Α.Τριανταφυλλίδης: «Τροπολογία για τη Μονιμοποίηση Συμβασιούχων-Επικουρικών του Ε.Σ.Υ. καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία». (Video)

Σε άμεση κατάθεση τροπολογίας για τη μονιμοποίηση των 16 χιλιάδων συμβασιούχων και επικουρικών του Εθνικού Συστήματος Υγείας προχωρά ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, όπως ανέφερε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης, κατά την τοποθέτησή του στην κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών Υποθέσεων και Οικονομικών με θέμα συζήτησης το πολυνομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας.

 Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ.Τριανταφυλλίδης: «Με την έγκριση του τομεάρχη μας Ανδρέα Ξανθού και με δεδομένη τη σύμφωνη γνώμη των κομμάτων της Αντιπολίτευσης να πράξουν το δίκαιο, φέρνουμε, μετά και τη δημόσια δέσμευση του Προέδρου μας, Αλέξη Τσίπρα, σχέδιο τροπολογίας για να διεκδικήσουμε όλα μαζί τα κόμματα τη θωράκιση του Ε.Σ.Υ., μέσω της διαμόρφωσης μόνιμων σχέσεων εργασίας για όλο το προσωπικό του Ε.Σ.Υ. Αναμένουμε τη σύμφωνη γνώμη της Κυβέρνησης».

 «Ο στόχος “κανείς εργαζόμενος στο Ε.Σ.Υ. χωρίς μόνιμη σχέση εργασίας” γίνεται πιο ρεαλιστικός, εφικτός για τους συμβασιούχους και επικουρικούς στο χώρο της Υγείας, μετά από: α) την απόφαση της 11ης Φεβρουαρίου του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, με την οποία αίρονται τα όποια συνταγματικά εμπόδια (άρθρο 103, παρ.8) που επικαλούνταν η Κυβέρνηση για να δώσει μόνιμη λύση στο ζήτημα τόσο των 4000 συμβασιούχων του ΟΑΕΔ όσο και του συνόλου των 12.000 συμβασιούχων και των επικουρικών όλων των ειδικοτήτων στο Ε.Σ.Υ. και β)τη μονιμοποίηση γιατρών που υπηρέτησαν εντός του 2020, ως επικουρικό ιατρικό προσωπικό με το άρθρο 67 του νόμου 4764/2020 στο νομοσχέδιο σκούπα για την Υγεία που ψήφισε η Κυβέρνηση τις παραμονές των Χριστούγεννων του 2020. Στο πλαίσιο της ίδιας νομιμότητας καλείται η Κυβέρνηση όπως μονιμοποίησε τους 150 γιατρούς να μονιμοποιήσει και τους 16 χιλιάδες συμβασιούχους και επικουρικούς».

Για τη Θεσσαλονίκη

Παράλληλα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε δριμεία κριτική στην Κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας τόσο σε ότι αφορά τους κυβερνητικούς χειρισμούς στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Θεσσαλονίκη όσο και την ανεξέλεγκτη κατάσταση που διαμορφώνεται στη χώρα μετά και το νέο «μαύρο» ρεκόρ με 4.340 κρούσματα κάνοντας λόγο για «ασυγχώρητη εγκληματική προχειρότητα». «Θα σας ακολουθεί για πάντα η πλήρης και αποκλειστική πολιτική ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και της ΝΔ για την τραγωδία της Θεσσαλονίκης  του Νοεμβρίου του 2020, που αφήσατε αβοήθητη  την πόλη μου με την εκατόμβη νεκρών, την οποία άλλωστε αποδέχθηκε και ο Πρωθυπουργός εντός Βουλής, με τη φράση «Στη Θεσσαλονίκη πέσαμε Έξω».

«Παρά τις επανειλημμένες από τον Αύγουστο του 2020 αναφορές των ειδικών (Εξαδάκτυλος, Σαρηγιάννης κ.ά.) ελέγχεστε κ.Κοντοζαμάνη γιατί δεν λάβατε υπόψη τις έγκαιρες προτάσεις μας και επισημάνσεις μας για το άνοιγμα των κλειστών νοσοκομείων όπως το «Λοιμωδών» και το παλιό «424». Την ενδεχόμενη ποινική ευθύνη τη διερευνά ήδη η Δικαιοσύνη. Αλλά όπως φαίνεται ούτε από την Τραγωδία της Θεσσαλονίκης μάθατε, δεν βάζετε μυαλό», κατέληξε ο κ.Τριανταφυλλίδης.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης του κ.Τριανταφυλλίδη:

Μοιραστείτε το!