Α.Τριανταφυλλίδης στο pagenews: Η κυβέρνηση δεν έλαβε υπόψη τα εξώδικα των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο.(Video)

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης μίλησε στο pagenews.gr και την εκπομπή “Opinion Leader” με τη Σοφία Χύτου και αναφέρθηκε στο τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη αλλά και στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κ. Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σημείωσε: “Οι νέοι άνθρωποι ανήρτησαν πικέτα στις σιωπηλές διαμαρτυρίες χιλιάδων πολιτών 20 με 30.000 εδώ στη Θεσσαλονίκη, 7ο με 80.000 στην Αθήνα και σε κάθε ελληνική πόλη και έγραφε η “Άνοιξη σταμάτησε στα Τέμπη”. Αν θέλετε σε αυτές τις τέσσερις-πέντε λέξεις συνοψίζεται αυτό το εθνικό πένθος και αυτή η εθνική μελαγχολία η οποία ο θρήνος και το πένθος των οικογενειών και η οργή και η αγανάκτηση των πολιτών συνοψίζει και συντονίζει τη σκέψη μας και την καρδιά μας. Ξέρετε τα πολλά γιατί επικρέμονται πάνω από την κυβέρνηση η οποία εδώ και τέσσερα χρόνια, ξεχάστε την πολιτική αντιπαράθεση, δεν έδωσε αυτές τις 24 μέρες από την ημέρα της τραγωδίας μία σαφή απάντηση γιατί δεν έλαβε υπόψη τα εξώδικα, τις διαμαρτυρίες, τις αναφορές, τις απεργίες, τις παρεμβάσεις των εργαζομένων στο σιδηρόδρομο. Ακόμη και της Ρυθμιστικής Αρχής Σιδηροδρόμων που αποκάλυψε ότι όλα τα τελευταία χρόνια είχε επισημάνει τα κακώς κείμενα αν θέλετε οι 11 εκτροχιασμοί που συνέβησαν το 21 και το 22,προειδοποιούσαν χτυπούσαν καμπάνες, οι ίδιοι οι εργαζόμενοι 7-8 μέρες πριν το ατύχημα έλεγαν θα χύνετε κροκοδείλια δάκρυα στην κυβέρνηση εάν και εφόσον συμβεί αυτή η τραγωδία που έρχεται είναι στο κατόπι μας. Για όλα αυτά η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει και πρέπει να δώσει μία σαφή απάντηση και ο αρμόδιος υπουργός που προσήλθε στην Επιτροπή Θεσμών και διαφάνειας και δεν απάντησε όχι στους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ο κύριος Καστανίδης ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ αποκάλυψε έρευνα που έκανε η εθνική αρχή διαφάνειας και η οποία κατέθεσε εμπιστευτικό έγγραφο στο γραφείο του κυρίου Καραμανλή και του είπε ότι ακριβώς για τη σύμβαση 717. Για ποιο λόγο το 2014 δεν έχει και επεσήμανε και προσωποποιούσε ευθύνες και του έλεγε εντός διμήνου πρέπει να επιβάλλεται πειθαρχικές κυρώσεις και ο ίδιος φάκελος πηγαίνει και στην εισαγγελία για τα δέοντα σε επίπεδο ποινικών διώξεων και στο ερώτημά του κ. Καστανίδη η απάντηση του κ. Καραμανλή ήταν δεν τον γνωρίζω, θα ρωτήσω τους συνεργάτες μου.Όλα αυτά δείχνουν πραγματικά ότι δεν υπάρχει ενσυναίσθηση, δεν απαντούν στον πόνο και στο θρήνο των ανθρώπων..” σημείωσε μεταξύ άλλων.

Παράλληλα σημείωσε: “Παρουσιάστηκε το διοικητικό συμβούλιο του ΟΣΕ; Της ΕΡΓΟΣΕ; Αυτοί που συγκρότησαν οι 7 ΔΑΠΙΤΕΣ, στελέχη της Νέας Δημοκρατίας που το μόνο προαπαιτούμενο ότι ήταν κομματικά βαλμένοι και εγγραμμένα μέλη στο μητρώο στελεχών και ήταν το μόνο και αποκλειστικό αν θέλετε προαπαιτούμενο για να λάβουν θέση διοικητικού συμβουλίου..”.

Πήγη: https://www.pagenews.gr/…/a-triantafyllidis-sto…/

Μοιραστείτε το!