Α.Τριανταφυλλίδης: «SOS από τη Θεσσαλονίκη – Ο φετινός πιο “μαύρος” από τον προηγούμενο Νοέμβριο». (Video)

Για «τραγωδία εν ροή» και για «εικόνες ανθρωπιστικής και υγειονομικής καταστροφής στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης» έκανε λόγο ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «Ελπίζω ότι το γεγονός ότι βρίσκομαι 502 χιλιόμετρα μακριά από την Αθήνα, να μη στερεί τη δυνατότητα στο εθνικό κέντρο και στην αρμόδια Κυβέρνηση να τείνει ευήκοον ους σε μια τραγωδία εν ροή. Μιλώ για το δεύτερο «μαύρο» Νοέμβριο της Θεσσαλονίκης. Μιλώ για εικόνες ανθρωπιστικής και υγειονομικής καταστροφής στα νοσοκομεία, για θαλάμους με εκατόμβη νεκρών που, πραγματικά, θα έπρεπε να μας συγκλονίζουν όλους. Ας φύγουμε από την οξεία «συριζίτιδα» ή ότι «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας και για όλα ευθύνονται οι πρώην, οι νυν, οι επόμενοι. Ας προσπαθήσουμε να ανταποκριθούμε με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην τραγωδία που συγκλονίζει αυτή τη στιγμή εκατομμύρια συμπολίτες μας, συνανθρώπους μας και έχει μεταβάλει δραματικά την καθημερινότητά μας. Ζει με την απώλεια γνωστών του,  συγγενών του, που όλα αυτά θα έπρεπε να μας κάνουν τουλάχιστον σαν ανθρώπους να αποβάλουμε στον τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας τη στενή κομματική προσέγγιση των πραγμάτων».

Απευθυνόμενος προς τον κ.Πλεύρη ο κ.Τριανταφυλλίδης τον κάλεσε να επισκεφθεί τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης:  «Ελάτε εδώ και κοιμηθείτε μέσα στο νοσοκομείο. Βάλτε τη στολή του «αστροναύτη», όπως την  ονομάζουν οι νοσηλευτές και οι νοσηλεύτριες, μπείτε μέσα στις ΜΕΘ για να καταλάβετε τι σημαίνει να παλεύεις φάτσα κάρτα με τον κορωνοϊό. Εσείς το ζήσατε. Μεταφέρετε με αυτόν τον τρόπο την αλληλεγγύη της πολιτείας που είναι δίπλα στους νοσηλευτές και στους γιατρούς. Κάντε το και σταματήστε να κάνετε αντιπολίτευση στην αντιπολίτευση. Αντίπαλός σας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα τραγικά στοιχεία των θανάτων είναι ο αντίπαλός σας, οι θάνατοι ανά εκατομμύρια.

Και αλλού έχουμε χιλιάδες κρούσματα αλλά δεν έχουμε τόσους θανάτους. Αφήστε, λοιπόν, αυτόν τον τρόπο του πολιτεύεσθαι και ανοίξτε ένα πλαίσιο εθνικής συνεννόησης για να βρούμε άκρη και να βγούμε από αυτή τη μέγγενη, από αυτό το θανατικό», κατέληξε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ακολουθεί ο σύνδεσμος της τοποθέτησης:

Μοιραστείτε το!