Διαλύουν τον θεσμό των Λαϊκών Αγορών μετά από 93 χρόνια.

Την πιο ακατάλληλη αυτή συγκυρία με την ακρίβεια να καλπάζει διαλύουν τον ιστορικό και κοινωνικό ρόλο των λαϊκών αγορών και τη στήριξη των  νοικοκυριών με φθηνά  φρέσκα & ποιοτικά προϊόντα που επιλέγουν αδιαμεσολάβητα.

  1. Εκτοπίζουν τους πραγματικούς παραγωγούς. Καταργούν την αναλογία συμμετοχής 50% τουλάχιστον παραγωγοί και 50% μέγιστο επαγγελματίες. (αρ. 66)
  2. Βάζουν επιπλέον εμπόδια στην πρόσβαση των πωλητών. Η άδεια συνδέεται με θέση που βγαίνει με προκήρυξη. (αρ. 13)
  3. Εξοντωτικά πρόστιμα. Για ένα ματσάκι μαϊντανό που δεν θα δηλωθεί στο ηλεκτρονικό πληροφοριακό σύστημα το πρωί, το πρόστιμο είναι 500€. Για 6 ματσάκια στα 3 χρόνια, ανάκληση θέσης. (αρ. 56, αρ. 62)
  4. Επιβραβεύουν τους πλασματικούς παραγωγούς. Οι πλασματικού παραγωγοί διατηρούν τα προνόμια που είχαν και νομιμοποιούνται με την μετατροπή τους σε ‘επαγγελματίες’. (αρ. 66)
  5. Περιστολή Δημοκρατίας και διαφάνειας. Αποκλείουν τους πωλητές από την λήψη αποφάσεων και εποπτείας των Λαϊκών αγορών. (αρ. 26)
  6. Αδιαφάνεια και Ασφάλεια δικαίου. Κρίσιμα ζητήματα λειτουργίας παραπέμπονται σε Υπουργικές αποφάσεις. Ακόμα και τα είδη που θα πωλούνται στις λαϊκές. (αρ. 67)
  7. Καταργούν τον νόμο που και οι ίδιοι ψήφισαν. Το 2017 ψηφίστηκε ο νόμος 4497/17 από την συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής. (ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ)
  8. Καθολική αντίθεση. Ο νόμος πέρασε μόνο με τις ψήφους της ΝΔ. Αντίθετη η πλειοψηφία των οργανώσεων των παραγωγών, επαγγελματιών, πωλητών, αντίθετη η Γενική Συνομοσπονδία Ελλάδος. Η ΕΝΠΕ (Ένωση Περιφερειών Ελλάδος) το χαρακτηρίζει ανεφάρμοστο.
Αλέξανδρος ΤριανταφυλλίδηςΔιαχρονικά και με συνέπεια κοντά στους ανθρώπους των Λαϊκών Αγορών

*Αν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε μηνύματα από τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη παρακαλούμε στείλτε μήνυμα με τη λέξη ΔΙΑΓΡΑΦΗ στο [email protected].

Μοιραστείτε το!