Α.Τριανταφυλλίδης: “Το μέρισμα του 1 δισ. θα δοθεί κυρίως σε συνταξιούχους”.(Ηχητικό)

Για την επίσκεψη του Πρωθυπουργού στις ΗΠΑ μίλησε στο ”Ακραίως” με τον Τάκη Χατζή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο: «Την Ουάσιγκτον την επισκέφθηκε ο Έλληνας πρωθυπουργός που εκπροσώπησε το όλον της χώρας, όπως έκανε και στην κηδεία του Κάστρο. ‘Ετσι συναντήθηκε και με τον Β. Ορμπάν στην Ουγγαρία, παρόλο που βρισκόμαστε απέναντι ιδεολογικά. Γιαυτό και η χώρα παρά τις Κασσάνδρες, βρίσκεται εκεί που βρίσκεται, ασκώντας πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική».

Σχετικά με τις ”ίδιες αξίες που μοιράζονται Ντ. Τραμπ και Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε: «Έχουν τις ίδιες αξίες του ελεύθερου, δυτικού κόσμου, δηλαδή της δημοκρατίας, της ελευθερίας, αυτές τις αξίες υπερασπίζεται ο Πρωθυπουργός. Αυτό που επιβάλλει η διεθνής παρουσία είναι η συναίσθηση του εθνικού και του δημόσιου συμφέροντος. Αλλο πράγμα η εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και άλλο πράγμα η ιδεολογία».

Ο κ. Τριανταφυλλίδης τόνισε  επίσης ότι, όσα έχουν να κάνουν με τις μειώσεις συντάξεων οδήγησαν την κυβέρνηση να δώσει το 2016  την 13η σύνταξη και αυτό θα κάνει και φέτος, το 2017,  με το 1 δισ. ευρώ που θα  μοιραστεί κατά προτεραιότητα στους συνταξιούχους, με το ποσό των 1000ευρώ

«Δεν πιστεύω ότι ένας συνταξιούχος μπορεί να ζήσει με 400 ευρώ. Αλλά ήταν τέτοια η κατάσταση στα ασφαλιστικά ταμεία που παραλάβαμε» σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι παρά τα όποια προβλήματα, με την ανασφάλιστη εργασία, το PSI, τη μαύρη εργασία, η κυβέρνηση έχει κάνει σημαντικά βήματα για να κρατήσει όρθιο τον τομέα της ασφάλισης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της συνέντευξης:

 

πηγή: newpost.gr

Μοιραστείτε το!