Α.Τριανταφυλλίδης στο Πρακτορείο 104.9 για Σκοπιανό: “Μπαίνουμε σε έναν θετικό δρόμο, αλλά με συγκρατημένη αισιοδοξία”. (Ηχητικό)

«Είναι σαφές ότι μπαίνουμε σε έναν θετικό δρόμο, αλλά με συγκρατημένη αισιοδοξία», δήλωσε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», αναφερόμενος στα αποτελέσματα της συνάντησης, που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον ομόλογό του της ΠΓΔΜ, στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, στο Νταβός.

«Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός με τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στην καρδιά του προβλήματος, ότι πρώτα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τον αλυτρωτισμό σε όλες τις μορφές του, με εγγυήσεις ότι δεν θα αφήσουμε κανένα ανοιχτό παράθυρο να δημιουργηθούν παρόμοιες προκλήσεις στο μέλλον. Όταν μιλάμε για τον αλυτρωτισμό πρέπει να καταλάβει και να αντιληφθεί και ο πολίτης τι είναι ο αλυτρωτισμός», ανέφερε ο κ. Τριανταφυλλίδης, εκτιμώντας πως η πρόθεση μετονομασίας του αεροδρομίου και δρόμων των Σκοπίων, όπως εκφράστηκε από τον πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας Ζόραν Ζάεφ, «είναι κινήσεις καλής θέλησης, δεν αρκούν, βεβαίως, αλλά είναι ένα πρώτο βήμα».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρόεδρου της ΝΔ στην Πολιτική Επιτροπή του κόμματός του, ότι «η λύση θα πρέπει να αναζητηθεί σε άλλη συγκυρία», αλλά και τις διαφορετικές τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ για το θέμα των συλλαλητηρίων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την άποψη ότι «αυτή τη στιγμή το ζητούμενο για την αντιπολίτευση είναι να χρησιμοποιηθεί το Σκοπιανό ως “δούρειος ίππος”, γιατί ο στόχος είναι όχι να λυθεί το πρόβλημα, ο στόχος είναι να πέσει ο Τσίπρας, να πέσει η κυβέρνηση και να ξαναγυρίσουν στην εξουσία».

«Δυστυχώς στη θέση μιας σοβαρής και υπεύθυνης αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ευρωπαϊκή διάσταση και κατ’ ουσίαν προσέγγιση των ζητημάτων, που τη χρειάζεται ο τόπος, ο κ. Μητσοτάκης ομοιάζει με περιστρεφόμενο δορυφορικό πιάτο σύνθετης λήψης», είπε.

Εν αναμονή, εξάλλου, και των συναντήσεων που θα έχει σήμερα στο Νταβός ο Έλληνας πρωθυπουργός με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και τον Ευρωπαίο Επίτροπο Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, ο κ. Τριανταφυλλίδης εκτίμησε: «Έχουμε να περιμένουμε έναν σαφή, μεθοδικό, συστηματικό οδικό χάρτη, που μας βγάζει το καλοκαίρι του 2018 από τη μέγγενη του μνημονιακού κανιβαλισμού και μας οδηγεί στην αποκατάσταση της κανονικότητας, ώστε η χώρα να δανείζεται από τις αγορές». Επισήμανε, δε, πως η κυβέρνηση κινείται μεθοδικά «στην κατεύθυνση ενός εθνικού σχεδίου παραγωγικής ανασυγκρότησης και ανάπτυξης, ώστε να μην γυρίσουμε πάλι στις παθογένειες της προ του 2009 περιόδου».

Ακολουθεί ολόκληρη η συνέντευξη:

 

Πηγή: amna.gr

*Τη συνέντευξη πήραν η Σοφία Παπαδοπούλου και ο Κώστας Παπαδάκης

**Επιμέλεια: Σμαρώ Αβραμίδου

 

Μοιραστείτε το!