«Η ακύρωση-βόμβα του διαγωνισμού για το Παιδιατρικό αποτελεί ισχυρό πλήγμα για τη Θεσσαλονίκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. διασφαλίζει την ολοκλήρωση και λειτουργία του έργου».

Σαφείς και ξεκάθαρες απαντήσεις από τον Υπουργό Υγείας, ζητάει με επίκαιρη ερώτησή του ο Βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξανδρος Τριανταφυλλίδης σχετικά με την ακύρωση-βόμβα του διαγωνισμού για το Παιδιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Όπως επισημαίνει στο κείμενο της ερώτησής του ο κ.Τριανταφυλλίδης «Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των Θεσσαλονικέων από τη σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που θέτει εν αμφιβόλω την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενός έργου ζωτικής ανάγκης για την πόλη αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα».

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τον αρμόδιο Υπουργό να απαντήσει σε μια σειρά ερωτημάτων αναφορικά με τις προθέσεις της Κυβέρνησης να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου με κάθε τρόπο καθώς και το κατά πόσο ήταν σε γνώση της Κυβέρνησης η δυσμενής αυτή εξέλιξη.  

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

Αθήνα, 16.2.2023

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ.Υπουργό Υγείας

Θέμα: «Ανάστατη η Θεσσαλονίκη από την ακύρωση του διαγωνισμού για την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου».

Έντονη είναι η ανησυχία και ο προβληματισμός των Θεσσαλονικέων από τη σημερινή ανακοίνωση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος που θέτει εν αμφιβόλω την κατασκευή του Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης, ενός έργου πνοής για την πόλη αλλά και για ολόκληρη τη Βόρεια Ελλάδα.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του Ιδρύματος «όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.). Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη».

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ.Υπουργός:

1.Ήταν σε γνώση της ηγεσίας του Υπουργείου η εξέλιξη αυτή; Πώς και γιατί καταλήξαμε σε αυτό το αδιέξοδο του διαγωνισμού; Θα μπορούσε να αποφευχθεί η δυσμενής αυτή εξέλιξη με τους κατάλληλους χειρισμούς;

2. Προτίθεται η Κυβέρνηση να διασφαλίσει την ολοκλήρωση του Παιδιατρικού Νοσοκομείου με κάθε τρόπο; Εξετάζει εναλλακτικά σενάρια για την ολοκλήρωση του έργου που αποτελεί ΑΠΟΛΥΤΗ ΑΝΑΓΚΗ-αίτημα δεκαετιών των κατοίκων και των φορέων της Θεσσαλονίκης;

Ο ερωτών βουλευτής

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Μοιραστείτε το!