Η προφητική τοποθέτηση του Τριανταφυλλίδη για τις εξαγγελίες Τσίπρα: «Το πλεόνασμα στους ασθενέστερους»(ΒΙΝΤΕΟ)

 

ΠΗΓΗ: koutipandoras.gr

Προφητική αποδείχθηκε η ομιλία του Αλέξανδρου Τριανταφυλλίδη στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού, αφού ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -πολύ πριν το διάγγελμα του πρωθυπουργού- πρότεινε το πλεόνασμα των δημοσιονομικών εσόδων να δοθεί στις ασθενέστερες κοινωνικές ομάδες.

«Προτείνω, καλώ τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και το Γιώργο Χουλιαράκη εφόσον δεν προκαλείται δημοσιονομικό πρόβλημα, να διερευνήσουμε ως Κυβέρνηση, έκτακτους τρόπους αξιοποίησης του πλεονάσματος 2,5 δις. προς όφελος των ασθενέστερων, να δώσουμε Ανάσα-Στήριξη στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και στη χειμαζόμενη ελληνική οικογένεια» είπε ο κ. Τριανταφυλλίδης.

Και παράλληλα υπογράμμισε ότι αυτό είναι εφικτό, υπενθυμίζοντας τα όσα είπε ο κ. Τσακαλώτος στην επιτροπή Οικονομικών: «Το πλεόνασμα που προέκυψε από τα λεγόμενα μη παραμετρικά μέτρα και έσοδα βρίσκονται πέραν των στόχων που συμφωνήσαμε με τους Δανειστές. Το καλό είναι πώς ό,τι κερδίζεις από αυτά τα μέτρα μπορείς να το χρησιμοποιήσεις. Σου δίνει αυτό που λέμε δημοσιονομικό χώρο».

Δείτε το βίντεο:

Μάλιστα, είχε προηγηθεί και η τοποθέτησή του στο ΚΟΝΤΡΑ:

 

 

 

 

 

Μοιραστείτε το!