Α.Τριανταφυλλίδης στο Πρακτορείο FM (ηχητικό): “Η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα που σπαρταρά να εφαρμόσει”.

«Η ΝΔ καταψηφίζει τα μέτρα που σπαρταρά να εφαρμόσει -τόσα και άλλα τόσα- εμφανίζει μία νέα τεχνοτροπία άσκησης πολιτικής, τον σουρεαλισμό στην πολιτική, που εγγράφεται στον αστερισμό της γραφικότητας» δήλωσε ο Βουλευτής Α’  Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού – Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 fm».

«Η ΝΔ διαφωνεί με τα μέτρα, στηλιτεύει τα μέτρα, καταψηφίζει τα μέτρα, αλλά αν γίνει κυβέρνηση θα τα εφαρμόσει αυτά και άλλα τόσα κατά την προσφιλή άποψη του αντιπροέδρου της. Αυτή τη συλλογιστική δεν μπορεί να την ακολουθήσει κανείς και προφανώς και ο μέσος πολίτης» διευκρίνισε ο κ. Τριανταφυλλίδης και πρόσθεσε: «Εμείς λέμε ότι νομοθετούμε μέτρα επώδυνα, αλλά για πρώτη φορά με αντίμετρα συγκεκριμένα, δηλαδή όση θα είναι η επιβάρυνση τόση θα είναι και η ελάφρυνση». Όπως εξήγησε, οι ελαφρύνσεις θα αφορούν μέτρα συγκεκριμένα «από τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά ένα ποσοστό της τάξης του 20%, από την επιδότηση του ενοικίου γι αυτούς που δεν έχουν σπίτι και δεν έχουν ανάγκη της μείωσης του ΕΝΦΙΑ, της τάξης των 80 με 100 ευρώ τον μήνα, την απόλυτη ενίσχυση στη φαρμακευτική δαπάνη για συνταξιούχους που λαμβάνουν μέχρι 750 ευρώ».

Ο βουλευτής είπε ότι τα μέτρα, που θα ψηφιστούν θα εφαρμοστούν μόνο εάν και εφόσον αρχίσει η υλοποίηση των μεσοπρόθεσμων μέτρων απομείωσης του χρέους. Σημείωσε: «Αυτό είναι κάτι που λόγω του χρόνου έρχεται νωρίτερα, για να αποδείξουν και οι θεσμοί ότι τιμούν την υπογραφή τους, όπως τιμούμε κι εμείς την υπογραφή μας, που την τιμήσαμε με το πλεόνασμα όχι στο 0,5%, αλλά στο 4,2%».

Μοιραστείτε το!