομογάλακτου της ΝΔ. Έτσι, λοιπόν, συγκροτείται αυτή η «μαύρη βίβλος του αδιανόητου», όπου προσπαθούν να κάνουν το μαύρο-άσπρο. Βλέποντας και τις εικόνες του τρίτου κόσμου, τις εικόνες από την Ινδία είναι σαφές ότι η άρση των πατεντών αποτελεί μονόδρομο. Δυστυχώς  δεν βρίσκει ευήκοα ώτα στην Κυβέρνηση γιατί έτσι έχουν μάθει, να τα μετράνε όλα και να τα κοστολογούν, γιαυτό και το μήνυμά μας στις χθεσινές συγκεντρώσεις ήταν σαφές: “αυτοί μιλάνε για χρέη και ζημιές, εμείς μιλάμε για ανθρώπινες ζωές”».   

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!